סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

כלכליסט-טק
טייגר גלובל וסקויה מובילות השקעה של 30 מיליון דולר בסטארט-אפ של פרופסור ישראלי מהרווארד

ירון זינגר הקים את Robust Intelligence לפני שנתיים, והיא מתמחה בפיתוח מערכת שמונעת טעויות במודלים של בינה מלאכותית. הגיוס הנוכחי מצטרף לשני גיוסים קודמים של 14 מיליון דולר בהובלת קרן סקויה

קרנות הענק טייגר גלובל וסקויה מובילות השקעה של 30 מיליון דולר במסגרת סבב B בסטארט-אפ חדש של פרופסור ישראלי בהרווארד, כך נודע ל"כלכליסט". חברת Robust Intelligence הוקמה על ידי ירון זינגר, 42, לפני שנתיים, והגיוס הנוכחי הוא השלישי שלה. את שני הסבבים הקודמים הובילה קרן הון הסיכון סקויה. הגיוס הראשון, של 3 מיליון דולר, הושלם ערב פרוץ מגפת הקורונה, והגיוס השני (סבב A), של 11 מיליון דולר, נערך חודשים ספורים לאחר מכן במרץ 2020.
החברה מפתחת "חומת אש" שנועדה לשפר את הביצועים של מודלים ומערכות בינה מלאכותית באמצעות מניעת טעויות בהכנסת נתונים. המערכת בודקת את הנתונים לפני שהם מוזנים למודל בינה מלאכותית, ובאמצעות טכניקות למידת מכונות היא מתריעה ומתקנת את הנתונים בזמן אמת, במטרה למנוע מהמודל לטעות. מניעת טעויות במודלים של בינה מלאכותית משמעותית לא רק כחיסכון בזמן ובכסף ללקוחות ROBUST, אלא גם בכל הנוגע להשלכות הפלט של המודלים על האוכלוסייה הרחבה. כך למשל חיזוי מסוים שנעשה על בסיס נתונים שגויים או פלט של מערכת תומכת החלטה עלול למנוע מאנשים קבלת הלוואה או כיסוי ביטוחי.
1 צפייה בגלריה
ירון זינגר
ירון זינגר
ירון זינגר. משתמש בבינה אנושית לבניית בינה מלאכותית
(צילום: Eliza Grinnell)
ROBUST מעסיקה היום 50 עובדים במטה שלה בסן פרנסיסקו, ולאחר השלמת הגיוס הנוכחי היא תתחיל לגייס עובדים גם בישראל, בעיקר בתחום המתמטיקה והאלגוריתמיקה. לחברה כבר יש עשרות לקוחות, ובהם חברות גדולות כגון פייפאל, אקספדיה וטוקיו מארין, חברת הביטוח היפנית הגדולה ביותר. יש לה גם מספר לקוחות בישראל מתחום הפיננסים והביטוח.
זינגר נולד וגדל בתל אביב, ובצבא שירת כלוחם ביחידת מודיעין מובחרת. הוא מחזיק בדוקטורט במדעי המחשב מאוניברסיטת ברקלי בקליפורניה, ובעבר כבר היה לו סטארט-אפ בתחום הבינה המלאכותית שהקים ב-2011. בהמשך עבד בגוגל בתחום האלגוריתמיקה, ולאחר מכן מונה לפרופסור מן המניין בפקולטה למדעי המחשב בהרווארד. מחקריו מתמקדים במגבלות התאורטיות של מודלים של בינה מלאכותית החשופים לשגיאות וכן בפיתוח שיטות אופטימיזציה מתקדמות לתיקונן.
תעשיית הבינה המלאכותית העולמית צומחת במהירות, וצפויה להכפיל את עצמה מ-50 מיליארד דולר בשנה שעברה ליותר מ-100 מיליארד דולר ב-2024. מרבית המשתמשים בבינה מלאכותית מתרכזים היום בתחומי הפיננסים והקמעונאות, אך חברות רבות מתקשות ליישם שימושים של בינה מלאכותית בתהליכים העסקיים שלהן.