בתאגיד השידור ממתינים להחלטה שתחסוך לציבור עשרות מיליוני שקלים בשנה
בתאגיד השידור ממתינים להחלטה שתחסוך לציבור עשרות מיליוני שקלים בשנה
מועצת הרשות השנייה צפויה לקבל בקרוב החלטה בנוגע לדרישת תאגיד השידור כאן לסגור את אחד משני המרבבים שדרכם מופצים שידורי עידן פלוס לצופים, חרף העובדה שהם אינם משדרים ביעילות. לדרישה של כאן מתנגדים הערוצים המסחריים, שחוששים מהשפעת סגירת אחד המרבבים על הרייטינג שלהם
אחרי עיכוב של יותר משנתיים אישרה הממשלה בתחילת החודש את מינויה של מישל קרמרמן דקל למנכ"לית הרשות השנייה. היא תחליף את ניר שוויקי, מנכ"ל הרשות בפועל, שמונה לאחרונה ליו"ר מועצת הכבלים והלוויין, תפקיד שאליו ייכנס בקרוב. אחת הסוגיות שעשויות לעמוד על שולחנה של קרמרמן דקל מהיום הראשון, היא קבלת החלטה בנוגע למרבבים שבאמצעותם מועברים שידורי עידן פלוס.
המרבב הוא משדר שדרכו מופצים שידורים של ערוצי תקשורת ועליו בעצם יושב המערך הטכני להפצת השידורים לצופים. מימון המרבבים הקיימים כיום – שניים במספרם – נעשה על ידי הציבור בעקיפין דרך תקציב תאגיד השידור הציבורי וערוץ הכנסת.
שני המרבבים הקיימים בישראל הם הפלטפורמה שעליה יושב מערך עידן פלוס - מרבב ישן שמעביר 6 ערוצים בטכנולוגיית שידור SD ומרבב חדש בעל יכולת העברה של 11 ערוצים, גם בטכנולוגיית HD. במרבב הישן מועברים כיום שידורי כאן 11, קשת 12, רשת 13, כאן חינוכית וערוץ הכנסת. ערוץ נוסף נותר פנוי נכון להיום. במרבב החדש מופצים שידורי ערוץ 20, מכאן 33, כאן 11 HD (שתופס מקום של שני ערוצים) וישנם עוד 7 ערוצים פנויים.
בתאגיד כאן לוחצים כבר תקופה ארוכה לבטל את המרבב הישן, שעבור השימוש בו הם משלמים מדי שנה מיליוני שקלים לקופת הרשות השנייה. העלות השנתית של שני המרבבים מוערכת בכ-36 מיליון שקל עבור התאגיד, חרף העובדה שחלק משמעותי מהערוצים שלהם פנויים ואין צורך בשניהם. עם הקמת מערך עידן פלוס התה ציפייה לצירופם של ערוצים נוספים למערך, אבל השינויים בשוק הטלוויזיה והמעבר לטלוויזיה מבוססת אינטרנט הפכו את ריבוי הערוצים במרבבים למיותר.
הרשות השנייה כבר קיימה שימוע בנושא, שבו העלו קשת ורשת התנגדות לסגירת המרבב הישן, שעליו מועברים שידוריהן, ולפי הערכות צפוי להתקיים שימוע השלמה. הסיבה להתנגדות היא שסגירת המרבב תחייב צופים שאינם מחזיקים בממיר עידן פלוס שמותאם למרבב החדש לשדרג את הממיר שברשותם או לחילופין לא יוכלו לצפות בערוצים, מה שיפגע ברייטינג של הערוצים ובהכנסות שלהם מפרסום. לפי הערכות, מדובר בכ-250 אלף משקי בית. אף שקופת התאגיד ממשיכה לממן את אחזקת המערך היקרה במיליוני שקלים בשנה, מבלי שיהיה בו שימוש, החלטה בעניין טרם התקבלה אך מקורות ברשות השנייה מעריכים כי הסוגיה תבוא לפתרונה בקרוב.
מהרשות השנייה נמסר: "הרשות השנייה מבצעת הליך מקצועי ומקיף לבחינת נושא סגירת מרבב במערך עידן פלוס. במסגרת הליך זה מתקיים גם שימוע ציבורי והתקבלו תגובות הגורמים השונים. לאחר בחינת התגובות הוחלט על קיום שימוע בעל פה אשר יתקיים בשבועות הקרובים ולאחר מכן תתקבל החלטה בעניין".