דירקטוריון בזק אישר את מתווה פריסת הסיבים של החברה
דירקטוריון בזק אישר את מתווה פריסת הסיבים של החברה
החברה תכסה כ-76% מאוכלוסיית ישראל, כ-80% ממשקי הבית בארץ תוך 6 שנים. תהיה זאת רשת הסיבים השלישית לצד פרטנר ו-IBC, שבה מחזיקות סלקום ו-HOT. את המתווה צריך עכשיו לאשר משרד התקשורת
דירקטוריון בזק אישר הערב (ג') את תוכנית פריסת הסיבים האופטיים של החברה, שבמסגרתה תפרוס החברה סיבים כך שתכסה כ-76% מאוכלוסיית ישראל, כ-80% ממשקי הבית בישראל.
תוכנית פריסת הסיבים של החברה תוגש לאישור משרד התקשורת בהתאם למתווה הסיבים שהנהיג המשרד והעניק לבזק הקלה, כך שלא תידרש לפריסה אוניברסלית שתכלול 100% ממשקי הבית בישראל.
בזק החלה בפריסת רשת הסיבים כבר לפני מספר שנים אך לא הפעילה אותה בשל חוסר הסכמה מול המדינה בנוגע להיקף הפריסה. עלות פריסת הסיבים נאמדת במיליארדי שקלים ובבזק טענו לחוסר כדאיות כלכלית בפריסה זו.
רק לפני חודשים ספורים הגיעו החברה ומשרד התקשורת להסכמות שאיפשרו לחברה להתחיל לשווק את שירות הגלישה באינטרנט על גבי סיבים והיא השיקה את השירות במרץ האחרון. החברה, בניהולו של דודו מזרחי, העריכה כי תגיע לפריסה של כ-40% ממשקי הבית בישראל עד סוף השנה.
השלמת הפריסה ליתר בתי האב אליהם צפויה בזק להתחייב, צפויה להימשך 6 שנים. באזורים שבהם בזק תבחר לא לפרוס סיבים אופטיים תיכנס לפעולה קרן לשירות אוניברסלי, שתמומן על ידי חברות התקשורת ובראשן בזק, ותפרוס את הסיבים, במטרה להגיע לפריסה מלאה בכל רחבי המדינה. המימון יבוצע לפי שיעור של 0.5% מההכנסות של החברות לפי חלקן היחסי.
בזמן השקת השירות בחודש מרץ עמד מחיר השירות למהירות אינטרנט של עד 600 מגה על 109 שקל בחודש, ולמהירות של עד 1,000 מגה על 119 שקל בחודש לשנה הראשונה, ועל 139 שקל החל מהשנה השנייה. הלקוח יוכל לשכור נתב ב-20 שקל לחודש ויידרש לשלם עוד כ־20 שקל לספק. בזק גם גובה מהלקוח עלות התקנה של 450 שקל, שיזנק בחודש יוני ל־900 שקל.
בזק פורסת את רשת הסיבים השלישית בישראל לצד פרטנר ו-IBC, שבה מחזיקות סלקום ו-HOT. נכון להיום לפרטנר כ-150 אלף בתי אב שמחוברים לשירות ולסלקום כ-120 אלף.
כפי שנחשף בכלכליסט במרץ האחרון, עלות פריסה ממוצעת של משק בית בערים רוויות בנייה, בהן כלכלי יותר לפרוס סיבים, כמו בני ברק, עומדת על 900-700 שקל. בערים מעורבות עם כדאיות פריסה פחותה, כמו הרצליה, תעמוד העלות על 1,500-900 שקל, כאשר ביישובים עם בנייה פרטית בלבד, כמו רהט, העלות יכולה להגיע גם ל־3,000-2,500 שקל.