שיא בסייבר הישראלי: טרנסמיט סקיוריטי גייסה 543 מיליון דולר
שיא בסייבר הישראלי: טרנסמיט סקיוריטי גייסה 543 מיליון דולר
חברת האימות הביומטרי, שהגיעה למקום השני ב-'50 הסטארטאפים של כלכליסט ל-2021' - השלימה את סיבוב ה-A הגדול אי פעם בענף הסייבר הישראלי, לפי שווי של 2.2 מיליארד דולר; לכלכליסט נודע שמרבית כספי הגיוס ילכו לעובדים ולמייסדים מיקי בודאי וראקש לונקאר
שיא נוסף בענף ההייטק הישראלי: חברת טרנסמיט סקיוריטי (Transmit Security), שמציעה פתרונות לזיהוי משתמשים ללא סיסמה ורישום, גייסה את סיבוב ה-A הגדול ביותר אי פעם לחברת סייבר בישראל.
החברה, שדורגה השנה במקום השני ב-50 הסטארטאפים של כלכליסט ל-2021, גייסה 543 מיליון דולר לפי הערכת שווי של 2.2 מיליארד דולר. לכלכליסט נודע שמרבית הגיוס היא במתכונת של גיוס סקנדרי ויילך לשני מייסדי החברה, מיקי בודאי וראקש לונקאר, ול-200 עובדיה.
עד היום התנהלה החברה בעזרת מימון עצמי של בודאי ולונקאר, שנתנו לחברה בתחילת דרכה הלוואת בעלים שהוחזרה זמן קצר לאחר הקמתה.
החברה רווחית כבר כיום, עם מכירות של כ-100 מיליון דולר. בודאי הסביר מדוע בחר לגייס, למרות שהחברה למעשה לא צריכה את זה. "אחד הדברים שקשה לנו איתם זה להסביר לכל אחד מה הערך והפוטנציאל של החברה. היינו חברה שלא גייסה כסף, ולעובדים, לאנליסטים, ללקוחות ולעיתונות אין למה להשוות - וזו בעיה.
"הגענו להבנה שהשיתוף של הקרנות נועד להראות שעולם ההון הסיכון מאמין בשוק שלנו, מאמין בחברה ובאנשים ובפוטנציאל שלנו לצמוח מהר. זה סוג של אישור מדיד עבור כולם".
בודאי ולונקאר הם בין מקימי החברות טראסטיר ואימפרבה, וכן נמנים בין המשקיעים הטובים בתעשיית הסייבר כאשר שניהם מושקעים גם במספר חברות סייבר מקומיות וגם בקרנות.
הקרנות אינסייט פרטנר וג'נרל אטלנטיק הובילו את הגיוס, בו השתתפו גם הקרנות Cyberstarts, Geodesic, SYN Ventures, Vintage, Artisanal Ventures. מרבית הקרנות רוכשות אחזקות של עובדים ומייסדים וחלק לא משמעותי של עשרות מיליוני דולרים יזרום לקופת החברה.
טרנסמיט סקיוריטי הוקמה בשנת 2014 על ידי בודאי, שמשמש כמנכ"ל החברה, ולונקאר, נשיא החברה. השניים הקימו יחד ב-2006 את טראסטיר (Trusteer), פלטפורמה להגנה מפני הונאות, שנמכרה ל-IBM תוך שבע שנים מהקמתה כחלק מהרכישה הגדולה ביותר של IBM בעולמות האבטחה.
כאשר בחר כלכליסט את טרנסמיט לרשימת החברות המבטיחות, אמר בודאי כי "הכסף נדחף אליך ואתה צריך הרבה כוח רצון כדי לא לקחת אותו. הכסף מגיע כמעט בחינם כרגע, אי אפשר להאשים את מי שלוקחים אותו. אם הייתי במצבם, זה כנראה מה שגם אני הייתי עושה". היום הוכיחה טרנסמיט שאם היא מגייסת - היא עושה את זה בגדול.
הטכנולוגיה של החברה כבר משמשת ארגונים גדולים ברחבי העולם, לרבות שישה מתוך שבעה המוסדות הפיננסיים הגדולים בארצות הברית, שתי החנויות הגדולות בארצות הברית, מותגים ונותני שירות דיגיטליים הפועלים באירופה, אסיה ואמריקה הלטינית.
