פיירבולט הישראלית גייסה 127 מיליון דולר בסבב שני
פיירבולט הישראלית גייסה 127 מיליון דולר בסבב שני
סך ההון שגייסה חברת הסטארט-אפ עומד על 164 מיליון דולר; החברה הוקמה ב-2018 על ידי סער ביטנר ואלדד פרקש ופיתחה מחסן נתונים בענן המאפשר לנתח מידע בנפח גבוה; בשיחה עם 'כלכליסט' אמרו המייסדים כי "היום יש ארבע חברות שיודעות לעשות מה שאנחנו עושים: אמזון גוגל, מיקרוסופט וסנופלייק"
חברת הסטארט-אפ הישראלית פיירבולט Firebolt גייסה 127 מיליון דולר בסבב B. גיוס זה מביא את סך ההון שגייסה החברה לכ-164 מיליון דולר. הצטרפו כמשקיעות בסבב זה Dawn Capital ו-K5 Global, כאשר כל הקרנות הקיימות מצטרפות לסיבוב: Zeev Ventures, TLV Partners, Bessemer Venture Partners, ו-Angular Ventures.
שווי החברה לא נמסר אבל החברה עדיין לא הגיעה לשווי של מיליארד דולר בגיוס הנוכחי. כל הגיוס נכנס לחברה, אומרים מייסדי החברה לכלכליסט.
החברה הוקמה ב-2018 על ידי סער ביטנר ואלדד פרקש. שני המייסדים היו בעבר בחברת סייסנס כאשר פרקש היה אחד ממייסדי החברה וביטנר היה סמנכ"ל השיווק שלה. מאז גיוס ההון הקודם בדצמבר 2020 פיירבולט הכפילה את מספר העובדים ל-100 עם תוכנית להכפלה נוספת במהלך 12 החודשים הבאים.
בנוסף לצמיחה בארה״ב, פיירבולט גם פתחה משרדים נוספים במינכן, ציריך, לונדון, דבלין, קייב וקלוז׳ - המצטרפים למרכז הפיתוח הישראלי. כמו כן הצטרף לחברה קינן רייס מהצוות המייסד של חברת לוקר (Looker) שנרכשה על ידי גוגל בשנה שעברה, לצורך הקמה וניהול המטה האמריקאי בסן פרנסיסקו.
פיירבולט פיתחה מחסן נתונים בענן (Cloud Data Warehouse) המאפשר לנתח מידע בנפח גבוה, עם הביצועים המהירים ביותר בשוק כיום (ניתוח הנתונים לוקח פחות משניה גם עבור נפחים אדירים) ובמחיר זול משמעותית ביחס למתחרים. משמעות הדבר היא שחברות יכולות לנתח כמויות גדולות יותר של נתונים, לייצר עליהם חוויה עשירה ומהירה יותר של ניתוח המידע תוך שימוש בפחות כוח מחשוב - הבאה לידי ביטוי גם בהפחתת עלויות.
בשיחה עם 'כלכליסט' אומרים מייסדי החברה אלדד פרקש וסער ביטנר כי "החברה שלנו מאוד מבוזרת ויש לנו עובדים בהרבה מקומות. המוצר שלנו מיועד למהנדסים. אנחנו פיתחנו מחסן נתונים שמאפשר לנתח כמויות של נתונים במהירות. עד עכשיו היה צורך בהרבה אנשים שלא היו קיימים בשוק. התוכנה שלנו מאפשרת למפתחים לעבוד בדאטה באופן מהיר, דבר שלא היה קיים עד היום. אנחנו נותנים כלי שמתחבר לדאטה ישירות למשתמשים".
פרקש ציין כי "היום יש ארבע חברות שיודעות לעשות מה שאנחנו עושים: אמזון גוגל, מיקרוסופט וסנופלייק, עם מוצרים בני 10 שנים לפחות. משתמשים לא ציפו שהם יעשו עם הדאטה מה שהם עושים היום. פיירבולט הופכת משהו שלא עובד - לעובד טוב. בעזרתנו אתה יכול לפתח דברים שלא יכולת לעשות ולצמצם משהו שעשית בשנה - לחודש עבודה. זה לא חידוש של טכנולוגיה, אלא מוצר שמשנה לחלוטין את הדרך שבה עובדים מהנדסים".
עוד אמרו המייסדים כי "אנחנו עשינו את הקפיצה הגדולה בקורונה. העובדים שלנו מחליטים לאיזה משרד הם מגיעים. אנחנו מאוד שמחים שחזרו הטיסות כדי שהעובדים שלנו יתחילו להיפגש. אתה לא יכול לבנות מוצר כמו שלנו בארץ, והלכנו למקומות שבהם יש את הטאלנט, ואנחנו מאוד שונים מהפורמט הישראלי המוכר של לחפש רק עובדים בישראל. הלכנו לכל מקום ובזה עזרה לנו הקורונה. עובדים רגילים לעבוד מרחוק והמשרד הפיזי לא רלוונטי יותר, אלא מה אתה בונה ואם אתה מצליח לגייס עובדים בזום. חצי מההנדסה שלנו לא בארץ, חלק גדול בארצות הברית. המוצר שלנו מושך סוג מסויים של אנשים שרק חלק מועט מהם כאן".
לסיום אומר פרקש, "אנחנו חברה ממוקדת מוצר ומשתמשים, ולכן כל ההשקעה תלך לצמיחה של המוצר. אנחנו משקיעים הכל במוצר ומרחיבים מה שאפשר בשוק הרותח שלנו".