סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

עובדים באפל למנכ"ל: "פרסם הודעת תמיכה בפלסטינים לאחר הלחימה בעזה"

קרוב ל-1,000 עובדים מוסלמים חתמו על הפנייה לטים קוק, ובה דרישה להכיר בסבל הפלסטינים "תחת כיבוש לא חוקי"; היא מצטרפת למכתב של כ-250 עובדים יהודים בגוגל שקראו למנכ"ל פיצ'אי לבחון חוזים עם ישראל


עובדים באפל הפיצו מכתב פנימי בו הם קוראים למנכ"ל טים קוק לפרסם הודעת תמיכה בפלסטינים בעקבות מבצע שומר החומות והלחימה בין ישראל לחמאס ברצועת עזה. קרוב ל-1,000 עובדים חתמו כבר על המכתב.


הכותבים, השייכים לאיגוד עובדי אפל המוסלמים, מבקשים באופן מפורט שהחברה תכיר בכך ש"מיליוני פלסטינים סובלים תחת כיבוש לא חוקי".


2 צפייה בגלריה
הפצצות בעזה 19.5.21
הפצצות בעזה 19.5.21
הפצצות בעזה
(רויטרס)

לפי הכותבים, הם החליטו על הפנייה לאחר שהחברה לא פרסמה בעצמה הודעת גינוי נגד פעולות ישראל. "אנחנו מתוסכלים ומאוכזבים מכיוון שפעם נוספת האנשים בדרגי הכוח וההשפעה בחרו לשמור על דממה או לפרסם הצהרה ניטרלית לא אפקטיבית המתייחסת לשני הצדדים בנוגע למצב הפלסטינים", נכתב.
העובדים אף טוענים כי מאז ומתמיד החברה לא מיהרה להביע סולידריות עם העובדים המוסלמים או לתמוך במטרות מוסלמיות. עם זאת, קוק כן הביע התנגדות להחלטתו של נשיא ארצות הברית הקודם דונלד טראמפ לאסור כניסת מוסלמים לארצות הברית. "אנחנו עצובים וכועסים כי שוב קיבלנו תזכורת למאבק ולכאב של העם הפלסטיני ולקיום שלנו במשך עשורים תחת כיבוש צבאי", נכתב. באפל עובדים בסך הכל כ-120 אלף איש.
לפי הטענות, הדיונים בנושא נשלטו על ידי תומכי ישראל, ואילו העובדים המוסלמים ובני בריתם לא הצליחו להסיט את השיחות לכאבם של הפלסטינים ושל העובדים המוסלמים בענקית הטכנולוגיה.

2 צפייה בגלריה
מנכ”ל אפל טים קוק 27.4.21
מנכ”ל אפל טים קוק 27.4.21
מנכ”ל אפל, טים קוק
(צילום: בלומברג)

המכתב באפל נחשף יומיים לאחר שדווח שקבוצה של יותר מ-250 עובדים יהודים בגוגל קראו למנכ"ל סונדאר פיצ'אי להגן על האפשרות לקיים שיח אנטי-ציוני וביקשו לבחון את החוזים העסקיים כדי לוודא שהם לא מאפשרים הפרות ישראליות של זכויות הפלסטינים. לדבריהם, "אנחנו, כיהודים, לא תומכים בעמדות של אלה שכתבו לך בדרישה לתמוך באופן בלעדי בפעולות פרו-ישראליות ופרו-ציוניות. אנחנו מתנגדים לזיהוי של ישראל עם העם היהודי, וסבורים שאנטי-ציונות אינה אנטישמיות". עוד כתבו כי "פעולות רבות של ישראל מפרות את עקרונות זכויות האדם של האו"ם, שגוגל מחויבת להם. אנחנו מבקשים לבחון את כל החוזים העסקיים והתרומות התאגידיות של אלפאבית (החברה-האם של גוגל), ולחסל חוזים עם מוסדות שתומכים בהפרת זכויות הפלסטינים מצד ישראל כמו צה"ל".
המכתב באפל נשלח ביום שני ועדיין לא התקבלה תגובה מההנהלה.