גיים צ'יינג'ר? OpenAI משיקה כלי AI שמתיימר לייצר סרטונים הוליוודיים תוך דקות
גיים צ'יינג'ר? OpenAI משיקה כלי AI שמתיימר לייצר סרטונים הוליוודיים תוך דקות
חברת הבינה המלאכותית של סם אלטמן הודיעה היום על השקת Sora - שמיים ביפנית - מחולל טקסט לוידיאו שמסוגל לייצר סרטונים באיכות גבוהה במיוחד תוך דקות. ברשת מתלהבים מסרטוני ההדגמה שפרסמה החברה, אך במקביל חוששים מהיכולת לייצר דיסאינפורמציה בצורה יעילה כל כך
חברת OpenAI חשפה היום (ו') מערכת AI שנראית כמו גיים צ'יינג'ר בכל הנוגע להפיכת טקסט לוידיאו באמצעות בינה מלאכותית. במערכת Sora, שהושקה היום על ידי החברה לציבור קטן של משתמשים, ניתן ליצור באמצעות פרומפטים פשוטים ובתוך דקות סרטונים שנראו כאילו נלקחו מתוך סרט הוליוודי.
באחת הדוגמאות ששיגרה החברה (ראו כאן למטה) ניתן לראות סרטון שנוצר תוך דקות של ממותות שצועדות דרך אחו מושלג. בסרטונים אחרים נראים מפלצת שמתבוננת על נר נמס, וסצנת רחוב בטוקיו שנראה כאילו צולמה על ידי מצלמה שעפה ברחבי העיר.
OpenAI, החברה שעומדת מאחורי ChatGPT, מתחרה בתחום הזה של הפיכת טקסט לוידיאו בחברות כמו ראנוויי AI, וענקיות תוכנה כמו גוגל ומטא. הטכנולוגיה יכולה להאיץ את עבודתם של יוצרי סרטים, ולהחליף לגמרי אמנים דיגיטליים פחות מנוסים. עם זאת, זו יכולה גם להפוך לדרך זולה ליצור דיסאינפורמציה באינטרנט.
"אני לגמרי מבועת מהאפשרות שסוג הדברים האלה ייטה מערכות בחירות צמודות", אמר פרופ' אורן עציוני מאוניברסיטת וושינגטון המתמחה בבינה מלאכותית, ומייסד True Media, ארגון ללא מטרות רווח הפועל לזהות דיסאינפורמציה מקוונת בקמפיינים פוליטיים.
OpenAI קוראת למערכת הזאת סורה (Sora), המילה היפנית ל"שמיים". הצוות שמאחורי הטכנולוגיה, כולל את החוקרים טים ברוק וביל פיבלס. הם בחרו את השם כי הוא "מזכיר את הרעיון של פוטנציאל יצירתי אינסופי".
Open AI כבר מתייגת סרטונים שנוצרו בידי המערכת ב"חתימת מים" שמזהה אותם ככאלה שנוצרו בידי בינה מלאכותית, אך מודה שניתן להסיר את הסימנים האלה, ושלעתים קשה לראותם.
סורה מייצרת סרטונים בתגובה לפרומפטים קצרים כמו "עולם עשוי מנייר, שבו ריף אלמוגים מלא בדגים צבעוניים ויצורים ימיים". למרות שהסרטונים נראים מרשימים, ניתן לזהות בהם אלמנטים מוזרים ולא הגיוניים, כמו סרטון שנוצר לאחרונה של מישהו אוכל עוגיה, בעוד העוגיה נשארת בגודלה המקורי.
תוכנות מחוללות דימויים כמו Midjourney השתפרו בכזאת מהירות בשנים האחרונות, שהן כעת מפיקים דימויים שלא ניתן להבחין שיוצרו על ידי AI, מה שמקשה על זיהוי דיסאינפורציה ברשת, וגרם לאמנים דיגיטליים רבים לאבד את עבודתם. "כולנו צחקנו ב-2022 כשמידג'רני יצאה לאור, ואמרנו 'אוי זה חמוד'. אבל כעת אנשים מאבדים את עבודתם למידג'רני", אמרה רייד סאות'ן, יוצרת סרטים ממישיגן.