סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

גוגל חושפת את אנדרואיד 12 וחידושים נוספים, כולם מכוונים להתאמת החווייה למשתמש

כנס המפתחים של החברה נערך באופן וירטואלי, ונחשפו בו בין היתר מנהל סיסמאות מובנה בכרום שמחליף הלכה למעשה אפליקציות ניהול סיסמאות חיצוניות ופרויקט Starline לשיפור הווידיאו צ'ט תוך שימוש בבינה מלאכותית; אנדרואיד 12 תעניק יותר שליטה ברמת ההתאמה האישית

גוגל ערכה אמש (ג') את כנס המפתחים שלה באופן וירטואלי. נאומי הבכירים נישאו בסרטוני יוטיוב קצרים ובאווירה הפסטורלית של משרדי החברה בקליפורניה. המנכ"ל סונדאר פיצ'אי הזניק את האירוע והתפייט על מטרתה של גוגל לסייע למשתמשים לחיות את חייהם בקלות רבה יותר.


דבריו מנסים להקטין לא מעט פרשיות בשנים האחרונות שהורידו את קרנה של גוגל בעיני רבים. כך למשל פיטורי מדענית הבינה המלאכותית שהעיזה לבקר את גישתה של החברה לתחום או העונשים שקיבלה מהאיחוד האירופי בגלל נטייתה להקל בפרטיות המשתמשים לטובת שורת הרווח שלה.
6 צפייה בגלריה
סטארליין2
סטארליין2
פרויקט Starline
(חברת סטארליין)
כדי להחזיר קצת אור לדימוי הציבורי של החברה, החידושים הצפויים באנדרואיד, Wear OS, בינה מלאכותית או מפות מיועדים להקל על המשתמשים להתמודד עם השירותים המוצעים בלי לשבור את הראש. כך למשל כדי להקל על הבטיחות שלהם, גוגל חשפה מנהל סיסמאות מובנה בכרום שמחליף הלכה למעשה אפליקציות ניהול סיסמאות חיצוניות.

6 צפייה בגלריה
פרויקט סטארליין5
פרויקט סטארליין5
פרויקט סטארליין
(סטארליין)
הוא מאפשר למשל לייצר סיסמאות חזקות בלחיצת כפתור ולשמור אותן בכספת הסיסמאות של הדפדפן, כאשר אלה מסונכרנות לרוחב כל המכשירים שלכם - כל עוד אתם משתמשים בכרום. העיתוי של המהלך מעניין שכן Last Pass, השחקן הגדול ביותר בתחום, שינה את המודל שלו והחל לדרוש תשלום מלא על שימוש בשירות ביותר ממכשיר אחד. דוגמה נוספת למגמה היא בשירות מפות שכעת מסוגל בסיוע בינה מלאכותית להתאים את המסלול ליעד שלכם בהתאם לאופי התנועה, מעברי חצייה או הרגלי התנועה שלכם.

6 צפייה בגלריה
סטארליין1
סטארליין1
מפות גוגל
(צילום: גוגל)
פרויקט Starline הוא עוד דוגמה לשימוש בבינה מלאכותית כדי לשפר את הווידאו צ'ט. הרעיון הוא לאפשר תקשורת בין שני אנשים מרוחקים תוך שמירה על התחושה שהם נמצאים מעבר לחלון המסך עליו מוקרן הצ'ט. במילים אחרות, שיחת וידאו שמרגישה כמו במציאות וירטואלית אך ללא המשקפיים.
בגוגל הסבירו שהפיתוח דרש התאמה של טכנולוגיות דחיסת וידאו ושל תצוגה בזמן אמת של מודלים תלת ממדיים. התוצאה, לפחות לפי הסרטונים שהוצגו מרשימה מאוד. השיחה מתבצעת בעמדה שמזכירה מעט תא לצילום תמונות זהות עבור הוותיקים שבינינו, כאשר הצ'ט מוקרן על גבי חלון. האסוציאציה עשויה להזכיר עמדת ביקור אסירים בבית כלא, אך חייבים להודות שהדמות שמשתקפת מרגישה כאילו היא נמצאת מאחורי חלון.
6 צפייה בגלריה
מנכל גוגל סונדאר פיצ'אי
מנכל גוגל סונדאר פיצ'אי
מנכ"ל גוגל, סונדאר פיצ'אי
(צילום: בלומברג)

