עזיבה ראשונה אחרי מינוי אבי צבי למנכ"ל פרטנר: יובל קינן המשנה למנכ"ל פורש
עזיבה ראשונה אחרי מינוי אבי צבי למנכ"ל פרטנר: יובל קינן המשנה למנכ"ל פורש
הערכות בשוק – עזיבתו היא לא היחידה מבין חברי ההנהלה שנותרו בחברה אחרי בחירתו של צבי לתפקיד ועל רקע מתיחות בין הנהלת החברה לדירקטוריון
עזיבה ראשונה בהנהלת פרטנר אחרי מינויו אתמול של אבי צבי למנכ"ל החברה – המשנה למנכ"ל יובל קינן הודיע לדירקטוריון על פרישתו מהחברה. מדובר בפרישה רביעית במהלך החודש וחצי האחרונים אחרי המנכ"ל איציק בנבנישתי, סמנכ"לית השיווק תרי ישכיל וסמנכ"לית משאבי אנוש, עינת רום. קינן היה מהמועמדים הפנימיים לתפקיד המנכ"ל ופרישתו הייתה צפויה עקב בחירת מנכ"ל חיצוני לחברה.
מתמודדים נוספים על התפקיד מתוך החברה הם סמנכ"ל הכספים תמיר אמר וסמנכ"ל המכירות יעקב טרוזמן ועדיין לא ברור האם יישארו תחת המנכ"ל החדש. סמנכ"ל נוסף שהעלו הערכות שיפרוש גם כן הוא לירן דן, סמנכ"ל האסטרטגיה והפיתוח העסקי.
צבי, מנכ"ל רשת לשעבר, נבחר אתמול להחליף את בנבנישתי בתפקיד המנכ"ל אחרי המלצה של ועדת האיתור שהקימה החברה לדירקטוריון. הוא גבר בתחרות על התפקיד על שלושת המועמדים הפנימיים כמו גם על אילן צחי, מנכ"ל HOT לשעבר, שהגיע לקו הגמר עם צבי. עם עזיבתו של קינן, המשימה הראשונה של צבי תהיה להרכיב הנהלה חדשה שתידרש להתמודד עם האתגרים הגדולים הצפויים לפרטנר, בהם השינויים הרגולטוריים בתחום הטלוויזיה, שממתין להמלצות ועדת פולקמן, וכן עם המשך ההשקעות והתחרות בשוק הסיבים, עם הכניסה של בזק החזקה לתחום. בשוק הסלולר מתמודדת פרטנר עם הפריסה של רשתות דור 5 וההשקעות הנדרשות כדי לבצע אותה.
עזיבתו של קינן, כמו גם זו של חברי ההנהלה שפרשו לפניו, מציפה על פני השטח מתיחות בין ההנהלה לדירקטוריון החברה, בראשות היו"ר אסנת רונן, סביב ההתנהלות שלה בשנה האחרונה, בה פרטנר כשלה בצירוף שותף לפרויקט הסיבים, מה שהותיר אותה להתמודד עם העלויות הגבוהות שלו והסירוב להצטרף למיזם הסיבים של IBC, כשאת מקומה תפסה לבסוף HOT. כן בתקופה זו הציעה HOT לרכוש את פרטנר ולמזג אותה, אך משכה את הצעתה לבסוף והמיזוג לא יצא אל הפועל. פרטנר מתנהלת כחברה ללא גרעין שליטה לאחר שאיש העסקים חיים סבן ויתר על האופציה לרכוש את מניות האצ'יסון בחברה והחזיר אותן לקרן הסינגפורית.