ראיינו את המראיינים: טיפים של מנכ"לים לחיפוש עבודה
ראיינו את המראיינים: טיפים של מנכ"לים לחיפוש עבודה
הגישו מועמדות גם אם אין לכם את הניסיון התעסוקתי הנדרש, מפו את עתידכם המקצועי לפני שאתם מגישים והגיעו מוכנים עם הגדרת תפקיד משלכם - שאלנו מנכ"לים מה לדעתם יגדיל את הסיכויים של מועמדים להתקבל לעבודה
שוק הטאלנטים בהייטק רותח, החל"ת הסתיים, סטודנטים מסיימים את הלימודים - בתקופה הנוכחית, אולי יותר מאי פעם - אנשים מחפשים עבודה.
תהליך חיפוש העבודה יכול להיות בהרבה מקרים מייאש וממושך, אז כדי לסייע, שאלנו מנכ"לים מהם הטיפים שהם יכולים לתרום מניסיונם למועמדים שיגדילו את סיכוייהם להתקבל למשרה הנחשקת.
לפני הכל - צרו תמונה של עתידכם המקצועי
"לפני שאתם מגישים מועמדות לתפקיד, עצרו רגע כדי לחשוב ולשאול את עצמכם – ממה אתם נהנים? מה הייתה המשרה שהכי הלהיבה אתכם? מי היה הצוות הכי טוב שעבדתם איתו? לאן אתם רוצים להתקדם? תבינו אם אתם מעוניינים לעבוד בארגון בינלאומי גדול, עם צוותים שפזורים ברחבי העולם, או בכלל בסטארט אפ קטן. אחרי שתגיעו למסקנות נסו ליצור מכל אלה תמונה אחת של עתידכם המקצועי, ולהבין אם מקום העבודה יספק לכם את הכלים המשמעותיים וההזדמנויות להשיג את היעדים שלכם", אומר גיא ברקוביץ, מנכ"ל Waze ישראל.
"בארגונים גדולים, מצופה מהעובדים לעבוד עם צוותים רבים בתהליכים מוגדרים ולאו דווקא בצוותים קטנים עם הנחיות ותיעוד מינימלי. שיתוף פעולה הוא עניין חשוב בחברות מכל הגדלים אך הוא מורכב יותר בגדולים, ולכן, אנו זקוקים לאנשים שצוללים לדקויות העדינות ולפרטים הקטנים תוך ראייה של התמונה הגדולה. אני מחפש עובדים שיכולים לקבל ולספק פידבק המסייע לכל חברי הצוות, כדי לבנות מוצרים שישפיעו על מיליוני בני אדם", הוא אומר.
תגישו מועמדות גם אם אתם לא עומדים בכל דרישות התפקיד
״ דור ה-Z מוכר כדור של יזמים, ככאלו שמתחילים לעבוד ולצבור ניסיון תעסוקתי, לפעמים אפילו עוד לפני שהלכו ללמוד. כפועל יוצא, הרבה פעמים אני שומע מבוגרי ובוגרות אוניברסיטאות שהם נמנעים מלהגיש קורות חיים, משום שלתחושתם היעדר ניסיון פרקטי יהווה מכשול ליכולת שלהם להתקבל לעבודה. אני רוצה לעודד בוגרי אוניברסיטאות להגיש קורות חיים גם אם הניסיון התעסוקתי שלהם אינו עומד בכל הקריטריונים שמופיעים בתיאור המשרה. תאמינו בעצמכם ובעצמכן ותשאפו להגיע למקומות עבודה שבהם יוכלו לעצב את כישוריהם המקצועיים. זה נכון שחברות הייטק רבות היום בהחלט מחפשות ניסיון, אבל חברות גדולות יותר יכולות לאפשר לעובד או העובדת החדשה זמן ללמוד, לשאול שאלות ולהתפתח במסלול ארוך טווח", אומר פרץ רגב, מנכ"ל PayPal ישראל.
