סגור

בלעדי
בעל מניות בפוליגון תובע 64 מיליון שקל מקובי מימון ומכל בכירי חברת הנדל"ן

אהרון כהן שמחזיק ב־4% מהחברה שבשליטת מימון, הגיש בקשה לתביעה נגזרת נגד 20 בכירים בחברה. לטענתו, הם אפשרו לאחרים שימוש בקרקעות של פוליגון בצומת ירקונים ללא תמורה, בזמן שהחברה דיווחה כי לא נעשה כל שימוש בקרקעות אלו 

לאחר מאבק של שנים הגיש בעל מניות מיעוט בפוליגון בקשה לתביעה נגזרת של 64 מיליון שקל נגד כל בכירי חברת הנדל"ן ובעל השליטה בה, קובי מימון. על פי בעל המניות, אהרון כהן (4%), הדירקטורים בחברה ושאר הבכירים בה אפשרו לגורמים שונים, שקשורים למימון, לעשות שימוש בנכסי פוליגון מבלי שזו קיבלה תמורה כלשהי עבור השימוש. הבקשה תידון ע"י השופטת שרון גלר בבית המשפט המחוזי מרכז לוד.
פרט לבעל השליטה תובע כהן גם את ניר מימון, אחותו של מימון, הדירקטורית רונית בת יעקב, בנו של קובי מימון ו־19 בכירים לשעבר שכיהנו בחברה, בהם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר; בנו של פיני רובין, איתי רובין; מנכ"לית אלמוגים מיכל גור; ואמיר כהן מנכ"ל סאמיט ישראל ומועמד לדירקטוריון פז.
על פי הבקשה, שהוגשה ע"י עו"ד גולן קאשי, בעקבות התנהלות בכירי פוליגון "נותרו נכסי החברה הפקר. לא בכדי שווי השוק של מניות החברה בבורסה לני"ע נמוך ב־66% משווי נכסיה. כאשר נכסי החברה עומדים ריקים ומשמשים אחרים, ולא את החברה, אין כל ערך לנכסיה. איזה טעם יש ברכישת מניות של החברה, כאשר נכסיה מופקרים והדירקטורים ונושאי המשרה שלה עוצמים עיניהם".
הנכסים שאליהם מתכוון כהן הם שתי קרקעות חקלאיות שבהן מחזיקה פוליגון, בקרבת צומת סגולה ובקרבת צומת ירקונים. בדיווחי החברה, לא נעשה בקרקעות אלה שימוש. אולם על פי הבקשה, מימון ומקורביו משתמשים באדמה הקרובה לצומת סגולה, ששטחה נאמד ב־25 אלף מ"ר, כמחסנים לציוד של חברת נצבא, שמוזגה לאיירפורט סיטי ב־2016. את השימוש חשף כהן בתחקיר עצמאי שניהל. לאחר ההוכחה על השימוש, פנתה עיריית פתח תקווה לחברת פוליגון וקבעה כי זו חבה תשלומי ארנונה של 30 מיליון שקל. הסכום בתביעה נגזר מחוב הארנונה לצד דמי שימוש הראויים במחסנים - 33.6 מיליון שקל - על פי כהן.
התשלום הנדרש עבור השימוש נעשה על בסיס חוות דעת של ד"ר אסף גסטפרוינד שלפיה שווי דמי השימוש במקרקעין בסגולה בשנים 2020-2008 עומדים על 25.25 מיליון שקל, ובתוספת ריבית והפרשי הצמדה ממועד סכום דמי השימוש התשלום מגיע ל־33.6 מיליון שקל. בנוגע לקרקע מסביר כהן כי "בשלב זה אין ידיעה מי עשה בהם שימוש והאם שולמה בגינם תמורה ראויה".
כאמור, כהן מנהל מאבק ממושך נגד מימון. ב־2021 הוא נאבק בבעל השליטה על מינוי דירקטורים חיצונים - מאבק זה הגיע לבית המשפט שבו הוחלט כי הדירקטורים האמורים ימונו על ידי בית המשפט. לאחר מכן ניהל כהן הליך של גילוי מסמכים לפני תביעה נגזרת נגד החברה, הליך שהסתיים בהקמה של ועדת תביעות שמונתה לבחון את טענותיו של כהן על שימוש בנכסי החברה ללא תמורה. הוועדה קבעה כי יש אמת בדברי כהן ופסקה כי נצבא תשלם כ־5 מיליון שקל לפוליגון. על פי התביעה "כל שעשתה החברה היה לשלוח מכתב דרישה לנצבא בגין דמי שימוש במקרקעין בסגולה לתשלום של 3.06 מיליון שקל, בתוספת מע"מ וריבית ובסך הכל 4.68 מיליון שקל בלבד".
פוליגון נסחרת עלתה בשווי 183 מיליון שקל בלבד לאחר שעלתה ב־16% ב־12 החודשים האחרונים. מדד ת"א מניב ישראל ירד באותה תקופה ב־12%. החברה, כתאגיד קטן מדווחת רק מדי חצי שנה ואת שנת 2023 סיימה עם הכנסות של 28.6 מיליון שקל לעומת 26.7 מיליון שקל ב־2022. הרווח הנקי עמד על 16.8 מיליון שקל ב־2023 לעומת רווח של 21.6 מיליון שקל ב־2022.

ספק לשעבר של מימון ישלם לו 128 אלף שקל

אהרון כהן הוא לא היחיד שניהל מאבק משפטי ותקשורתי נגד קובי מימון. ספק לשעבר של מימון, שי כהן (אין קשר לאהרון כהן), תבע את מימון ובכירים נוספים על כך שהפרו חוזה מול חברת יהלום חניונים שבבעלותו. כהן תבע ממימון ומפוליגון 50.5 מיליון שקל לאחר שיהלומים הפעילה חניונים עבור נצבא וחברות נוספות של מימון. לאחר מכן התביעה הופחתה ל־18 מיליון שקל. אך המאבק המשפטי של שי כהן לא הסתיים לטובתו. בחודש שעבר התביעה נגד פוליגון נדחתה וכהן חויב בתשלום הוצאות לחברה של כמעט 129 אלף שקל הוצאות משפטיות. הוגש ערעור לבית המשפט העליון.