סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

בריטניה תחקור את רכישת ARM בידי אנבידיה מסיבות של "ביטחון לאומי"

אנבידיה נחשבת לחברת השבבים בעלת שווי השוק הגבוה ביותר כיום בארה"ב. ARM לעומת זאת שולטת כמעט ללא עוררין על שוק שבבי המובייל. עפ"י שר הדיגיטל הבריטי, רשות התחרות תבדוק לעומק האם העסקה עלולה לפגוע בביטחון הלאומי של הממלכה המאוחדת

ממשלת בריטניה לא תאשר את עסקת המכירה של ענקית השבבים המקומית ARM ל-Nvidia, כך עולה מהודעת שר הדיגיטל הבריטי אוליבר דאודן היום (ב'). העסקה, שהיקפה נאמד בכ-40 מיליארד דולר, נחשבת לרגישה ביותר בגלל מעמדן הבולט של שתי השחקניות.

אנבידיה נחשבת כאחת מחברות השבבים הגדולות בעולם, ולאחרונה סומנה כמתחרה העיקרית של אינטל עם השקת סדרה של מוצרים מקבילים לאלה של האחרונה בחודשים שעברו.
ARM לעומת זאת שולטת כמעט ללא עוררין על שוק שבבי המובייל ולאחרונה גם החלה להראות עניין גובר בשוק המחשבים, בעיקר בזכות הצלחת מחשבי המקבוק החדשים של אפל, שפועלים כעת עם מעבדי ARM מעיצוב של קופרטינו. השילוב של שתי החברות עשוי לייצר ענקית שבבים מקבילה או אפילו גדולה יותר מאינטל.
ARM נשלטת כיום בידי סופטבנק היפנית, אך היא עדיין פועלת מבריטניה. על פי השר דאודן, רשות התחרות הבריטית תחל בחקירה של העסקה ותבדוק אותה לעומק בחשד שהיא עשויה לפגוע בביטחון הלאומי של הממלכה המאוחדת. לא ברור על בסיס מה עלו החשדות האלה.

2 צפייה בגלריה
מטה אנבידיה Nvidia סנטה קלרה קליפורניה
מטה אנבידיה Nvidia סנטה קלרה קליפורניה
מטה אנבידיה בסנטה קלרה, קליפורניה
(צילום: שאטרסטוק)

אנבידיה אולי לא חזקה כמו אינטל, אבל מבחינת גודל, היא נחשבת לחברת השבבים בעלת שווי השוק הגבוה ביותר כיום בארה"ב. שוויה עומד על כ-398 מיליארד דולר לעומת כ-262 מיליארד דולר השווי של אינטל.
המתחרה העיקרית השנייה שלה היא AMD, שקטנה בהרבה משתי הראשונות גם יחד. היא אפילו לא מייצרת שבבים אלא רק מפתחת את התוכנה והארכיטקטורה המפעילה אותם. חוץ מאפל, היא מוכרת את עיצוביה גם לקוואלקום וסמסונג, ואפילו לוואווי לפני שזו הוחרמה בידי הממשל האמריקאי.

2 צפייה בגלריה
שבב מחשב ARM
שבב מחשב ARM
שבב מחשב של ARM הבריטית
(ARM)

להיכנס בדלת הראשית
אנבידיה רכשה את מלאנוקס הישראלית ב-2019 תמורת כ-6.9 מיליארד דולר. החברה כיום מעוניינת להיכנס בצורה יותר משמעותית לעולם המעבדים למחשבים ומכשירי מובייל. כבר כיום יש לה קו מעבדי מובייל בשם טגרה, אך חוץ ממספר מצומצם של סמארטפונים וקונסולות כולל זו של אנבידיה עצמה, המעבדים האלה מעולם לא זכו להצלחה ניכרת. הרכישה של ARM תאפשר לה להיכנס בדלת הראשית לתחום הזה שנחשב כיום לאסטרטגי ביותר.
חשוב להדגיש שהרכישה של ARM גם תמנע מבריטניה את אחד מיהלומי הכתר של תעשיית ההייטק המקומית שכן אנבידיה תוכל להעביר את הפעילות שלה למקומות אחרים בעולם. בכל מקרה בממשלת בריטניה כנראה מתכננים לעשות את החיים קשים לאנבידיה אך לא ברור אם תהיה לה עילה מספיק חזקה להתנגד לעסקה.