תראיינו את החברות בהן אתם רוצים לעבוד
"אנחנו רגילים לזה שעובדים מתראיינים בחברות, אבל יש גם מקום לזה שהעובדים יראיינו את החברות שבהן הם רוצים לעבוד. שאלו את כל השאלות שנדרשות לכם על מנת לקחת החלטה טובה, עבורכם. גם שאלות שנראות מביכות לעיתים בראיונות עבודה", אומר הראל טייב, מנכ"ל חברת הסטארט-אפ Kryon.
"כשאתם נכנסים לסדרת ראיונות בחברה - חשבו שזה המקום שבו תבלו בחמש שנים הקרובות, גם אם בפועל זה לא יקרה. חמש שנים זה המון זמן- לאן הייתם רוצים להגיע בחמש השנים הללו? האם אתם מצליחים לייצר מפת דרכים ביחד עם מי שמראיין אתכם, לאן הייתם רוצים להגיע? האם התחום של החברה והטכנולוגיה שלה באמת מעניינת אתכם? האם אתם מתחברים לחזון?. יש לכם מספיק אתגר? והכי חשוב, האם האנשים שיהיו סביבכם, יהיו חברה טובה עבורכם. אל תחששו לבקש לדבר עם עובדים בחברה, מהם תלמדו הרבה יותר מכל ראיון עבודה. משיחה איתם תוכלו להבין אם הם שמחים לעבוד בחברה, אם החברה מטיבה איתם ואם הם באמת שותפים אחד של השני או רק עובדים אחד לצד השני. ולבסוף, שכר ותנאים הם חשובים בהחלט - אבל זה לא מה שיגרום לכם לקום בבוקר ולחזור בתחושת סיפוק שהשפעתם, למדתם והתפתחתם. לכו רק למקומות שיתנו לכם את הערך הזה".
תגיעו מוכנים ועם הגדרת תפקיד משלכם
״אני מאמינה ומצפה ממועמדים להגיע מוכנים. אני חושבת שברגע שמועמד או מועמדת מגיעים עם ידע מוקדם על הארגון, ולאחר שביצעו עבודת חקר ראשונית עליו, הראיון עולה שלב. המעסיק הפוטנציאלי מתרשם מהמוטיבציה וההשקעה, והשיחה עמוקה ומקצועית יותר.
כאשר אנחנו מגייסים למשל למשרות ניהוליות, תפעוליות ובתחום הפיתוח חשוב לי שמי שעומד מולי מבין את הזירה, ומבין לאן אנחנו רוצים להגיע.
אני גם מעריכה מועמד או מועמדת שבשלבי הראיון, מדברים על התפקיד בעיניהם ומציגים מה הם היו רוצים לעשות בו. שיודעים לעשות חיבור בין הניסיון הרלוונטי שלהם בקורות החיים למהות התפקיד ולהציג זאת", אומרת נורית שקד, מנכ״לית תן ביס.
אל תפסלו מראש, תלמדו על הארגון
"בתור מי שבעצמו צמח מלמטה בתוך הארגון, אחרי דרך מרתקת בשורה של תפקידים שונים ודיסציפלינות שונות, אני מאמין גדול ביכולת לזהות את הערך שהמועמד או המועמדת יכולים להביא לארגון, גם בטווח ארוך. לכן, חשוב לא לפסול מראש את האפשרויות, לא להתקבע – תפקחו את העיניים ותלמדו על הארגון, מהי תרבות העבודה? כמה משקיעה החברה במחקר ובפיתוח? וכן, מהן ההזדמנויות הנוספות שהחברה יכולה להציע לכם מעבר לתפקיד המסוים שאליו אתם ניגשים כעת", אומר חיים לויט, מנכ"ל HP אינדיגו. "ביכולת לגדול בתוך הארגון יש ערך משמעותי וחשוב – הן לעובדים ברמה האישית והמקצועית, והן לארגון שמייצר מארג מיוחד של מוחות כשרוניים, עם גאוות יחידה ייחודית לו".