סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

בזק בינלאומי ו-yes הגישו את בקשת המיזוג ביניהן למשרד התקשורת

החברה מפרטת את הסיבות המשפטיות בגינן יש לאשר את המיזוג, ביניהן בחינה של ביטול הפיצול הנהוג בישראל בין תשתית לספק על ידי המשרד והמעבר של yes לשידור על גבי האינטרנט; ועדי העובדים זומנו למשא ומתן, פנייה רשמית הוגשה גם לרשות המיסים

הנהלת "אלפא", החברות הבנות בבזק, בהנהלת רן גוראון, הגישה היום (ב') בקשה רשמית למשרד התקשורת למיזוג בין yes ובזק בינלאומי.
במסמך עב כרס מפרטת ההנהלה את הסיבות המשפטיות בגינן יש לאשר את המיזוג, ביניהן שני מהלכים מרכזיים שצפויים להשפיע על פעילות שתי החברות. האחד הוא בחינה של ביטול הפיצול הנהוג בישראל בין תשתית לספק אינטרנט על ידי המשרד, כך שבזק תוכל למכור חבילה אחודה ללא תלות בספקיות. המשמעות היא היחלשות של בזק בינלאומי. המהלך השני הוא המעבר של yes משידור המתבסס על לוויין לשידור על גבי רשת האינטרנט (OTT). כיום, 25% מלקוחות yes מנויים בשירות ה-OTT.
במסגרת המיזוג, תיוותר החטיבה העסקית של בזק בינלאומי כחברה נפרדת. את שירותי המטה, כמו שיווק, כספים וכוח אדם, תרכז פלאפון. בנוסף, ההנהלה הזמינה את ועדי העובדים למשא ומתן שיחל ביוני. ועד עובדי בזק בינלאומי כבר הכריז על סכסוך עבודה ופתח בעיצומים. כמו כן, פנייה רשמית הוגשה גם לרשות המיסים.
בדו"ח החברה לשנת 2020 ציינה בזק כי "החלטה זו באה על רקע הלכידות השירותית והעסקית ההולכת וגוברת בענף, התחרות הגוברת במגזרי פעילות חברות הבת, השינויים העסקיים והרגולטוריים החלים והצפויים לחול על בזק בינלאומי ו-yes ופעילותן, והצורך לבחון את העמקת הסינרגיה וההתייעלות התפעולית של חברות הבת, על מנת להשיא ולהציף ערך לטובת כל אחת מחברות הבת. למהלך, ככל שיושלם, פוטנציאל לתרום לתוצאות העסקיות של חברות הבת, הן כתוצאה משיפור יכולת המכירה ושימור המנויים לשרותי החברות והן כתוצאה מהתייעלות וצמצום הוצאות בהיקף המוערך בעשרות מליוני שקלים בשנה".
1 צפייה בגלריה
רן גוראון מנכ"ל פלאפון  yes בזק בינלאומי כנס תחזיות
רן גוראון מנכ"ל פלאפון  yes בזק בינלאומי כנס תחזיות
רן גוראון
(צילום: אוראל כהן)
בזק בינלאומי, המשמשת כספקית אינטרנט ושיחות בינלאומיות, סיימה את 2020 בהפסד נקי של 275 מיליון שקל. שווי הפעילות של החברה עמד בסוף 2020 על מינוס 145 מיליון שקל, לעומת 1.061 מיליארד שקל בסוף 2018. yes סיימה את 2020 ברווח נקי של 24 מיליון שקל; שווי הפעילות של החברה עמד בסוף 2020 על מינוס 134 מיליון שקל, לעומת 1.346 מיליארד שקל בסוף 2017.