סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

בית המשפט באירלנד אסר על פייסבוק להעביר מידע על גולשים מהאיחוד האירופי לארצות הברית

בהחלטה שעלולה לפגוע בהכנסות מפרסום של פייסבוק נתן בית המשפט אור ירוק לנציבות הגנת הפרטיות באירלנד להגביל את היכולת של פייסבוק להעביר מידע מאירופה לארצות הברית. הרשת החברתית חוששת מהשלכות הרסניות על עסקיה

בית המשפט העליון באירלנד התיר לנציבות הגנת הפרטיות במדינה (DPC) להמשיך בהליך שעלול להוביל לאיסור על העברת הנתונים של פייסבוק מהאיחוד האירופי לארצות הברית.
הנציבות הוציאה הוראה זמנית בשנה שעברה, שלפיה המנגנון שפייסבוק נעזרת בו לצורך העברת נתונים מאירופה לשרתי המחשבים שלה בארצות הברית הוא "פרקטיקה בלתי מקובלת".
1 צפייה בגלריה
אפליקציית פייסבוק
אפליקציית פייסבוק
אפליקציית פייסבוק
(צילום: שאטרסטוק )
פייסבוק התריעה מפני ההשלכות ה"הרסניות" וה"בלתי הפיכות" של ההחלטה על עסקיה, אולם בית המשפט העליון באירלנד קבע היום כי הוא "מסרב לכל ההקלות שביקשה פייסבוק, ודוחה את הטענות שהועלו על ידה בהליך".
ההחלטה המקדמית של הרגולטור האירי הגיעה בשנה שעברה לאחר פסק דין של בית המשפט העליון של האיחוד האירופי ביולי 2020, אשר פסל את ההסכם בין ארצות הברית לאיחוד האירופי בנושא העברות נתונים, בטענה שהוא לא מספק לאזרחים האירופאים הגנה מספיקה מפני ממשלת ארצות הברית ומפני מעקב של ענקיות הטכנולוגיה.
גם לאחר פסק הדין ביום שישי, לפייסבוק - שהרגולטור העיקרי שלה באיחוד האירופי הוא האירי - נותר עד ספטמבר להגיב לצו. ובכל מקרה, הנציבות האירית תצטרך לתאם את פעולותיה עם 26 הרגולטורים האחרים של האיחוד האירופי, שעליהם לאשר את הצעדים הננקטים.
לאחר פסיקת בית המשפט בשנה שעברה, האיחוד האירופי וארצות הברית החלו לנהל משא ומתן על הסכם פרטיות חדש, אך השיחות עתידות להסתיים רק בעוד חודשים ארוכים. בתרחיש הקיצוני שבו לא תושג שום עסקה, חברות האינטרנט הגדולות בעולם יצטרכו להקים מרכזי שרתים גדולים ויקרים באירופה או לנטוש את השוק האירופי לחלוטין.