גם תחום החיפוש זכה לשיפורים. אחד משלב שימוש בבינה מלאכותית כדי לספק תשובות לשאלות מורכבות. כאשר הרעיון הוא לאפשר לבקש תשובות לשאלות כגון "נסעתי בשנה שעברה ליפן לטיול בהר פוג'י בחורף, השנה אני נוסע לטיול בהר בארה"ב בסתיו הבא, מה עלי להכין?"; מדובר בקושיה לא פשוטה עבור מנוע חיפוש שכן היא דורשת הבנה של קונטקסט, משהו שמחשבים לא מסוגלים עדיין לבצע בקלות. גוגל הדגימה כיצד היא משלבת תשובה שכוללת תרגום של מקורות על המקום בו אנחנו רוצים לטייל; בדיקה של מזג האוויר ומחירים של נעלי הליכה טובות.
לקראת סוף הכנס, גוגל חשפה את החידושים בתחום אנדרואיד, השעונים החכמים ואינטרנט הדברים. חייבים להודות שאנדרואיד בגרסתה הגוגלית מעולם לא היתה מערכת הפעלה "יפה". היא שימושית מאוד, אך לא מרגישה מהוקצעת כמו למשל iOS של אפל. בגרסה הקרובה, גוגל החליטה לשפר את החלק הזה ובדרך להעניק יותר שליטה ברמת ההתאמה האישית של המערכת למשתמש. אנדרואיד 12 מעניקה אפשרות כזו על ידי בחירת צבע יסוד לערכת הצבעים של המערכת. כך למשל אם תצלמו תמונה של פרח צהוב ותשתמשו בו כרקע בסמארטפון, כל ערכת הצבעים תתאים את עצמה לצבע היסוד - צהוב - ותצבע את האייקונים של האפליקציות בטונים מתאימים.
6 צפייה בגלריה
אנדרואיד2
אנדרואיד2
אנדרואיד 12
(אנדרואיד)
גם האנימציות והממשק מעניקים תחושה יותר זורמת. ישנו גם לוח בקרת פרטיות יעודי שמעניק למשתמש גישה ישירה לשלל הגדרות פרטיות. אלה כוללים למשל חיווי על איזה אפליקציה עושה שימוש במצלמת הסלפי או במיקרופון למשל. כולל קיצור דרך ישיר להגדרות עם אפשרות לבטל במהירות הרשאה שניתנה בטעות. מדובר במהלך מעניין שכן הוא מתקן בעיה שגוגל עצמה יצרה בעבר בדמות הענקת הרשאות מרובות לכל אפליקציה לפני שהמשתמש בכלל עשה בה שימוש. אנדרואיד 12 תוצע בתחילה למכשירי הפיקסל הבאים - שלא הוצגו - אך למזלנו גם למספר מכשירים מתוצרת נוקיה, וואן פלוס ומוטורולה.
בתחום השעונים החכמים גוגל חשפה שת''פ עם סמסונג, במסגרתו האחרונה מוותרת על מערכת Tizen שלה - שלא נחלה הצלחה גדולה - לטובת Wear OS של גוגל. רכישת פיטביט הכניסה את גוגל למרוץ מול השעון עם אפל. בסמסונג מבינים שעדיף להשאיר את התוכנה לגוגל ולהתמקד בחומרה. בתמורה סמסונג תעניק לגוגל סיוע בפיתוח שעונים חכמים ממותגים ככל הנראה תחת פיקסל.
בין החידושים העיקריים: שיפור בממשק המשתמש של השעונים, גישה ישירה לכל השירותים של גוגל החל ממוזיקה, עד ניווט ותשלום. בנוסף המערכת תזכה כעת לשלל אפליקציות, תחום חשוב בו גוגל משתרכת אחרי אפל כבר שנים. תחום אחד שלא ברור אם ישתפר הוא חיי סוללה. בגוגל הבטיחו לשפר אך לא נקבו בנתון מדויק. בהתחשב בכך ששיאומי, וואווי ואחרות הציגו שעונים שמחזיקים עד שבועיים ללא צורך בטעינה, כדאי מאוד לגוגל להציע משהו שמתקרב לכך.
התחום האחרון בו גוגל הציגה מספר חידושים הוא אינטרנט הדברים. או יותר נכון בית חכם ואינטגרציה יותר הדוקה בין המכשירים השונים שמריצים את מערכות ההפעלה של גוגל. כך למשל מחשבי הכרומבוק זכו לחייגן מובנה שמאפשר לשלוט בסמארטפון ישירות מהמחשב, גם אם אתם לא לידו. זה מזכיר מעט את אפליקציית הטלפון של ווינדוס, אך עם יותר יכולות, כמו למשל שליטה באפליקציות מרחוק.
בסך הכל האירוע השנה לא היה מאוד יוצא דופן. אפשר אפילו לומר שלא הוצגו בו חידושים ראוותניים או כאלה שיופיעו על כותרות אתרי החדשות. ואולם הכנס חשף מגמה במסגרתה גוגל מנסה להנמיך פרופיל ואולי להצניע קצת את התשתית שהיא פורשת מאחורי המשתמשים. כי בסופו של דבר, כשחושפים יותר מדי מהמכונה לעיני המשתמשים זה עשוי להתפרש כדבר מוזר משהו, בעוד שכשאורזים הכל בעטיפה יפה החיים נראים הרבה יותר נעימים.