בנק הפועלים משיק מסלול השקעות חדש לחברות סטארט-אפ
בנק הפועלים משיק מסלול השקעות חדש לחברות סטארט-אפ
הבנק השקיע בחודשים האחרונים בשלוש חברות סטארט-אפ ישראליות במסגרת מסלול 43 של רשות החדשנות המעניק הגנה בשיעור של עד 40% על השקעות בחברות הייטק. אביבית בנדר, הממונה על הפיתוח העסקי בבנק: "אנחנו שוקלים להגדיל את הסכום שאותו נשקיע בחברות סטארט-אפ"
בנק הפועלים, השקיע בחודשים האחרונים בשלוש חברות סטארט-אפ ישראליות במסגרת מסלול 43 של רשות החדשנות המעניק הגנה בשיעור של עד 40% על השקעות בחברות הייטק ישראליות, כך נודע לכלכליסט. ההשקעה מתבצעת דרך חטיבת החדשנות והאסטרטגיה אותה מובילה אביבית בנדר, ממונה על הפיתוח העסקי והפינטק בחטיבת החדשנות בבנק הפועלים.
ההשקעה הראשונה בסך 2 מיליון דולר בחברת הסייבר פרספשן פוינט (Perception Point) שפיתחה פתרון המספק הגנה מפני כל תקיפה מבוססת תוכן, כדוגמת קבצים, קישורים וטקסט פשוט, שמנסה לחדור לארגון דרך הדואר האלקטרוני או ערוצי שיתוף תוכן.
ההשקעה השנייה של הבנק היתה באפריל 2021 בסך 3.5 מיליון דולר, כחלק מסבב D של חברת ה-KRYON המוכרת RPA - Robotic Process Automation. קריון פיתחה פתרונות אוטומציה לארגונים באמצעות טכנולוגיית מחשוב ויזואלי, קרי "למידה ויזואלית" של המתרחש על גבי המסך של המשתמש והפיכת התהליך לאוטומטי על ידי "חיקוי" פעולות רוטיניות (Repetitive) שמבצע המשתמש.
השקעה נוספת ושלישית במספרה שבנדר משלימה הינה בחברת לייטיקו בסכום של כ-3 מיליון דולרים. לייטיקו הינה חברת תוכנה שפיתחה סט של פתרונות לשיפור חווית הלקוח עבור ארגונים הפועלים במודל B2C בנקודות הממשק מול לקוחותיהם בתהליכים שונים (חתימה אלקטרונית, שיתוף מסמכים, ביצוע תשלום ועוד).
בשיחה עם כלכליסט אמרה אביבית בנדר, זו ההתחלה של ההשקעות שלנו תחת סעיף 43 ואנחנו שוקלים להגדיל את הסכום שאותו נשקיע בחברות סטארט-אפ. כיום אנחנו מקצים כ-40 מיליון שקל ואנחנו מתכוונים לפנות לרשות ולהגדיל את הסכום שקיבלנו עליו הגנה ל-150 ואז להגדיל את ההשקעה בחברות סטארט-אפ במקביל להשקעה בקרנות הון סיכון בישראל.