סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

"זו היתה העבודה הראשונה, ועכשיו אני מצלצל בפעמון"

אדם סינגולדה ותומר וינגרטן, שני היזמים שעומדים מאחורי ההנפקות המרשימות של טאבולה וסנטינל וואן גייסו יחדיו מעל ל־1.5 מיליארד דולר; סינגולדה על ההמשך: "השוק הוא ענק – של 60 מיליארד דולר – ועשינו רק מיליארד ממנו"; וינגרטן: האופי שלנו ישראלי אבל זו לא חברה ישראלית

הזינוק המרשים של שני היזמים הישראלים הבולטים: אדם סינגולדה מייסד טאבולה ותומר וינגרטן, אחד ממייסדי סנטינל וואן, החלו אמש באופן רשמי את היום הראשון בחיי החברה שלהם כחברות ציבוריות שגייסו ביחד מעל ל־1.5 מיליארד דולר.
בעוד שטאבולה בחרה להנפיק באמצעות ספאק, סנטינל וואן חברה בהנפקה מסורתית שבעקבותיה קטפה את התואר "הנפקת הסייבר הגדולה אי פעם". בפתיחת המסחר אף זינקה מניית סנטינל בלמעלה מ־30%. טאבולה לעומתה הופתעה על ידי המתחרה הישראלית הוותיקה אאוטבריין שבחרה ביום חגה של טאבולה להודיע על כוונתה להנפיק וחשפה את נתוני פעילותה.

טאבולה
"זה סופר פאואר בשבילנו"
"אני מאוד מתרגש ברמה האישית. טאבולה היא העבודה הראשונה שלי ואנחנו היום מצלצלים בפעמון בנאסד"ק. הבאנו לכאן את כל הנהלה ואת העובדים הוותיקים שלנו. המחשבה שאנחנו נהיה חברה ציבורית שיכולה לשרוד לנצח מרגשת אותי", כך אמר אתמול ל"כלכליסט" מנכ"ל ומייסד טאבולה, אדם סינגולדה.

4 צפייה בגלריה
מייסד טאבולה אדם סינגולדה
מייסד טאבולה אדם סינגולדה
מייסד טאבולה, אדם סינגולדה
(צילום: יוטיוב)

טאבולה, החברה להמלצות תוכן לגולשים שנוסדה לפני כ־13 שנה, החלה להיסחר באופן רשמי בנאסד"ק (תחת הטיקר TBLA) אחרי שהשלימה את מיזוג הספאק של ION. החברה גייסה 526 מיליון דולר והשווי שבו היא אמורה להיסחר מגיע לכ־2.6 מילארד דולר. החברה אף דיווחה על תוצאות הרבעון הראשון שבהן הכנסותיה עמדו על 303 מיליון דולר עם רווח נקי של 18.6 מיליון דולר.
סינגולדה יודע שהחברה עומדת לעבור שינוי משמעותי אבל שואף לשמר את הרוח שמאפיינת אותה. "אני חי כחברה ציבורית כבר כמעט שישה חודשים. עובד על זה ומדבר עם משקיעים ואנליסטים. כתבתי את המכתב הראשון שלי למשקיעים, דיווחנו תוצאות, הוצאנו הנחיות. אני מרגיש שאנחנו כאילו כבר חברה ציבורית. התכוננו לרגע הזה הרבה זמן. בפנים אנחנו מדווחים כמו חברה ציבורית. זה סופר פאואר בשבילנו. יהיה לנו חצי מיליארד דולר בבנק וזה מטבע חדש בשבילנו".


ביום שבו טאבולה החלה להיסחר הכריזה במפתיע אאוטבריין – המתחרה הגדולה של טאבולה – על כוונתה לצאת להנפקה. סינגולדה אמר כי "אני חושב ששתי החברות חברות טובות והיתה לנו הזדמנות להיות ביחד. יש לנו מסלול נפרד והוא מרגש, השוק הוא ענק – של 60 מיליארד דולר – ועשינו רק מיליארד ממנו. ה־60 מיליארד הם בנארים, האינטרנט יהיה אינסטגרם וטיקטוק ולא באנרים. העתיד הוא כמו טיק טוק, הוא פיד שמשלב מערכת ופרסום".
סינגולדה מודע לכך שמרבית תקציבי הפרסום הדיגיטלי כיום מדלגים עליו והולכים לשתיים או שלוש ענקיות: גוגל, פייסבוק ואמזון. "יש לנו הרבה מה ללמוד מגוגל ופייסבוק, הם בנו מוצרים טכנולוגיים מאוד טובים. השותפים שלי, שהם המול"ים וגם המפרסמים, רוצים אלטרנטיבה ותפקידנו לייצר אלטרנטיבה לגוגל, אמזון ופייסבוק. העולם צריך חברה שהיא win win עם האינטרנט הפתוח והיא לא מתחרה בהם. יש חברה ענקית בחיפוש, בסושיאל ובמסחר אבל אין חברה שהיא ענקית בעולם האינטרנט הפתוח. אין חברה שכל עתידה תלוי בצמיחת העיתונות והאינטרנט החופשי. אנחנו לא חשובים לענקיות כנראה אבל יש לי הרבה מה ללמוד מהן".
לדבריו, "ישראל מאוד חשובה, היא הלב של החברה. המשרד הכי גדול שלנו כאן ומקווה שיהיו אלפי מהנדסים בבאר שבע וברמת גן (שני מרכזי פעילות החברה בישראל, מ.א) ומאמין שתמשיך לצמוח בישראל לעד וגאים שמשקיעים בישראל, וזה לא הולך להשתנות".

