ראיון"זו הרגשה נפלאה להיות הנפקת הסייבר הגדולה ביותר בעולם"
ראיון
"זו הרגשה נפלאה להיות הנפקת הסייבר הגדולה ביותר בעולם"
כך אומר בשיחה עם כלכליסט מנכ"ל ויו"ר חברת סנטינל וואן, תומר וינגרטן, שמתחילה להיסחר בניו יורק בשווי של כ-9 מיליארד דולר. "מתייחסים אלינו כחברה אמריקאית למרות שיש לנו הרבה מהאופי הישראלי"
"זו הרגשה נפלאה להיות הנפקת הסייבר הגדולה ביותר", כך אומר בשיחה עם כלכליסט תומר וינגרטן מנכ"ל ויו"ר חברת סנטינל וואן שגייסה היום מעל למיליארד דולר לפי שווי של כ-9 מיליארד והחלה להיסחר בניו יורק.
"אנחנו עדיין לא חברת הסייבר הגדולה ביותר", אומר וינגרטן. "אנחנו בונים חברה והשווי הוא פועל יוצא שלה ולא העיקר. בשבילי החלק החשוב בהצהרה הזו היא השמחה שאני רואה אצל האנשים שלנו".
בתחילת הרוד שואו דיווחה החברה על שווי צפוי של כ-7 מיליארד דולר וגיוס של פחות ממיליארד דולר אולם בתוך ימים טיפסה לשווי הנוכחי. "אנחנו לא ממוקדים במחיר וראינו בימים הראשונים שאנשים מעריכים את המודל שבנינו. קיבלנו פידבקים בזמן אמת והבנו שבסופו של דבר יהיה ביקוש רחב. מבחינתנו המסע מתחיל עכשיו ואני מקווה לתת תשואה לאורך השנים".
וינגרטן מוביל את הפעילות העסקית של החברה מעמק הסיליקון ואילו אלמוג כהן אחראי על הצד הטכנולוגי. כהן כבר אינו פעיל בחברה וגם 'הישראליות' של החברה היא בעיקר בתרבות ובפיתוח. "אנחנו חברה גלובלית עם 1,000 איש מפוזרים בהרבה מקומות בעולם. יש הרבה מהאופי הישראלי שנמצא בחברה וערכים שאנחנו מנחילים לכולם. אנחנו לא חברה ישראלית יש הרבה עקרונות וישראל חשובה לנו- זה בית ל-300 אנשים בקביל לכך שרוב החדשנות עדיין מיוצרת מישראל. יש לנו עוד אתרי פיתוח אבל ישראל היא אתר פיתוח משמעותי עם כח אדם מאוד משמעותי", הוסיף וינגרטן.
וינגרטן אינו חושב שחברות ישראליות מקבלות מחיר מופחתים בהנפקות או יחס שונה. "התייחסו אלינו כחברה אמריקאית. אנחנו אחת ההנפקות המוצלחות בשנים האחרונות קיבלנו מכפילים ששניים רק לסנופלייק - וזה כבוד לנו להיות מוזכרים באותה נשימה איתם. אני לא בטוח שקיים דיסקאונט לחברה ישראלית וכיום חברות מוערכות על פי ההנהלה, הטכנולוגיה, הצוות וההצלחה העיסקית".
כמו הרבה אירועים עסקיים בעולם כיום גם הרוד שואו להנפקה של החברה היה ברובו בזום. "היה מעט מאוד פנים אל פנים. היה לנו גם מפגשים של 300 משקיעים בזום וזו דרך יעילה להגיע ללא מעט אנשים", אומר וינגרטן.
"לא התרגשתי מהדרך עברתי כבר גיוסים של 700 מיליון דולר וזה עוד אירוע של גיוס וכעת עמדו לצידי כל חברי ההנהלה והחתמים"
כאשר נשאל וינגרטן על עתיד החברה כחברה ציבורית הוא אומר כי "לא נהיה שונים בהרבה דברים. התוכניות שלנו הן לטווח ארוך והן אלו שאיפשרו לנו לעשות את ההנפקה. נמשיך בדרך שהלכנו בה נמשיך להוציא לפועל ולגדול בדרך שבה גדלים בה כיום. בחרנו בצורה מאוד קפדנית איזה משקיעים אנחנו רוצים שילוו אותנו ויחזיקו במניות והבאנו משקיעים מוסדיים ארוכי טווח ופחות גוף של משקיעי ריטייל שקונים ומוכרים במהירות. אני משער שהם יבואו ונשמח שכל אחד שרוצה להחזיק במניה יעשה זאת בנינו תוכנית ותחזיות ונשים דגש על יישומן. עבדנו כחברה ציבורית תשעה רבעונים בהם לא החמצנו אף רבעון נמשיך ונבצע על פי התוכניות".
התחרות העיקרית של החברה שפיתחה טכנולוגיה להגנה על נקודות הקצה בארגון היא חברת קראוד סטרייק אשר נסחרת כיום בשווי של מעל ל-55 מיליארד דולר. "בעולם שלנו מעבר לקראוד סטרייק אין הרבה מתחרים. שתינו חברות טובות ופוגשות אחת את השניה במכרזים ולוקחות נתח שוק מהשחקנים הישנים יש לנו הרבה מחשבות על תחומים אחרים קנינו חברה בעיבוד מידע ודאטה אנליטיקס וגדלים ומפתחים אותו גם יש המון הזדמנויות בשוק כרגע".
תשואה של 3000% על ההשקעה בחברה
המשקיעה הראשונה בחברת סנטינל וואן היתה קרן אפסווסט לאבס של הישראלים שולי גלילי וגיל בן ארצי. לכלכליסט נודע שהקרן רשמה תשואה של פי 3,000 על השקעתה בחברה. בן ארצי, שותף מייסד בקרן UPWEST, אמר כי " ההנפקה הזאת, הנפקת הסייבר הכי גדולה אי פעם, מעידה בעיקר על האופי של היזמים והנחישות שלהם לבחור דווקא בדרך הקשה כדי להגיע לסקייל גדול מהיום הראשון. אם בדרך כלל לוקח ליזמים שנתיים שלוש להגיע לארה"ב, הם מהיום הראשון התעקשו להגיע לסיליקון ואלי ולמכור את המוצר שלהם לענקיות אמריקאיות כמו נטפליקס. הם היו צריכים לסלול את הדרך לשם בכוחות עצמם, לאנשים שלא הכירו בחברות שלא היו להם בהם קשרים אישיים. מהר מאוד הבנו שהם יקחו את החברה לגבהים חדשים בסייבר העולמי ברמה האישית אני מתרגש היום, אני עדיין זוכר את הפגישה הראשונה שלי איתם, והחזון שנראה באותם הימים כמו פנטזיה, הפך היום למציאות".