חברת הפינטק Lili של מקימי פפר גייסה 55 מיליון דולר
חברת הפינטק Lili של מקימי פפר גייסה 55 מיליון דולר
הגיוס נערך בהובלת קרן Group 11 של דובי פרנסס. לילי, הפועלת כבנק דיגיטלי לעסקים קטנים ופרילנסרים בארה"ב, הוקמה על ידי לילך בר דוד ולירן זליכה ב-2018 ומעסיקה 40 עובדים, 25 מהם בישראל והשאר בניו יורק. בר דוד: "אנחנו חוסכים ללקוח 60 שעות ו-1,700 דולר בשנה"
חברת הפינטק הישראלית Lili - בנק דיגיטלי לעסקים קטנים ופרילנסרים בארה"ב - גייסה 55 מיליון דולר בסבב B, בהובלת קרן Group 11 של דובי פרנסס. לסבב הצטרפו גם Target Global ומשקיעים קיימים של החברה. ההשקעה החדשה מביאה את כלל ההשקעות בחברה ל-80 מיליון דולר, וזהו סבב הגיוס השלישי של החברה בתוך שנה.
לילי הוקמה על ידי לילך בר דוד ולירן זליכה, שהיו ממקימי פפר של בנק לאומי, בשנת 2018. בחצי השנה האחרונה הכפילה לילי את בסיס הלקוחות שלה להיקף של 200 אלף, בקצב שימוש שנתי של חצי מיליארד דולר. החברה מעסיקה 40 עובדים, 25 מהם בישראל והשאר בניו יורק. Lili צפויה להרחיב את צוות העובדים ב-50 נוספים עד סוף השנה, כאשר מרביתם ייקלטו בישראל.
בשיחה עם כלכליסט אומרת בר דוד כי "הקהל האמריקאי פחות מסורתי, השוק האמריקאי יותר פתוח לפתרונות דיגיטליים ורגיל לפזר מוצרים פיננסיים, לעומת הציבור הישראלי שרגיל לקבל אותם מבנק אחד. אני חושבת שישראל גם תהיה כזו, וזה עניין של זמן. רואים איך שינויים טכנולוגיים מזרזים את המוכנות של הצרכן לצרוך שירותים פייננסים מגוונים".
לילי בונה בנק דיגיטלי המיועד לפרילנסרים ובעלי עסקים קטנים בארה"ב. מדובר במודל תעסוקה הגדל בהתמדה שהיקפו בשוק האמריקאי מוערך ב-1.2 טריליון דולר, מהווה 40% משוק העבודה האמריקאי וצפוי להגיע להיקף של 50% עד סוף השנה. "לילי הוקמה לאחר שהבנו שיש צורך בפתרון לכלכלת הפרילנס. הבנו גם שלא ניתן להציע רק שירותים בנקאיים ולכן בנינו פלטפורמה בנקאית שעוזרת לכסף שלך, אבל גם בכל הנושא של ניהול העסק על היבטיו השונים. אני מעריכה שאנחנו חוסכים ללקוח 60 שעות בשנה ו-1,700 דולר", אומרת בר דוד. המודל העסקי של החברה מבוסס על שימושים בכרטיס חיוב אשר עליהם Lili מקבלת עמלה צולבת.
בר דוד: "צמחנו בקצב מטורף בשנה האחרונה, סכומי הכסף שגייסנו בשנה אחת הם בהיקף שהיינו אמורים לגייס במשך שלוש שנים. כל ההון שגויס עד כה נכנס לקופת החברה וישמש לצורך הגדלת צוותי המו"פ בישראל, שיווק וגיוס לקוחות בארצות הברית.
"בתקופת הקורונה, נתח גדול משוק העבודה האמריקאי עבר לעבוד במודל פרילנס. אנשי מקצוע מיומנים מאוד חיפשו אחר דרך להמשיך לעבוד מהבית, חלק פנו למודל פרילנס מתוך צורך להכנסה משלימה או בגלל מודל העבודה הגמיש. יצרנו עבורם כלים המאפשרים התנהלות פיננסית ועסקית באופן חכם ומהיר, כדי שיוכלו להשקיע את זמנם בבניית העסק ופחות בבירוקרטיה ותהליכים טכניים, כמו מיון ידני של הוצאות או הגשת דוחות מס".
עבור פעילותה הבנקאית, חברה לילי ל'צ'ויס פייננשל גרופ'. "המוצר שלנו חינמי, ללא דרישה של פעילות מינימלית. היום יש שני טרנדים בתחום שלנו, של הבנקים הדיגיטליים: אלו שמאמינים שצריך לקבל רישיון, ואלו שמאמינים בשותפות ובמיקוד טכנולוגי. אנחנו מעדיפים את הדרך השנייה", מסכמת בר דוד.
"לילי היא כיום פלטפורמת הפינטק היחידה שעוצבה עבור הצרכים של פרילנסרים ובעלי עסקים קטנים בארה"ב, המהווים סקטור צומח במהירות", אומר דובי פרנסס, שותף ומייסד קרן Group 11. "אנחנו צופים שמגזר הפרילנסרים ימשיך לגדול בקצב מואץ גם ללא רוח גבית משיבושי הקורונה".