אינטל מאשרת: רוכשת את הסטארט-אפ הישראלי גרנולייט
אינטל מאשרת: רוכשת את הסטארט-אפ הישראלי גרנולייט
סכום העסקה מוערך ב-500 מיליון דולר; לפי ההודעה של אינטל, כל 120 עובדי גרנולייט יצטרפו ליחידת הדאטה סנטר ו-AI שלה; גרנולייט מפתחת מוצר המשפר את ביצועי תשתית המחשוב של ארגונים ומביא להפחתת עלויות מחשוב
אינטל מבצעת רכישה נוספת בישראל - הודיעה היום (ה') על רכישת חברת גרנולייט הישראלית. סכום העסקה לא פורסם, אך לפי ההערכות הוא עומד על 500 מיליון דולר. על פי ההודעה של אינטל, כל 120 עובדי החברה יצטרפו ליחידת הדאטה סנטר ו-AI שלה.
גרנולייט מפתחת מוצר המשפר את ביצועי תשתית המחשוב של ארגונים ומביא להפחתת עלויות מחשוב. העסקה צפויה להיחתם בסוף הרבעון השני של 2022. גרנולייט היא בוגרת האקסלרטור של אינטל שנקרא איגנייט בשנת 2019. יש לציין כי בפברואר השנה רכשה אינטל את חברת השבבים הישראלית טאואר בכ-5.4 מיליארד דולר.
גרנולייט נוסדה ב-2018 על ידי אסף עזרא (המנכ"ל) וטל סייג. סך ההשקעות בחברה עומד כעת על כ-45 מיליון דולר כאשר בין משקיעיה Red Dot Capital Partners ,Hetz Ventures, TLV Partners, ו-Insight Partners וכן Dawn Capital, ושורה של משקיעים פרטיים רבים ביניהם בכירים בהייבוב, ווקמי ועוד.
הפתרון של גרנולייט מתאים את מערכת ההפעלה בצורה ייעודית לאפליקציה של הלקוח על ידי למידה של דפוסי השימוש במשאבים (Resource Usage Patterns) ואת דפוסי זרימת המידע (Data Flow Patterns) של האפליקציה ברמת מערכת ההפעלה.
אפליקציות שונות דורשות משאבים שונים ממערכת ההפעלה ולכן האחרונות לרוב לא ממוטבות לפעילות חסכונית אלא לכיסוי רוב תסריטי השימוש. למידה של דפוסי השימוש מאפשרת לדייק את הקצאת המשאבים ולהימנע משימוש יתר בהם.
גרג לבנדר, סמנכ"ל טכנולוגיה ראשי, סגן נשיא בכיר ומנהל כללי של קבוצת התוכנה והטכנולוגיה המתקדמת באינטל, אמר: "אנו בונים את סל כלי אופטימיזציית התוכנה שלנו המציעים יכולות גמישות וניתנות להרחבה המאפשרות לנו לעמוד בביקוש הגובר של עידן המחשוב בכל מקום. הגישה החדשנית של גרנולייט משלימה את היכולות הקיימות של אינטל".
לדברי עזרא, "יחד עם אינטל, אנו מאמינים שאנו יכולים לעזור ללקוחות להשיג הפחתת עלויות משמעותית ופי חמישה מהתפוקה על פני עומסי עבודה. כחלק מאינטל, נוכל לספק יכולות אופטימיזציה אוטונומית ליותר לקוחות ברחבי העולם ולהרחיב במהירות את ההיצע שלה בעזרת 19 אלף מהנדסי התוכנה של אינטל".