סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

בלעדי לכלכליסט
מייסדי JFrog ו-NSO השתתפו בגיוס לשיגור בראשית 2 לירח

פרדי וסימה סימון ושלו חוליו הצטרפו ללן בלווטניק וקרן X-Prize. אולם הסכום שגויס עד כה - 5 מיליון דולר - מהווה אחוזים בודדים מהעלות המשוערת של המשימה

עמותת SpaceIL השלימה סבב הגיוס שני עבור פרויקט החללית בראשית 2, עם תרומה של 3 מיליון דולר נוספים.


סבב הגיוס החדש יאפשר לעמותה לעבור לשלב התכנון הראשוני של החללית ולהמשיך לפתח את השותפויות סביב הפרויקט. הסבב החדש מצטרף לגיוס הקודם מינואר 2020 בסך 2 מיליון דולר מלן בלווטניק וקרן X-Prize.

2 צפייה בגלריה
שלו חוליו מייסד מנכ"ל משותף NSO
שלו חוליו מייסד מנכ"ל משותף NSO
שלו חוליו, מייסד מנכ"ל משותף ב-NSO
(צילום: אביטל פלג)

ברשימת התורמים הבולטים לסבב הנוכחי נמצאים פרד וסימה סימון (ממייסדי JFrog), חברת Mini Circuits (שהשתתפה גם בבראשית 1), חברת Orbs, קרן משפחת חוליו (הקרן הפילנתרופית של אביטל ושלו חוליו, מייסד ומנכ"ל NSO), ענת ועמרי לביא, יהושוע (שוקי) אתרוג, דונה (לוי) ורענן רז, אברהם אלברט לוי ותורמים נוספים. זאת לצד The iCenter השותפים גם בפעילות החינוכית של העמותה ואוניברסיטת בן-גוריון בנגב השותפה גם היא להיבט המדעי של המשימה.
העמותה הוקמה בידי יריב בש, כפיר דמרי ויהונתן ויינטראוב, שיזמו את שיגור בראשית1 באפריל 2019 - החללית שנבנתה בידי התעשייה האווירית וצוות העמותה. בראשית הפכה לחללית הפרטית הראשונה שהצליחה להקיף את הירח, לפני שהתרסקה על פניו בניסיון נחיתה כושל, עקב שילוב בין תקלה טכנית לטעות אנוש של מפעיליה.
בראשית 2 אמורה לבצע משימה כפולה, ולכלול חללית-מקפת שתקיף את הירח תוך ביצוע משימה מדעית שתיבחר בהמשך, ותשחרר שתי חלליות נחתות קטנות שמיועדות לנחות על הירח. השימוש בשתי חלליות נועד להכפיל את הסיכוי לנחיתה מוצלחת.

2 צפייה בגלריה
פיצול החללית בראשית לשלושה חלקים
פיצול החללית בראשית לשלושה חלקים
הדמיה של פעילות בראשית 1
(צילום: SpaceIl)

למרות שימוש בידע ותכנון הנדסי של בראשית הראשונה, השינויים צפויים להעמיד גם את עלות בראשית 2 על כ-100 מיליון דולר, כך שגם הגיוס עד כה מהווה רק אחוזים בודדים מעלות המשימה כולה, שעבורה מחפשת העמותה גם שותפים זרים. אופיר אקוניס הבטיח כאשר שימש כשר המדע כי מדינת ישראל תתרום לפרויקט 20 מיליון שקל, אך הדבר טרם סוכם סופית.
"SpaceIL מסייעת להפוך את ישראל מאומת סטארט-אפ לאומת ה'ניו ספייס', ואנחנו אסירי תודה על היכולת לעזור ולהיות חלק מזה", מסר פרדי סימון.
שמעון שריד, מנכ"ל SpaceIL, הוסיף כי "התורמים מעניקים לנו רוח גבית שתסייע בפיתוח הפרויקט והחזרה לירח הפעם בדרך מאתגרת אף יותר".