4 צפייה בגלריה
אינפו הזינוק יוצא הדופן
אינפו הזינוק יוצא הדופן
הזינוק יוצא הדופן

חמי פרס, מייסד משותף של פיטנגו ואחד המשקיעים בטאבולה אמר כי "פעמיים נפגשתי עם אדם ולא רציתי להשקיע בחברה כי הערכתי שהיא עדיין לא בשלה. בפעם השלישית, בזכות צביקה לימון, השקעתי בחברה ומאז 2012 אני חבר בדירקטוריון של החברה".
לדברי פרס, "יש לטעמי שלוש סיבות שהחברה הצליחה להגיע היום לאן שהגיעה. הראשונה היא יכולת הביצוע של אדם והצוות. אדם התחיל את טאבולה טרי משירותו ביחידת מודיעין מובחרת בצה"ל. הרעיון לבנות מנוע חיפוש הפוך עלה אצלו כשהוא צפה בטלוויזיה על ספת הוריו, ומאז ואילך לא ניתן היה לעצור אותו. אדם וצוות הניהול בנו את החברה כמעצמת ביצוע. השנייה היא שלישיית הנהלה מגובשת וחזקה: אדם, אלדד מניב וליאור גולן הטכנולוג. שלישית זו חברה שבה התרבות היא אנשים קודם. החברה היתה שקופה לחלוטין מתחילת דרכה לכל עובדיה, הכל ידוע והכל גלוי".

4 צפייה בגלריה
חמי פרס אדם סינגולדה הנפקת טאבולה
חמי פרס אדם סינגולדה הנפקת טאבולה
חמי פרס ואדם סינגולדה בהנפקת טאבולה
(טאבולה)

