סגור
גיימריסט הפניה חדשה גג עמוד דסקטופ

גיימריסט
דיסקורד: מחקנו אלפי קבוצות שהפיצו תוכן גזעני ומסית

לקראת רכישה פוטנציאלית על ידי מיקרוסופט בעבור סכום משוער של כ-10 מיליארד דולר, פלטפורמת הצ'אט הפופולרית עורכת ניקיון שרתים מסיבי. בין ה"נפגעים" העיקריים: תנועת הקונספירציה האמריקאית QAnon

לטפורמת הצ'אט דיסקורד, הנמצאת לפי הדיווחים במשא ומתן להימכר למיקרוסופט בעבור כ-10 מיליארד דולר, שיחררה דו"ח שקיפות תקופתי החושף בין היתר את המאמצים הנעשים בחברה על מנת לנטר תוכן ולחסום חשבונות בעייתיים – כחלק מתהליך "התנקות" הקשור הן לצמיחה המשמעותית שלה בשנה שעברה והן להכנת השטח לקראת רכישה פוטנציאלית על ידי ענקית הטכנולוגיה.
במחצית השניה של 2020 דיסקורד הסירה למעלה מ-1,500 "שרתים" (כך נקראות קבוצות השיחה שלה, חלקן פתוחות לקהל הרחב וחלקן סגורות בהזמנה בלבד) בה הופצו תכנים פוליטיים "קיצונים ואלימים", בהם שרתים של תנועת הקונספירציה האמריקאית QAnon והארגון הנאו-נאצי Boogaloo Boys, מה שדיסקורד מתארת כ"עלייה של כמעט 93% מהמחצית הראשונה". בסך הכל הוסרו כ-334 שרתים הקשורים לקיואנון בלבד – תיאוריית קונספירציה סהרורית שצמחה בשולי הימין הקיצוני האמריקאי.
בעבר, לדיסקורד נגרמו קשיים בעקבות ההפצה של תכנים קיצוניים בפלטפורמה שלה, בעיקר לאחר שב-2017 פורסם כי מספר קבוצות והתארגנויות לאומניות ונאו-נאציות שהשתתפו בעצרת הימין Unite the Right בשארלוטסוויל, וירג'יניה, ביצעו את ההתארגנות שלהם דרך שרתים פרטיים בדיסקורד. בעצרת אירעו מהומות מרובות ואף נהרגה אישה אחת, מפגינת נגד, ונפצעו 19 נוספים בפיגוע דריסה שביצע פעיל נאו-נאצי. כאשר שמה של דיסקורד נקשר באירוע, מנהלי הפלטפורמה, ג'ייסון סיטרון וסטן וישנבסקי הגיבו בזעזוע והתחייבו לנקות את הפלטפורמה מתוכן שנאה – אם כי, כפי שניתן לראות, גם כיום עוד נותרה להם לא מעט עבודה בתחום.
1 צפייה בגלריה
מייסדי דיסקורד Discord מימין ג'ייסון סיטרון ו סטן וישנבסקי
מייסדי דיסקורד Discord מימין ג'ייסון סיטרון ו סטן וישנבסקי
התחייבו לנקות את הפלטפורמה ב-2017, עדיין מנקים אותה ב-2020. מייסדי דיסקורד ג'ייסון סיטרון וסטן וישנבסקי
מרבית החשבונות שנמחקו בשנה שעברה היו חשבונות ספאם (כ-3 מיליון חשבונות בסך הכל). במקום השני ברשימת הסיבות לחסימה מופיע "תוכן נצלני", בין היתר הפצה של תמונות וסרטוני עירום (129,403 חשבונות) והטרדה (33,615 חשבונות). הפער נראה עצום, אבל הסיבה לו היא שחשבונות ספאם יחסית קל לזהות ולחסום באמצעות מערכות אוטומטיות, היות והם פועלים על מערכות אוטומטיות בעצמם. כמו כן דיסקורד הדגישה צעדים שהיא מבצעת על מנת להגן טוב יותר על קטינים העושים שימוש בפלטפורמה, המוגבלת בתיאוריה למשתמשים מעל גיל 13 – אבל כמו בכל שאר האינטרנט, חוק זה, כמובן, לא באמת נאכף.
בנוסף, בדיסקורד ציינו כי הם נסמכים רבות על מספר הדיווחים על תוכן בעייתי המגיעים מהמשתמשים שלה, ולאורך 2020 מספר הדיווחים כמעט שילש את עצמו – מכמעט 27 אלף דיווחים בינואר של שנה שעברה לקצת יותר מ-65 אלף דיווחים בדצמבר, מה שמקביל לצמיחה המשמעותית במספר המשתמשים עצמו לאורך 2020 – מ-70 מיליון משתמשים פעילים בסוף 2019 לכפול מזה בסוף 2020 (מתוך בסך הכל למעלה מ-250 מיליון משתמשים: הגיוני להניח כי מדובר גם בנרשמים חדשים וגם בחשבונות רדומים שמצאו שימוש לשירותי התקשורת של הפלטפורמה בתקופת סגרי הקורונה).
דיסקורד היא שירות חינמי שצמח בעיקר בקרב גיימרים, שחיפשו אפליקציה קלילה לשיחה ותיאום מהלכים במשחקים שתוכל לרוץ על המחשבים שלהם במקביל להרצת המשחקים הכבדים. בשש שנות קיומה היא צמחה ללמעלה מ-250 מיליון משתמשים ומאפשרת שיחות קוליות, וידאו וצ'אט, כאשר הקבוצות שלה מעניקות לה גם מאפיינים מסוימים של רשת חברתית.