סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

ארה"ב לוחצת על איחוד האמירויות להסיר את כל הציוד של וואווי

ממשל ביידן ממשיך את המגמה מעידן טראמפ ולוחץ על האמירתים להסיר את כל הציוד של ענקית הטכנולוגיה הסינית מרשתות התקשורת שלה תוך ארבע שנים - לפני מועד מסירת מטוסי ה-F35 המתוכנן ל-2026 או 2027

ממשל ביידן מפעיל לחץ על איחוד האמירויות להסיר את וואווי מרשת התקשורת שלה, ולנקוט בצעדים נוספים כדי להרחיק עצמה מסין – מה שמעלה את הסברה שעסקת רכישת מטוסי ה-35-F על ידי המדינה נמצאת בסכנה, כך אמרו אנשים המקורבים לנושא.


ארה"ב ביקשה מאיחוד האמירויות להסיר את כל הציוד של וואווי מרשתות התקשורת שלה תוך ארבע שנים – לפני מועד מסירת מטוסי הקרב המתוכנן ל-2026 או 2027, אך פקידים אמירתים התנגדו לכך ואמרו שהם זקוקים לזמן ארוך יותר, וכן לחלופה ברת השגה.
השיחות בין הצדדים עסקו בין היתר באפשרות להשיג חלופות ראויות לציוד של וואווי שיוסר, מחברות כמו סמסונג, אריקסון ונוקיה. הסכסוך סביב שימושה של איחוד האמירויות בציוד של וואווי מבעבע עוד מימי ממשל טראמפ, אז ניסו פקידים אמריקאים ללא הצלחה לשכנע את מדינת המפרץ – שמהווה בת ברית חשובה של ארה"ב באזור הבלתי יציב – להפוך את המגמה לחיזוק הקשרים המסחריים והצבאיים שלה עם סין, שמנסה להגדיל את השפעתה במזרח התיכון.

2 צפייה בגלריה
מטה חברת וואווי Huawei רדינג בריטניה G5
מטה חברת וואווי Huawei רדינג בריטניה G5
וואווי
(צילום: רויטרס)

מספר גורמים המעורים במצב אמרו שממשל טראמפ ניסה בתחילה לשכנע פקידים אמירתים להחליף את וואווי ולגדוע תוכניות של סין להקים בסיסים באזור. אך האמירתים התעקשו על ניסוח יותר כללי של העסקה שסוכמה בימיו האחרונים של ממשל טראמפ.
הנשיא ג'ו ביידן הודיע מצידו על בדיקה מחודשת של עסקת ה-35-F כאשר נכנס לתפקיד. המכירה אמורה להתבצע נכון לעכשיו, אך המקורות אמרו שהפערים בין שני הצדדים גדולים מספיק כדי להטיל בספק את מסירתם העתידית של מטוסי הקרב לאיחוד האמירויות.

2 צפייה בגלריה
הקברניט F35 חמקן מטוס קרב
הקברניט F35 חמקן מטוס קרב
מטוסי F35
(צילום: USAF)

הדברים מהווים סימן ראשון לכך שבכוונת ממשל ביידן להמשיך בלחץ שהפעיל ממשל טראמפ על בנות בריתה של ארה"ב להחרים את וואווי, חברת הטכנולוגיה הגדולה בסין, ולא להשתמש בציוד ה-G5 שלה כיוון שהוא עלול לשמש למטרות ריגול על ידי ממשלת סין.
סין הכחישה את הטענה הזאת. "ממשל ביידן האריס רואה את בטיחות רשתות ה-G5 כעדיפות עליונה", כך אמר סטיבן אנדרסון, סגן העוזר למזכיר המדינה לנושאי תקשורת ומדיניות בין לאומית. "ארה"ב עובדת עם בנות בריתה ושותפותיה כדי לתמוך בשרשרת אספקה מגוונת של ציוד תקשורת מהימן".