חברת קלארוטי גייסה 140 מיליון דולר והפכה ליוניקורן
חברת קלארוטי גייסה 140 מיליון דולר והפכה ליוניקורן
את סבב הגיוס של חברת הסייבר התעשייתי הובילו קרן הצמיחה Century II של Bessemer Venture Partners, ו-40 North, זרוע ההשקעות של ענקית התעשייה הגלובלית Standard Industries. קלארוטי הוקמה ב-2015 ומעסיקה כיום 270 עובדים, מתוכם 140 בישראל. המנכ"ל יניב ורדי: "נהיה לתחום התעשייתי מה שצ'קפוינט היתה לפיירוול"
חברת הסייבר התעשייתי קלארוטי גייסה 140 מיליון דולר בסבב D. החברה סירבה לציין את השווי לפיו גייסה, אך לכלכליסט נודע שהוא עומד על מיליארד דולר. זהו הגיוס הראשון של החברה מאז 2018.
את הסבב הובילו במשותף קרן הצמיחה Century II של Bessemer Venture Partners, שהוקמה במטרה להשקיע בחברות מובילות שוק, ו-40 North, זרוע ההשקעות של ענקית התעשייה הגלובלית Standard Industries. משקיעים אסטרטגיים נוספים שהשתתפו בסבב הם LG וקרן ההשקעות ISQ Global InfraTech Fund של I Squared Capital. בנוסף, כל המשקיעים הקודמים בקלארוטי - כולל Team8 והלקוחות והשותפים הוותיקים שלה Rockwell Automation, Siemens ו-Schneider Electric - השתתפו גם הם בסבב ההשקעה הנוכחי, אשר מביא את סך ההון שגייסה קלארוטי עד היום ל-235 מיליון דולר. לדברי יניב ורדי, מנכ"ל החברה, הסבב כלל מרכיב סקנרי קטן מאוד שעומד על מיליוני דולרים בודדים.
את קלארוטי הקימו ב-2015 אמיר זילברשטיין שמכהן כיו"ר, גלינה אנטובה, סמנכ"לית פיתוח עסקי, ובני פורת, ה-CTO של החברה. נשיא החברה הוא נדב צפריר. ורדי נכנס לתפקיד המנכ"ל במהלך שנת 2020.
תעשיית הסייבר התעשייתי לא ידעה נחת רבה בישראל, וחברות רבות בתחום נמכרו במחירים נמוכים יחסית - כמו למשל סייבר איקס ואינדג'י. ורדי אומר לכלכליסט שיש בזה הרבה עניין של תזמון: "השוק בתחום שלנו השתנה. מרבית החברות נמכרו לפני מספר שנים כאשר חברות תעשייתיות לא היו מטרה לתקיפות סייבר, אבל רק בחודשים האחרונים חברת הדלק הגדולה הושבתה, חברת הבשר הכי גדולה - JBS - ספגה מכה ונאלצה לשלם 11 מיליון דולר כופר, חברת הונדה הותקפה, תשתיות במים בפלורידה גם הן נפגעו", הוא אומר ומציין כי "אם לחברות שנמכרו בעבר היה אורך רוח או עוד כסף, היתה להן יכולת להיות הרבה יותר גדולות".
ורדי מבין שהתזמון הנכון לפרוץ הוא כעת: "אנחנו כאן כדי לבנות מוביל שוק אמיתי. מה שצ'קפוינט היתה לפיירוול אנחנו נהיה לתחום התעשייתי, ואנחנו לא רחוקים משם. בשנה האחרונה אנחנו עוסקים בכל תחום המפעל, לא רק בבקרים. אני מגן על הכל באתר התעשייתי".
ורדי מספר שאחד השינויים המשמעותיים שעברו על החברה היה ההשקה של טכנולוגיה מבוססת ווינדוס: "הוצאנו מוצר מבוסס וינדוס שבלחיצה, בלי שום שינוי, יש לך מיפוי של כל הרשתות התעשייתיות - עם חולשות וסיכונים, והכל בענן ובלי שום שינוי", אומר ורדי.
השינויים הטכנולוגיים הביאו את החברה להתחרות מול חברות סייבר ישראליות אחרות שפועלות אף הן בתחומים משיקים, כמו למשל ארמיס. "בתקופה הקרובה אני רוצה לצמוח לתחומים חדשים כמו תחבורה וממשל, לצד התחומים שאנו פועלים בהם כמו מזון ומשקאות, תרופות ורכב, וגם לאזורים נוספים, כמו יפן. בתחומי המומחיות שלנו אנחנו פועלים רחב ולעומק. ארמיס הולכים רק רחב ומכסים את כל השוק. יצרנו הרבה שותפויות - עם סימנס, רוקוול, שניידר ואחרות, הן השקיעו בנו ופיתחו איתנו את הפרוטוקולים שלהן. אני לא מתחרה בעולם הפיננסים או הבנקים אבל כן בעולם התעשייתי".
בשנת 2020 החלה עלייה ניכרת בתדירות ובהיקף הנזק של מתקפות סייבר נגד ארגונים שנמצאים בבסיס התשתית הקריטית ושרשרת האספקה העולמית. על פי Cybersecurity Ventures, היקף הנזק ממתקפות כופרה צפוי להגיע עד שנת 2031 ל-265 מיליארד דולר, לעומת 20 מיליארד דולר בלבד ב-2021. החברה מדווחת על צמיחה שנתית של 133% בהכנסות, זינוק של 110% במספר הלקוחות - כולל לקוחות כמו קוקה קולה, EuroPacific Partners (Australia, Pacific, Indonesia) ו-IRPC Public Company Limited. החברה מעסיקה כיום 270 עובדים, מתוכם 140 בישראל. רק השנה גוייסו 80 עובדים חדשים, ובכוונתה להגיע ל-300 עובדים עד סוף השנה.
דיוויד קוואן, שותף ב-Bessemer Venture Partners: "השקנו את קרן הצמיחה שלנו במטרה להשקיע במובילי שוק מובהקים. אנו מתמקדים בסיוע לדור הבא של חברות המגדירות קטגוריות ואשר מראות התאמה ברורה של המוצר לשוק, לצד מדרגיות והנהלה חזקה. מאז ההשקעה הראשונה שלנו בקלארוטי בשנת 2016, החברה המשיכה להוכיח כי יש לה את החזון, הצוות והטכנולוגיה הטובים ביותר כדי להתמודד עם האתגרים הייחודיים בתחום אבטחת התשתיות הקריטיות".