סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

אינטל מצטרפת לקרב על גיוס מאות מפתחים

החברה הודיעה שתגייס 1,000 עובדים למרכזי הפיתוח שלה, ועוד 400 עובדים להבאנה לאבס, אחרי קיפאון בגיוסים ב-2020. המהלך נועד, בין היתר, להשיב לה את הבכורה מול המתחרות בגזרת כוח האדם

אינטל הודיעה אתמול על כוונתה לגייס אלף עובדים חדשים למרכזי הפיתוח השונים של החברה. במקביל כבר הודיעה חברת הבאנה לאבס, שנרכשה על ידי אינטל בכ־2 מיליארד דולר, על גיוס 400 עובדים נוספים. אלף העובדים החדשים יגויסו לטובת תמיכה והוצאה אל הפועל של פרויקטים מרכזיים שקיבלה החברה מהמטה העולמי.

הגיוס החדש מיועד רק לעובדי פיתוח ואינו קשור למפעל החברה בקריית גת. במקביל הכריזה אינטל על הקמת קמפוס חדש בעיר חיפה בהשקעה של 200 מיליון דולר. אינטל מחזיקה בישראל שלושה מרכזי פיתוח – בחיפה, בירושלים ובפתח תקווה – שבהם היא מעסיקה כיום 7,000 עובדים. לצדם היא מעסיקה כ־4,900 עובדי ייצור בקריית גת ו־2,100 עובדי מובילאיי, מוביט והבאנה לאבס שנרכשו על ידי החברה בשנים האחרונות.
התחרות הקשה על העובדים
הגיוס הזה של אינטל נעשה על רקע המצוקה הגדולה של תעשיית השבבים העולמית. חוסר היכולת של התעשייה לספק את צורכי השוק גורם להשבתת קווי ייצור של כלי רכב, לסגירה של מפעלים ועוד. אף שישראל אינה יצרנית גדולה של שבבים, היא חלק לא מבוטל מעולם זה. ישראל מאז ומעולם נחשבה לאחת מבירות הפיתוח של תעשיית השבבים העולמית. כל ענקיות השבבים מחזיקות כאן מרכזי פיתוח שחלקם הגדול יושב בחיפה ובצפון: אינטל, אפל, קוואלקום, ברודקום ואנבידיה. אינטל לאורך כל השנים היתה גם החברה הדומיננטית בעולם השבבים העולמי הן בצד הפיתוח והן בחדשנות בייצור. גם בישראל אינטל מחזיקה את מרכז הפיתוח הגדול בתחום.

3 צפייה בגלריה
מנכ"ל אינטל פט גלסינגר על רקע הבניין של אינטל
מנכ"ל אינטל פט גלסינגר על רקע הבניין של אינטל
מנכ"ל אינטל פט גלסינגר על רקע הבניין של אינטל
(צילום: בלומברג)
בשנים האחרונות קמו לאינטל שורה של מתחרות חזקות שלא רק פגעו בנפח השוק שלה אלא גם הפכו את התחרות על העובדים בתחום לקשה במיוחד. אנבידיה, שבעבר נתפסה כחברה שולית, ביצעה בשנים האחרונות שורה של מהלכים, תוך שהצליחה לגבור על אינטל בתחרות על מלאנוקס הישראלית, וכיום היא בדרך לרכישת חברת ARM שתהפוך אותה למתחרה ישירה ועוצמתית על ההגמוניה של אינטל.
גם בישראל ניכר היה כרסום במעמדה של אינטל. אם בעבר החברה הובילה כחברה המבוקשת ביותר על ידי עובדי ההייטק, הרי שכיום ענקיות אחרות נושפות בעורפה. רבות מהן למדו להיות "אינטל" אם בתנאי עבודה ואם במגוון האפשרויות המוצעות. גם בתחומי השבבים התחרות על העובדים בארץ היא עצומה. לשדה המשחק של תעשיית השבבים נכנסות במרץ כיום כל ענקיות הטכנולוגיה: אמזון שמחזיקה בישראל את מרכז פיתוח השבבים הגדול שלה לאחר רכישת אנאפורנה; מיקרוסופט שמחזיקה בישראל מרכז פיתוח קטן עדיין של עשרות עובדים המפתח יכולות המיועדות לענן של Azure; וגוגל שעשתה בשבועות האחרונים צעד משמעותי בתחום והביאה אליה את אורי פרנק, סגן נשיא בכיר באינטל, כדי שיקים בישראל ועבור Google Cloud פעילות של תכנון שבבים, כאשר לצדן ממשיכות אפל, קוואלקום ואחרות לחפש ולגייס מאות עובדים.

