סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

פקאן גייסה 35 מיליון דולר בהובלת GGV Capital

הסטארט-אפ הישראלי שמפתח פלטפורמת בינה מלאכותית לניבוי תרחישים עסקיים עבור חברות וארגונים, גייס עד היום למעלה מ-50 מיליון דולר; בסבב הגיוס לקחו חלק גם קרן Vintage, וכמה משקיעים קיימים. המנכ"ל זוהר ברונפמן: "אנחנו בונים וויקס של בינה מלאכותית"

בינה מלאכותית היא העתיד של עולם הטכנולוגיה ועל כך יש מעט מאוד חוסר הסכמה. אחת הבעיות הגדולות כיום היא שמאוד קשה לגייס כוח אדם אשר מסוגל להוציא צורך זה לפועל. לחלל זה נכנסת חברת הסטארט-אפ הישראלית Pecan AI, שמפתח פלטפורמת בינה מלאכותית לניבוי תרחישים עסקיים עבור חברות וארגונים.
החברה שמודיעה היום (ד') על גיוס של 35 מיליון דולר בסבב B, פיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לבעלי עסקים ואנליסטים לחזות התפתחויות עסקיות בעצמם, דוגמת נטישת לקוחות וביקושים צפויים, באמצעות בינה מלאכותית ומבלי להזדקק למומחה שיפעיל את המערכת.
קרן ההשקעות העולמית GGV Capital הובילה את הסבב בהשתתפות Vintage והמשקיעים הקיימים: Dell Technologies Capital, S-Capital, ו-Mindset. סבב זה מביא את סך הגיוסים של החברה למעל ל-50 מיליון דולר, ויאפשר לפקאן להרחיב את פעילותה ברחבי העולם ולהמשיך לסייע לארגונים להאיץ את האימוץ של בינה מלאכותית ואנליזה מתקדמת. בפורטפוליו של GGV Capital ניתן למצוא חברות ענק כמו Airbnb, Alibaba, Peloton, Slack, Square ועוד.
Pecan AI הוקמה ב-2018 על ידי ד"ר זוהר ברונפמן, המשמש כמנכ"ל, וד"ר נועם ברזיס, המשמש כ-CTO, שניהם יוצאי 8200 ובעלי דוקטורט במדעי הקוגניציה והמוח מאוניברסיטת תל- אביב - שם גם הכירו ופרסמו יחד מאמרים בכתבי עת מדעיים. לפקאן משרדים בתל אביב ובניו יורק.
2 צפייה בגלריה
מייסדי פקאן ד"ר זוהר ברונפמן וד"ר נועם ברזיס
מייסדי פקאן ד"ר זוהר ברונפמן וד"ר נועם ברזיס
מייסדי פקאן, ד"ר זוהר ברונפמן וד"ר נועם ברזיס
(צילום: אבישי ליפנר Avishai Lippner)
ד"ר ברונפמן אמר ל"כלכליסט": "אנחנו בונים 'וויקס של בינה מלאכותית', שמאפשרת לבנות מודלים של בינה מלאכותית. צמחנו מאוד בשנה האחרונה, גם במספר האנשים - כיום יש לנו 50 עובדים, ונרצה לגייס כ-50 נוספים. וויקס הורידו את המחסום ופישטו את בניית האתרים; גם עולם הבינה המלאכותית הוא מאוד קשה, ולא ניתן להשיג מדעני נתונים כיום - והכלי שלנו מאפשר לעשות מעבר לבינה מלאכותית. אנחנו מאפשרים לאנשי ה-BI לעשות מה שעושים מדעני נתונים. יש לנו משתמשים שהם אנליסטים, שביום אחד הקימו מודלים שבחנו התנהגות של צרכנים - מה שהיה לוקח חודשים בעבר".
לדברי ברונפמן, "אם אין לך בינה מלאכותית, לא תזהה את השינוי אצל הצרכנים. אנחנו רואים גרפים של מה אנשים עשו לפני הקורונה ואחרי הקורונה, ומזהים שינוי עצום. רק דרך כלים של בינה מלאכותית ניתן להבין את זה. כאשר משתמשים בבינה מלאכותית, הדאטה מספרת את הסיפור - ואם ההתנהגות של הצרכנים תשתנה שוב, המכונה והדאטה יתאימו עצמן כל הזמן. בינה מלאכותית תזהה, למשל, נטישה צפויה של לקוח עוד כשהוא פעיל".
2 צפייה בגלריה
צוות פקאן
צוות פקאן
צוות פקאן
(צילום: נטלי שור)
ארגונים רבים כבר מבינים כיום שבינה מלאכותית תניע את המהפכה הבאה בתחום האנליטיקה, אך היישום וההטמעה של מערכות כאלה במספר רב של ארגונים הם איטיים וכואבים. קיים פער שנאמד בעשרות מיליארדי דולרים בין הפוטנציאל שטמון בבינה מלאכותית לבין היכולת של עסקים ליישם ולפרוס מודלים מורכבים. הפתרונות הנוכחיים דורשים זמן רב ויקר, ומזכירים את ניתוח הנתונים מבוסס ה-IT שרווח לפני ש-BI הפך נפוץ. פקאן מבצעת דמוקרטיזציה של דאטה סיינס ובינה מלאכותית בכך שהיא מעמידה את הכוח של מודלי חיזוי בידי אנליסטים עסקיים - במקום בידי מומחי דאטה, בעזרת פלטפורמה שמפיקה מודלים במהירות ובפשטות.