סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

תחרות הסטארט-אפים של אונ' ת"א: 100 אלף דולר השקעה לחברה הזוכה

התחרות של הפקולטה לניהול ע"ש קולר מתקיימת זו השנה החמישית במסלול יזמות טכנולוגית, ושנה שלישית במסלול הפוד-טק. מתוך הסטארט-אפים שיעברו את הסינון הראשוני, 10 יגיעו לגמר. בתחרות שהתקיימה ב-2019 זכתה סולטום, שמפתחת תחליף לפלסטיק. ב-2020 זכתה X-Trodes שפיתחה פתרון ביתי לניטור גלי מוח בזמן שינה

אוניברסיטת ת''א הודיעה אתמול (ד') על פתיחת התחרות לסטארט-אפים בתחילת דרכם של הפקולטה לניהול ע"ש קולר. התחרות מתקיימת זו השנה החמישית במסלול יזמות טכנולוגית, והשנה השלישית במסלול הפוד-טק. מסלול יזמות טכנולוגית, מיועד לסטודנטים או בוגרים צעירים של אוניברסיטת תל אביב (עד עשר שנים מסיום הלימודים), שלפחות אחד מהם נמנה על צוות היזמים. תנאי הסף למיזמים שניגשים לתחרות בשני המסלולים, הוא להיות בשלב הצגת אב-טיפוס מוכח ופועל. התנאי השני הוא שבמידה וכבר בוצעה השקעה ראשונית, זו לא תעלה על סכום של 200 אלף דולר.
הסטארט-אפ הזוכה יוכל לבחור בין השקעה לפיתוח המיזם בהיקף של 100 אלף דולר לבין פרס כספי בסך של 5,000 דולר. מתוך הסטארט-אפים שיעברו את השלב הראשוני בתחרות, כעשרים סטארט-אפים יעלו לשלב חצי הגמר, כאשר לשלב הגמר יעלו עשרה סטארט-אפים. בתחרות שהתקיימה ב-2019 זכתה חברת סולטום (Solutum), שמפתחת תחליף לפלסטיק. ב-2020 זכתה חברת X-Trodes שפיתחה פתרון ביתי לניטור גלי מוח בזמן שינה בלילה, על מנת למנוע הפרעות נוירולוגיות מסכנות חיים.
2 צפייה בגלריה
מימין פרופ' משה צבירן ו ד"ר אייל בנימין
מימין פרופ' משה צבירן ו ד"ר אייל בנימין
מימין פרופ' משה צבירן וד"ר אייל בנימין
(ישראל הדרי)
במסלול הנוסף בתחרות, הפוד-טק, רף הכניסה גמיש יותר ופתוח ליזמים מכל הארץ ולא רק לבוגרים ולסטודנטים של האוניברסיטה כמו במסלול יזמות טכנולוגית. השנה מסלול הפודטק מתקיים בשיתוף עם CPT – אחת מקרנות ההשקעה המובילות בעולם בתחום שהוקמה ע"י ג'רמי קולר והשקיעה בשלבים הראשונים של חברות כמו: ביונד מיט, Impossible ואחרות.
הגשת המועמדות לתחרות היא עד ל- 13.5.21, כאשר אירוע הגמר של התחרות ייערך ב-12.7.21. מטרת התחרות היא לסייע ולקדם את המיזמים דרך ליווי מקצועי וכן השקעה כספית.
הפרס לזוכים במקום הראשון בכל אחד מהמסלולים, הינו השקעה ראשונית של 100 אלף דולר המוצעת על ידי ג'רמי קולר, המייסד והמנכ"ל של קולר קפיטל. המקום השני במסלול הטכנולוגי יזכה להשקעה של 25 אלף דולר ע"י קרן fresh.fund בניהולו של זקי ג׳מאל המתמחה בהשקעות במיזמי סטודנטים. שלושת המקומות הראשונים יזכו לחבילת האצה מטעם TAU Ventures, קרן ההשקעות של אוניברסיטת תל אביב.
2 צפייה בגלריה
ג'רמי קולר Coller מייסד קרן קולר קפיטל פקולטה לניהול אוניברסיטת ת"אלניהול
ג'רמי קולר Coller מייסד קרן קולר קפיטל פקולטה לניהול אוניברסיטת ת"אלניהול
ג'רמי קולר, מייסד קרן קולר קפיטל
(בלומברג)
צוות השופטים במסלול הטכנולוגי משלב מובילים בתעשיית ההייטק הישראלי, מנהלי קרנות הון סיכון, משקיעים, נציגים מהאקדמיה, יזמים וכן יועצים מתחומי המשפט והפיננסים העוסקים בתחום ההייטק, וביניהם: ג'רמי קולר, המייסד והמנכ"ל של קולר קפיטל, פרופ' משה צבירן, דיקאן הפקולטה לניהול וד"ר אייל בנימין מהפקולטה לניהול ומנהל התחרות.
לדברי פרופ' משה צבירן, אשר גם מכהן כמנהל מערך היזמות והחדשנות של אוניברסיטת תל אביב, "משבר הקורונה חידד את ההכרה בחשיבות הטמעת היזמות והחדשנות בכל תחומי החיים, ובוודאי בעולם העסקי. התחרות מאפשרת ליזמים בתחילת דרכם להתנסות בחיבור ישיר לעולם העסקי ולרכוש ידע וכלים רלבנטיים". ד"ר אייל בנימין, חבר סגל בפקולטה לניהול, ראש תחום פרויקטים יזמיים במכון קולר ליזמות ומנהל התחרות מוסיף כי: "הידע והכלים המוקנים במסגרת הליווי לאורך כל שלבי התחרות, משמשים את היזמים בהמשך".
הוועדה האקדמית של התחרות כוללת את ג'קי גורן מהפקולטה לניהול, ד"ר דויד צביליחובסקי מהפקולטה לניהול ופרופ' דויד מנדלוביץ מהפקולטה להנדסה. את מסלול הפודטק בתחרות מובילה אילנית קבסה כהן, עד לאחרונה סמנכ"ל חדשנות בחברה המזון הבינ"ל DOLE, אשר גם תשפוט בתחרות יחד עם נציגי CPT CAPITAL. השופט האורח בתחרות השנה הוא ניר גולדשטיין מנכ"ל Good Food Institute Israel (GFI).