3 צפייה בגלריה
קרין אייבשיץ סגל
קרין אייבשיץ סגל
קרין אייבשיץ סגל, מנכ"לית מרכזי הפיתוח של אינטל ישראל
(צילום: ורד גינדי ודגן מושלי)
בכל התקופה האחרונה אינטל קפאה על שמריה מבחינת גיוס כוח אדם איכותי, ובכל שנת 2020 כמעט שלא גייסה עובדים חדשים לפעילות הפיתוח של החברה ובכלל. החברה אמנם רכשה בשנים האחרונות שתי חברות מובילות בתחום - מובילאיי והבאנה לאבס - אבל שתיהן פועלות כישות נפרדת לאינטל ומגייסות עובדים ולעתים אף מתחרות מול אינטל הגדולה על אותם עובדים. הבאנה לאבס פרסמה לאחרונה על כוונתה לגייס כ־400 עובדים שרובם בתחום של הבינה המלאכותית, תחום שאינטל מחפשת אליו עובדים אף היא וגם מובילאיי נמצאת בימים אלה בתהליך של גיוס של מאות עובדים ללא קשר לעובדים שמגייסת אינטל ישראל.
"אנרגיה חדשה"
הקיפאון של אינטל ישראל נגמר בשנת 2021. בתחילת ינואר מינתה החברה את פט גלסינגר לתפקיד מנכ"ל החברה. גלסינגר, שאמור להגיע לישראל בשבוע הבא כדי לחנוך את הקמפוס החדש של החברה, הודיע על שינוי מהותי בפעילות הייצור והפיתוח שלה. השינוי הזה צפוי לסייע לישראל. לדברי קרין אייבשיץ סגל, מנכ"לית מרכזי הפיתוח של אינטל ישראל, "אנחנו מרגישים את האנרגיה של המנכ"ל החדש. פט הוא טכנולוג מדהים עם הרבה חזון והמודל החדש שהוא מציע הוא מהפכני מאוד. אני שמחה מאוד שהוא מוצא לנכון בתחילת כהונתו להגיע לישראל ומראה את המחויבות שלו לישראל. זה ביקור קצר אבל הוא משמעותי. ההכרזה על בניית המגה קמפוס היא דוגמה למחויבות הזו. מאז שגלסינגר הגיע מרגישים שהאסטרגיה שלו זוכה לתהודה חיובית, מכל הלקוחות והאקוסיסטם".


חלק משמעותי מאלף העובדים שתגייס אינטל יהיו מהנדסי חומרה, מהנדסי תוכנה ו־AI, מתחומי הנדסת חשמל, תוכנה ומדעי מחשב, בעבור מנעד רחב של תפקידים, החל מסטודנטים ועד למהנדסים מנוסים ובעלי תארים מתקדמים. בהתייחסה לקשיים הרבים כיום בגיוס עובדים חדשים בתעשייה אומרת אייבשיץ סגל: "אני חושבת שזה מספר ריאלי לגייס. אנחנו משקיעים ועובדים על הגיוס הזה. אני מאמינה שנצליח לגייס כי התפקידים ומה שאנחנו מציעים הוא אתגר טכנולוגי מתקדם ואנחנו חלק מאוד משמעותי בשורה התחתונה של אינטל ולכן עובדים על פרויקטים מובילים. גייסנו כבר מספר לא קטן של עובדים. אני שמחה לראות שהאקוסיסטם הישראלי הולך וצומח, יש תחרות על הכישרון. בסופו של דבר של התחרות תביא להמשך צמיחה".