חברת Lumen גייסה 62 מיליון דולר למדידת מטבוליזם באמצעות נשימה
חברת Lumen גייסה 62 מיליון דולר למדידת מטבוליזם באמצעות נשימה
זהו גיוס בסבב שני בהובלת קרן Capital Venture Pitango. החברה שנוסדה ב-2014 גייסה עד היום 77 מיליון דולר ומעסיקה 110 עובדים בישראל וניו יורק: "הייתה לנו צמיחה של 500% בכמות המינויים והכנסות שנתיות של עשרות מיליוני דולרים"
חברת Lumen שפיתחה אפליקציה ומכשיר למדידת מטבוליזם (חילוף חומרים) באמצעות הנשימה, גייסה 62 מיליון דולר בסבב שני בהובלת קרן ההשקעות Capital Venture Pitango. משקיעים נוספים שהשתתפו בסבב הגיוס הם: Almeda ,Unorthodox Ventures ,Resolute Ventures, Hanwha Group, Disruptive Ventures .Capital. עד היום גייסה החברה 77 מיליון דולר והיא מעסיקה כ-110 עובדים.
החברה נוסדה ב-2014 ע״י האחיות ד״ר מירב מור וד״ר מיכל מור, והיזמים אבי סמילה, דרור צדר ודניאל טל. האחיות מור הגו את הרעיון למדידת מטבוליזם באמצעות הנשימה בעת לימודי דוקטורט בפיזיולוגיה באוניברסיטת בן גוריון. במקביל ללימודיהן, האחיות מור שמו לב שיש פער עצום בין הידע על מטבוליזם האצור באקדמיה לבין הידע והפרקטיקה של אנשים בחיי היום-יום. לאחר מחקר שערכו בנושא, הבינו שאם תהיה אפשרות למדידת מטבוליזם בזמן אמת ניתן יהיה לעזור לאנשים להיות בריאים יותר. לומן מאפשרת למשתמש לבצע מדידות מטבוליזם בזמן קצר בבית או בדרך, מדידות אשר עד לאחרונה התאפשרו רק בבתי חולים וקליניקות, בעלות גבוהה ובתהליך מורכב שדרש כ-45 דקות. מספר המנוים של החברה צמח בשנה החולפת ב-500% .כיום מתבצעות למעלה מ-2 מיליון מדידות מטבוליזם בחודש.
בשיחה עם כלכליסט אומרות האחיות ד״ר מירב מור וד״ר מיכל מור, שתיים ממייסדות החברה: "הכל התחיל ב-2011, בשנה האחרונה ללימודי דוקטורט בבאר שבע. ראינו שהרבה ספורטאים בסוף התחרויות מאבדים אנרגיה וחיפשנו דרך לשימור האנרגיה. עשינו ניסויים שבדקו תזונה בכל מיני מצבים קיצוניים. היתה חסרה לנו יכולת למדוד את הבדיקות. חיפשנו בדיקה שיכולה למדוד מטבוליזם כמו שיש כיום בבית החולים וזמינות מזה זמן רב. חיפשנו מה הכי אפקטיבי עבורנו וכמה משתפרים ולכן פיתחנו בעזרת מומחים נוספים כלי מדידה שעושה את זה רק באמצעות נשימה. בכדי לבדוק שהמכשיר אכן אמין השתמשנו בכל האורחים שהיו לנו לארוחות והתחלנו לאסוף דאטה וראינו שיש הרבה עניין במידע שאספנו לשימוש אישי של אנשים. זו בעיה משמעותית של הרבה אנשים כיום. הבנו שהטכנולוגיה שלנו מאפשרת לאנשים לשלוט בצריכת המזון שלהם.
השלוש השנים הראשונות היו סביב פיתוח המכשיר שיכול בנשימה אחת לתת מדידה מטבולית מלאה. לפני שלוש שנים יצא מחקר של אוניברסיטת סן פרנסיסקו שנתן לנו ולידציה של הטכנולוגיה שלנו ושל המדידות שלנו. הדרך עד כה למדוד את המטבוליזם היתה מאוד מסובכת ולכן בקושי נמדדה. כיום חוקרים רבים משתמשים בלומן לבדיקת מטבוליזם. בדיקה בחלל שנעשתה לחוסר שיווי משקל, בדיקת השפעת שינה על חילופי חומרים ועוד, נעשתה בזכות הטכנולוגיה שלנו".
"באפריל 2020 התחלנו למכור מכשירים לאנשים שרוצים לשפר בריאות ולשפר משקל. אנחנו נותנים לאנשים פידבק מיידי על צריכת האוכל שלהם. אנחנו מאפשרים לאנשים לדעת לגבי הגמישות המטבולית שלך החל באנשים סוכרתיים. אנשים בעלי גמישות מטבולית יכולים לשנות את המשקל את רמת הסוכר. הבריאות המטבולית מושפעת מארבעה אזורים: תזונה, פעילות גופנית, שינה ורמות לחץ. הלחץ הפך להיות חלק מחיינו אבל הוא פוגע בבריאות המטבולית. יש לנו 35 מיליון מדידות מטבוליות עם 2 מיליון מדידות בחודש. ראינו שנשים שצמות שעות ארוכות זה מכניס אותן לסטרס. לכן כיום יש לשים לב לנושא הצום. אנחנו מאפשרים לאנשים לעשות את הבחירות הנכונות שלהם בהתאם למידע שהם מקבלים אצלנו".
לדבריה: "לומן מעסיקה כ-110 עובדים מרביתם בישראל וחלק בניו יורק. החברה גייסה עד היום 77 מיליון דולר לרבות הגיוס הנוכחי. היתה לנו צמיחה של 500% בכמות המינויים והכנסות שנתיות של עשרות מיליוני דולרים".
"נשקיע את ההון שגייסנו הגענו למצב שבו יש 2 מיליון מדידות בחודש ונגדיל את הפרסונליזציה של המשתמשים. יודעים איך מחזור חודשי משפיע על תזונה ועוד. להעמיק את הערך הקיים, רוב המשתמשים שלנו עם מגיעים עם מטרה של ירידה במשקל ואנחנו מעריכים שיש לנו פוטנציאל של אנשים שמחפשים לשפר בריאות ולחפש קהלים חדשים ויש כאלה שעשו בדיקות דם והם מודאגים וצריכים לעשות שיפור ועוד לעשות מחקרים. ככל שהעולם יכיר מטבוליזם נוכל לתת למשתמשים ערך יותר גדול. רוצים לייצר קהילה של חוקרים ולקבל מהם תוצאות של מחקרים".
"אחד העקרונות החשובים ביותר של החברה עוד מיום הקמתה הינו השקעה במחקר קליני במטרה לפתור את הבעיות הגדולות ביותר בתחום הבריאות המטבולית באוכלוסיות שונות בעולם. במהלך השנה האחרונה, החברה ביצעה מחקרים בשיתוף עם מוסדות אקדמיים מובילים בעולם, הכוללים את מרכז וויסלר לחקר פחמימות באוניברסיטת פרודו, הפקולטה לקינזיולוגיה וחינוך גופני באוניברסיטת טורונטו ואוניברסיטת ARU בקיימברידג'".