סגור
כיתה בית ספר תיכון תלמידים בגרות ב מתמטיקה בית הספר העורפי של נופי הבשור ב מרכז צוחר ( לשעבר יובלי הבשור ) ב מועצה אזורית אשכול 29.5.24
כיתה בבית ספר תיכון. מחלוקת עם ארגון המורים בנוגע לחוזים האישיים (צילום: תומר שונם הלוי)

עדיין אין הסכם עם מורי התיכונים, אך משרד החינוך דורש מהמנהלים לתכנן לפיו

על אף ששיבוץ המורים לשנה הבאה היה אמור להסתיים במאי, משרד החינוך דורש כעת ממנהלי התיכונים להיערך למערכת שעות חדשה על סמך ההסכם עם ארגון המורים - שטרם נחתם. המשמעות של המערכת החדשה עלולה להיות פיטורים או פגיעה בהיקפי המשרה של מורים. ארגון המנהלים: "הנחיה שאיננה מחוברת בשום דרך אל המציאות"

משרד החינוך דורש ממנהלי בתי הספר התיכוניים להיערך ליישום מערכת שעות לפי מבנה המשרה החדש בהסכם המורים העל-תיכוניים. זאת על אף שהם כבר סיימו בפועל להכין את מערכת השעות לשנה הבאה לפי השיטה הקודמת, ההסכם אינו תקף והמשמעות שלו עלולה להיות פיטורי מורים או צמצום המשרה שלהם.
ב-31 באוגוסט אשתקד הגיעו האוצר, מרכז השלטון המקומי ומשרד החינוך להסכמות עם ארגון המורים העל יסודיים שמנעו שביתה. אלא שההסכמות היו בעל פה, ובחודשים שלאחר מכן התגלו חילוקי דעות בין המעסיקים שעומדים על כך שסוכם על חוזים אישיים בהיקף של 6% למורים ושל 10% למנהלים, לבין יו"ר ארגון המורים העל יסודיים רן ארז שמכחיש. ייתכן שארז הגיע למסקנה שבשל הבחירות הצפויות הוא יוכל לקבל תנאים טובים בסיבוב נוסף של משא ומתן, ולכן פתח את ההסכם מחדש וחידש את העיצומים.
אחד הסעיפים שאינם שנויים במחלוקת הוא זה שממיר שלוש שעות עבודה פרטניות בשעת עבודה אחת מול כיתה במטרה להתגבר על המחסור במורים ולמעשה מעקר את רפורמת השכר "עוז לתמורה" מרוב תוכנה. למרות סכסוך העבודה שלא צפוי להיגמר לפני סוף אוגוסט, ועל אף שמדובר בשלב מאוחר מאוד בהכנות לשנה הבאה, שלחה סמנכ"לית משרד החינוך ומנהלת המנהל הפדגוגי אינה זלצמן מכתב למנהלי התיכונים בו דרשה מהם להיערך לשבוע העבודה החדש.
לדבריה, "על בסיס ההסכמות אליהן הגיעו הצדדים למו"מ על הסכם השכר בחטיבה העליונה ביום 31.8.2023, וככל שייחתם הסכם שכר עם ארגון המורים, החל משנה"ל תשפ"ה ישתנה מבנה שבוע העבודה של המורים בחטיבה העליונה המועסקים ברפורמת עוז לתמורה. עפ"י שינוי זה, מורה בחטיבה העליונה המועסק במשרה מלאה יעבוד 25 שעות פרונטאליות בשבוע (במקום 24) ו-3 שעות פרטניות (במקום 6). לכן נבקשכם להיערך בהתאם לתכנון השבועי המתואר לעיל במבנה שבוע העבודה של עובדי ההוראה במוסדכם בתשפ"ה. אמנם בשלב זה טרם נחתם הסכם עם ארגון המורים, אך לכשייחתם, שינוי זה צפוי להיות חלק בלתי נפרד מההסכם".
1 צפייה בגלריה
אביגיל סאמין יו"ר משותפת מנהיגים ארגון מנהלי בתי הספר
אביגיל סאמין יו"ר משותפת מנהיגים ארגון מנהלי בתי הספר
אביגיל סאמין יו"ר משותפת בארגון מנהיגים: "המנהלים הם אלה שמשלמים את המחיר על כל הטלטלות"
(צילום: ארגון מנהיגים)
בתגובה שלח מנכ"ל ארגון מנהלי בתי הספר "מנהיגים" גיל מושקוביץ מכתב לזלצמן בו הבהיר: "אנו דוחים על הסף את ההנחיות במכתב ומצפים ממך ומשותפייך להנהלת משרד החינוך לדחות את יישום העדכונים אל שנה"ל תשפ"ו". לדבריו, סידור מערכת השעות הוא תהליך "מורכב, ארוך ורגיש" שמתחיל במרץ ומסתיים במאי. "ציפייה לשינוי הרכב המשרה ומבנה שבוע העבודה, אשר נוחתת על המנהלים יומיים לפני היציאה אל חופשת הקיץ (של המורים - ש"א), איננה מחוברת בשום דרך אל המציאות האמיתית עמה מתמודדים מנהלי בתי הספר, ובוודאי בשנה מאתגרת שכזו. זוהי דוגמה מצוינת לביטוי 'גזרה שהציבור לא יכול לעמוד בה'".
"מה שהמנהלים לא יעשו - הם מסתכנים", אמרה אביגיל סאמין, יו"רית משותפת של מנהיגים. "התזמון לא הגיוני ומעיד על ניתוק. זו הנחיה שלא קשורה לכלום. זה המצב של המנהלים - הם אלה שמשלמים המחיר על כל הטלטלות. הם בולמי הזעזועים ומערכת החינוך מניחה שהם יסתדרו".