סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
Shahar Tzafrir Adi Yarel Toledano Eitan Bek Rona Segev
מייסדי הקרן TLV PARTNERS, מימין: שחר צפריר, עדי יראל טולדנו, איתן בק ורונה שגב (TLV Partners)

קרן TLV Partners גייסה 250 מיליון דולר - ומשגרת אזהרה חמורה לממשלה

רונה שגב, שותפה בקרן: "כל חברה שהשקענו בה לאחרונה נרשמה כחברה אמריקאית. אף אחת מהן לא חשבה לרגע לקום כישראלית. יש כמות עצומה של בקשות לרילוקיישן בגלל ההפיכה המשטרית ויוקר המחיה. זה דגל אדום ענק - וזה גדל בקצב מהיר"

קרן הון הסיכון TLV Partners גייסה 250 מיליון דולר לקרן החמישית שלה, המיועדת להשקעה בשלבים מוקדמים. עד כה גייסה הקרן יותר ממיליארד דולר. בשמונה השנים שחלפו מאז היוסדה היא גייסה שבע קרנות - חמש להשקעות בשלבים מוקדמים ושתיים להשקעות המשך בחברות הפורטפוליו. הקרן משקיעה בסבבי סיד ו-A וצפויה לבצע כ-25 השקעות מהקרן החדשה. גובה ההשקעה הראשונית ינוע בין 4-8 מיליון דולר עם אפשרות לתמיכה בסיבובי המשך עד כ-20 מיליון דולר להשקעה כוללת.
מאז הקמתה, TLV Partners רשמה עשרה אקזיטים ביניהם גרנולייט שנמכרה לאינטל, אוריבי שנמכרה ללינקדאין, ניאוסק שנמכרה לאקאמי, סקייליין שנמכרה ל-JLL, סטוק טאלנט שנמכרה לפייבר ועסקת סקנדרי בה מכרה הקרן את אחזקותיה בחברת גסטי. הקרן השקיעה עד היום ב-60 חברות הפועלות בתחומים כמו סייבר, פינטק, בינה מלאכותית, כלים למפתחים, מסחר אלקטרוני, ביוטק ובריאות דיגיטלית ועוד.
בפורטפוליו של הקרן נמצאת בין השאר אקווה סקיוריטי, נקסט אינשורנס, איידוק, run:ai, סילברפורט, קוונטום משינס, יוניט, Immunai, דיפקיור, בילדוטס, זנסיטי, פיירבולט, Mesh, למינר, אוליגו סקיוריטי ופורט. צוות הקרן מונה 15 איש - בראשם - איתן בק, רונה שגב, שחר צפריר ועדי יראל טולדנו - ובין משקיעיה נמנות אוניברסיטאות מובילות וקרנות השקעה גדולות בארה"ב. צוות ההשקעות של הקרן כולל גם את בריאן סק, יונתן מנדלבאום ובר דור.
בשיחה עם כלכליסט אומרת שגב, שותפה-מנהלת בקרן: "נושא ההפיכה המשטרית עלה בכל שיחה עם המשקיעים. הם מאוד מוטרדים ומה שהרגיע אותם זה שיש לנו הרבה יזמים שלא נמצאים בארץ. אנחנו משקיעים הרבה בקהילה, אבל לא בהכרח ביזמים שיושבים כאן. הם מאוד מוטרדים ורק הגלובליות של ההשקעות שלנו שכנעה אותם שאפשר לבטוח בקרן. בכלל, רוב המשקיעים שלנו השקיעו במעט קרנות ישראליות. קרן ישראלית בלבד ואינה בינלאומית באופיה תתקשה לגייס כסף בזמן הקרוב וזה מאוד מטריד אותם חוסר הוודאות.
"שני דברים מאוד מדאיגים אותי היום. כל חברה שהשקענו בה נרשמה כחברה אמריקאית ואף אחת מהן לא חשבה לרגע לקום כישראלית. אנחנו מתחילים לראות כמות עצומה של בקשות לרילוקיישן. לא רק ברמה של יזמים, אלא גם עובדים רבים שרוצים לעזוב. זה דגל אדום ענק וזה גדל בקצב מהיר בכל חודש.
"שתי התופעות האלה הן גם בגלל ההפיכה המשטרית וגם בגלל יוקר המחיה הבלתי אפשרי, שגם לאנשי ההייטק הפך להיות בלתי נסבל. אנשים התחילו לחשוש מה יקרה למשפחות שלהם והם מעדיפים לעזוב. הם רואים הרבה אלימות שגדלה ברחובות ורואים גל של שנאה מאוכלוסייה שלא תורמת - וזקל להם מאוד לעזוב וללכת למקום אחר כי בהרבה מדינות רק מחכים שהם יבואו. דווקא ממשלת ישראל הכריזה מלחמה על ההייטק".
בנוגע לאופי ההשקעות העתידיות של הקרן אמרה שגב: "השנה נעשה 18 השקעות ו-90% מהן יהיו ביזמים ישראלים שיקימו חברות אמריקאיות. שוק ה-AI עבר פריצת דרך טכנולוגית שעוררה את השוק. יש לנו כמה חברות שהן ספציפיות בתחום ויש כאלה שהן חלק מההתפתחות הטכנולוגית. אנחנו רואים חברות שעכשיו עושות דברים מדהימים שהן לא עשו לפני חצי שנה ולא יכלו לעשות לפני חצי שנה".