מטה החברה ממוקם בתל אביב ובו מתקיימת מרבית פעילות המחקר והפיתוח, כמו גם חלק מפעילות השיווק והמכירות. לחברה משרדים נוספים בארה"ב, אנגליה, מקסיקו, ברזיל, אוסטרליה וגרמניה.
על רקע הגיוס, טרנסמיט מתכננת להמשיך ולהאיץ את צמיחת החברה, להרחיב את הפעילות העסקית ולהתרחב לשווקים חדשים. לצד זאת, החברה שמעסיקה היום כ-200 עובדים, מתוכם 110 עובדים בישראל, מתכננת להרחיב את מאמצי הגיוס ולהכפיל את מספר עובדיה עד סוף 2021.
סיבה נוספת לגיוס היא ההתרחבות של החברה. "אנחנו מגיעים למימדים שבהם עזרה של קרנות גדולות היודעות להתנהל עם חברות בסדר גודל שלנו היא משמעותית לשנינו", אמר בודאי. "מה שעשינו עד היום עשינו בעבר, אבל אם רוצים חברה גדולה ומשמעותית כדאי להביא גורמים שיכולים לעשות אותנו גדולה פי עשרה.
מצבם של לונקאר ובודאי שונה ממרבית היזמים שמגיעים לגיוס הענק מדוללים ובעלי החזקות של אחוזים בודדים בחברה. לפני הגיוס היו שניהם בעלי המניות העיקריים בחברה ואחזקה קטנה הייתה אצל עובדי החברה. בודאי אמר כי הוא ולונקאר לא ידוללו בצורה משמעותית.
בודאי מקווה שעכשיו תגיע קפיצת המדרגה המשמעותית של החברה "אנחנו רוצים שיבינו שאנחנו שחקן מוביל בעולם שלנו. אנחנו פונים לשוק ענק של עשרות מיליארדים ורוצים לפעול בצורה מאוד אגרסיבית שתאפשר לנו להגיע לאחוזי צמיחה יותר גבוהים מאשר יש לנו היום".
בהתייחסו לאפשרות שהחברה תצא בקרוב להנפקה, אמר בודאי כי "הנפקה הייתה תמיד מטרה, וכשקרנות נכנסות זה רק מחדד את זה כי לכל קרן יש ציפיה כזו. זה לא משהו שאני מסמן כרגע כנקודת זמן אבל זה משהו שיבוא". בעבר אמר בודאי שאם תצא החברה להנפקה זה יהיה בדרך המלך ולא דרך מיזוג עם חברת ארנק (ספאק).
הפתרונות של טרנסמיט מבוססים על אימות ביומטרי, ונותנים מענה לכלל שלבי האימות - החל מתהליך ההתחברות לשירות ודרך מתן ההרשאות החכמות ללקוחות ולעובדים. כך החברה מסייעת לארגונים לשכלל את חוויית הלקוח, ולשפר את רמת האבטחה במחיר זול יותר ובזמן קצר יותר מפתרונות הזיהוי המסורתיים.
סבב הגיוס הושלם בעיצומה של שנת צמיחה משמעותית עבור החברה, במהלכה החברה השיקה את BindID – מערכת אימות הלקוח הראשונה בתעשייה שאינה מתבססת על אף סיסמה, דרכה משתמשים יכולים לאמת את הזהות שלהם באמצעות טביעת אצבע או סריקת פנים, ולהשתמש בסמארטפון שלהם כדי לגשת בקלות ובבטיחות לחשבונות, גם דרך מכשירים ללא יכולת אימות ביומטרית.
מאט גאטו, שותף באינסייט פרטנרס אמר בתגובה לגיוס כי "צפינו בצמיחה המשמעותית של טרנסמיט סקיוריטי במשך תקופה ואנחנו מאוד מתרשמים מהמנהיגות ומהתשוקה של מיקי וראקש, בעודם מובילים את עולם ניהול הזהויות אל עבר השלב הבא.
"הטכנולוגיה פורצת הדרך, הרוח היזמית והמומחיות הרחבה הם בדיוק מה שהתעשייה הזאת צריכה כרגע. אנחנו מתרגשים לקבל את טרנסמיט סקיוריטי למשפחת אינסייט ומכוונים את ההשקעות שלנו אל החזון של עולם ללא סיסמאות".