סגור
מימין מיכאל רויף (ג'ינג'י), אמצע ליאור פוזין שמאל אופיר בוקובזה שותפים של חברת AUTO-DS
מימין מיכאל רויף, באמצע ליאור פוזין ומשמאל אופיר בוקובזה, המייסדים של חברת AUTODS (צילום: שלומי יוסף )

פייבר מפרסמת דוחות חיוביים ורוכשת חברת דרופשיפינג ישראלית

חברת פייבר הישראלית פיתחה פלטפורמה שמפגישה בין פרילנסרים לרוכשי השירותים שלה; החברה הנרכשת היא AutoDS, שעוסקת בפתרון בדרופשיפינג במודל מבוסס מנוי, עם פלטפורמה של 150 מיליון מוצרים; תוצאות פייבר לרבעון השני עמדו בציפיות והחברה הותירה את התחזית השנתית

פייבר Fiverr, שפיתחה פלטפורמה שמפגישה בין פרילנסרים לרוכשי השירותים שלה, מפרסמת דוחות כספיים חיוביים ומודיעה על רכישת סטארט אפ ישראלי.
החברה הנרכשת היא AutoDS, שעוסקת בפתרון בדרופשיפינג במודל מבוסס מנוי, עם פלטפורמה של 150 מיליון מוצרים. הפתרון של החברה כולל כלים לניהול מלאי והפצה אוטומטית ויש לה עשרות אלפי מנויים משלמים.
החברה הנרכשת נוסדה ב-2018 ומנוהלת על ידי ליאור פוזין, מיכאל רויף ואופיר בוקובזה. היא מעולם לא גייסה כסף ממשקיעים חיצוניים (בוטססראפ) והיא מעסיקה כמה עשות עובדים בתל אביב ובנוסף לכך גם עשרות עובדים נוספים מחוץ לישראל באמצעות קבלני משנה.
מטרתה היא להפוך את תהליך הדרופשיפינג לאוטומטי, לסייע בשינוע מוצרים מערוצים כגון Amazon ו-eBay ולאפשר לעסקים להתרחב ולהתכווץ לפי מצב השוק.
עבור פייבר מדובר בהרחבה של קטגוריית הדרופשיפינג, פיתוח אתרים וניהול סחר אלקטרוני, הנחשבות לקטגוריות הצומחות והדומיננטיות בעולם הפרילנסרים.
במקביל פירסמה פייבר תוצאות כספיות לרבעון השני שעמדו בציפיות וחזרה גם על התחזית השנתית. הכנסות החברה הגיעו ל-94.7 מיליון דולר, קצב צמיחה צנוע של 6% מול הרבעון המקביל.
מספר רוכשי השירותים הפעילים בפלטפורמת הפרילנסרים של החברה ירד ב-8% ל-3.9 מיליון, אבל ההוצאה לרוכש דווקא עלתה ב-10% ל-290 דולר. הדבר תרם, בין היתר לשיפור ברווחיות הגולמית של פייבר ותורגם לרווח נקי של 3.3 מיליון דולר או 8 סנט למניה, וזאת לעומת סנט אחד בודד בתקופה המקבילה.
תזרים המזומנים מפעילות עלה ב-12% ל-21 מיליון דולר. ברבעון השלישי מעריכה פייבר כי היא שוב כמעט ולא תצמח וההכנסות יגיע ל-95-97 מיליו דולר, מה שאמור להביא אותה להכנסות 383-387 מיליון דולר בסיכום השנתי. היקף הכנסות זה ישקף קצב צמיחה של 6%-7% מול 2023.