ארז שחר, המשקיע המוסדי הראשון של טאבולה, נכנס לחברה בהשקעה ב־2007 כאשר סינגולדה היה עם מצגת ושישה בחורים שהגיעו מהצבא. "נכנסנו להשקעה בחברה בסיד ואנחנו בעלי המניות הגדולים בחברה. אני בבורד של החברה 15 שנה ואז השקענו בו בגיל 26 כשהשתחרר מהצבא וראיתי אותו גדל להיות אדם סינגולדה. אמרתי לו גם ב־2007 כשהשקענו שנגיע ליום הזה. אדם היה משוכנע שיום אחד הוא יצליח. הא סחף את כולנו בתשוקה שהיתה לו והוא ההוכחה שהדבר היחידי שחשוב הוא במי אתה משקיע, אם זה צוות נכון וגם אם המודל העסקי משתנה והשוק זז, היזמים ידעו להתנהל. אצל אדם זה היה בצורה הכי מוקצנת. הוא אדם ללא ניסיון או רקע מקצועי והצליח לבנות חברה שהיא מפלצת של ביצוע, והיה מספיק חכם להביא לידו אנשים מדהימים שביחד בנו חברה לתפארת".
שחר סירב להתייחס לתשואה שרשמה קרן אוורגרים שבמסגרתה השקיע בטאבולה אך ל"כלכליסט" נודע שבמחיר ההנפקה תרשום אוורגרין תשואה של פי 30 על ההשקעה מאוורגרין 5. "אני אשאר שם לפחות שנה אחרי ההנפקה. בטאבולה אני שמח להישאר בבורד וחשוב לי לעזור להם לעשות את המעבר כמה שיותר קל וחלק".
גם שחר הופתע מהעיתוי של פרסום הנפקת אאוטבריין ביום שבו טאבולה החלה להיסחר ואמר: "איני יודע אם ביטול המיזוג היה לטובה. יכול להיות שאם הן היו ביחד התוצאה יכולה היתה להיות יותר טובה. אבל זה שוק עצום ויש שם מקום ליותר משחקן אחד משמעותי. התחרות היא לא אאוטבריין אלא כל המפרסמים באינטרנט הפתוח ומול גוגל ופייסבוק ולכן אין שום צורך שתהיה חברה אחת שעושה את זה. יש מספיק מקום לכולם".
סנטינל וואן
"הרגשה נפלאה"
"זו הרגשה נפלאה להיות הנפקת הסייבר הכי גדולה ועדיין לא חברת הסייבר הכי גדולה. מבחינתנו בונים חברה שהשווי שלה הוא פועל יוצא שלה ולא העיקר. בשבילי החלק החשוב בהצהרה הזו היא השמחה שאני רואה אצל האנשים שלנו". כך אמר אתמול ל"כלכליסט" מנכ"ל וממייסדי סנטינל וואן, תומר וינגרטן, רגע לפני תחילת המסחר בחברה שגייסה אתמול מעל למיליארד דולר בשווי עצום של כ־9 מיליארד דולר.
4 צפייה בגלריה
תומר וינגרטן מנכ"ל סנטינל וואן הנפקה
תומר וינגרטן מנכ"ל סנטינל וואן הנפקה
תומר וינגרטן, ממייסדי סנטינל וואן לפני פתיחת המסחר בנאסד"ק אתמול
(צילום: SentinelOne)
בתחילת הרוד שואו דיווחה החברה על שווי צפוי של כ־7 מיליארד דולר וגיוס של פחות ממיליארד דולר אבל בתוך ימים לא רבים טיפס שווי החברה לכ־9 מיליארד דולר. "אנחנו לא מאוד ממוקדים במחיר וראינו בימים הראשונים שאנשים מעריכים את המודל שבנינו, נתנו פידבקים בזמן אמת והבנו שבסופו של דבר יהיה ביקוש מאוד רחב. מבחינתנו המסע מתחיל כבר עכשיו, ואני מקווה לתת תשואה לאורך השנים".
סנטינל וואן, שפיתחה טכנולוגיה להגנה על נקודות הקצה בארגון והוקמה בשנת 2013, החלה את דרכה בחממת אפווסט לאבס של הישראלים שולי גלילי וגיל בן ארצי משם המשיכה החברה להתפתח במהירות רבה כאשר וינגרטן מוביל את הפעילות העסקית של החברה מעמק הסיליקון ואילו אלמוג כהן אחראי על הצד הטכנולוגי. כהן כבר אינו פעיל בחברה וגם הישראליות של החברה היא בעיקר בתרבות ובפיתוח אבל החברה היא אמריקאית לכל דבר. "אנחנו חברה גלובלית ואלף איש מפוזרים בהרבה מקומות בעולם. יש הרבה מהאופי הישראלי שנמצא בחברה, וערכים שאנחנו מנחילים לכולם. אנחנו לא חברה ישראלית, יש הרבה עקרונות וישראל חשובה לנו. זה בית ל־300 אנשים בישראל, ורוב החדשנות עדיין מיוצרת מישראל. יש לנו עוד אתרי פיתוח אבל ישראל היא אתר פיתוח משמעותי עם כוח אדם מאוד משמעותי. אנחנו חברה גלובלית אבל חלק מהשורשים שלנו בישראל וחלק מארצות הברית. אנחנו הטוב מכל העולמות".
וינגרטן אינו חושב שחברות ישראליות מקבלות מחירים מופחתים בהנפקות או יחס שונה. "ההתייחסות אלינו היא כאל חברה אמריקאית מהדרגה הראשונה. אנחנו אחת ההנפקות המוצלחות בשנים האחרונות, קיבלנו מכפילים ששניים רק לסנופלייק וזה כבוד לנו להיות מוזכרים באותה נשימה איתם. אני לא בטוח שקיים דיסקאונט לחברה ישראלית וכיום חברות מוערכות על פי ההנהלה, הטכנולוגיה והצוות שלה וההצלחה העיסקית".
כמו הרבה אירועים עסקיים בעולם, כיום גם הרוד שואו להנפקה של החברה היה ברובו בזום. "הרוד שואו היה בעיקר בזום ומעט מאוד פנים אל פנים וזה היה די יעיל. היו לנו גם מפגשים של 300 משקיעים בזום אחד, וזו דרך יעילה להגיע ללא מעט אנשים", אומר וינגגרטן. "לא התרגשתי מהדרך. עברתי כבר גיוסים של 700 מיליון דולר וזה עוד אירוע של גיוס וכעת עמדו לצידי כל חברי ההנהלה והחתמים".
כאשר נשאל על עתיד החברה כחברה ציבורית השיב: "לא נהיה שונים בהרבה דברים, התוכניות שלנו בנויות לאורך זמן והן איפשרו לנו לעשות את ההנפקה. נמשיך בדרך שהלכנו בה, נמשיך להוציא לפועל ולגדול בדרך שבה גדלים בה כיום. בחרנו בצורה מאוד קפדנית איזה משקיעים אנחנו רוצים שילוו אותנו ויחזיקו במניות שלנו והבאנו משקיעים מוסדיים ארוכי טווח ופחות גוף של משקיעי ריטייל שקונים ומוכרים במהירות. אני משער שהם יבואו ונשמח שכל אחד שרוצה להחזיק במניה יעשה זאת. בנינו תוכנית ותחזיות ונשים דגש על יישומן. עבדנו כחברה ציבורית תשעה רבעונים שבהם לא החמצנו אף רבעון. נמשיך ונבצע על פי התוכניות, אנחנו מאוד בטוחים בחוזק של העסק שלנו".
המשקיעה הראשונה בסנטינל היתה קרן אפווסט לאבס של שולי גלילי וגיל בן ארצי. ל"כלכליסט" נודע שהקרן רשמה תשואה של 3000% על השקעתה בחברה. בן ארצי אמר כי "אני מתרגש היום, אני עדיין זוכר את הפגישה הראשונה שלי איתם, והחזון שנראה באותם הימים כמו פנטזיה, הפך היום למציאות".