$

איך הופכים קשיים לתנאי המגרש הייחודיים שלך ובונים חברות עם השפעה משמעותית על העולם

שחר בוצר, מייסד שותף ומנהל בקרן Good Company, מספר על ההתמודדות שלו עם ניוון שרירים, איך למד להתבונן מהצד על היחס שהוא מקבל מאחרים ועל המכה שלא ידע להתמודד איתה, והגיעה תוך כדי גיוס קרן

גלי בלוך לירן 18:4223.08.23

 

 

השבוע בפודקאסט The Human Founder:

 

"נולדתי עם סוג של ניוון שרירים סטטי - מבחינתי אלו תנאי המגרש, אני לא מכיר משהו אחר": כך מספר שחר בוצר, מייסד שותף בקרן Good Company. "כמובן שהיתה התמודדות סביב זה בתור ילד, כשאתה מבין שאתה לא הולך וכולם הולכים, ואתה מוצא את הדרכים היצירתיות להשתתף בשיעור ספורט או לרקוד סלואו".

 

מגיל מאוד צעיר ההורים של שחר עזרו לו להתבונן מהצד על סיטואציות ולהבין - מתי נותנים לו קרדיט כשמגיע לו, מתי מרחמים עליו ואיך לא להתבלבל בין שני המצבים. הם האמינו בו ומתוך זה התעקשו לכוון אותו להצלחה לא רק ביחס לנקודת הפתיחה הייחודית שלו, אלא לדרוש מעצמו המון ולהיות בטוח שהוא יכול להשיג את כל מה שירצה. האימון הזה מגיל צעיר פיתח אצלו את היכולת להתבונן מהצד ולהבין כוונות ואופי של אנשים סביבו, מה שעוזר לו היום בתור משקיע: "מצד אחד אני מאוד קשוב למה שקורה בסביבה שלי, ומצד שני אני לא נותן לזה לחדור אליי. יש לי את המצפן הפנימי שלי וזה שאני קשוב לסביבה לא אומר שזה מכתיב לי את מה אני מרגיש כלפי עצמי או הסיטואציה".

 

את החששות והפחדים הוא בהחלט הרגיש אבל המיינדסט הייחודי שלו דחף אותו קדימה להתמודדות - "בכל מקום אני חושב שהייתי 80% מוכן ועדיין קפצתי על זה. תקשרתי לסביבה - אני יודע שאני 80% מוכן, עשיתי את הקפיצות האלה בעבר ואני סומך על עצמי שאני אהיה טוב מספיק ואשלים את הפער".

 

במהלך השנים הוא הגיע לתפקידים שיש בהם הרבה אחריות על הכתפיים ויכולים להרתיע הרבה מאוד אנשים, גם כאלה עם הרבה ניסיון: הוא רץ לראשות אגודת הסטודנטים, הפך למנכ"ל בארגון ללא מטרות רווח והיה גם היושב ראש הצעיר ביותר של חברה בורסאית.

 

בתוך תקופת הגיוס והבנייה של המודל של אחת מקרנות האימפקט הראשונות בארץ שהקים אז, שחר בוצר ואשתו חוו לידה שקטה בשבוע ה-39 של ההריון השני שלה. שחר משתף: "באנו ללדת אחרי הריון תקין, אתה מגיע מאושר, וזה כמו ששולפים את הלב שלך מהחזה. חוויתי הרבה דברים בחיים שלי, אבל בחיים לא חוויתי צער כזה. זאת חוויה שלא מדברים עליה מספיק, במיוחד גברים".

 

בפעם הראשונה בחיים שלו הוא נתקל באתגר מסוג שונה לחלוטין ממה שהוא הכיר: "כל מנגנוני ההתמודדות שהיו לי בחיים היו לא רלוונטיים לדבר הזה; אני רגיל שמשהו קורה, אני שם את זה בפרופורציות ומעביר את זה לתנאי מגרש, מבין איך מתמודדים עם זה ומתקדם הלאה - זה האלגוריתם שבניתי במשך שנים ועבד לי מעולה. הפעם זה היה שונה. זה לימד אותי שבחיים יש הרבה אתגרים שאי אפשר לפרק ולנתח איך אני יכולתי לעשות משהו שונה כדי לקבל תוצאה טובה יותר".

 

בתור משקיע שחר גם נותן את הנקודות העיקריות שחשוב לשים לב אליהן בתור יזמים בפגישה ראשונה עם משקיעים כדי להגיע לתוצאה הרצויה - לדאוג שתהיה גם פגישה שנייה וגם עומד על ההבדל שיש בין חוסן לעקשנות: "חוסן זה לא להגיד - אני ממשיך עם המוצר שלי כמו שהוא בכל מחיר עד שהשוק יבין שהוא מדהים. הרבה מיזמים נופלים על הבלבול הזה" חשוב לבחון את המציאות ולהבין מתי חשוב להתעקש ומתי צריך ללמוד להתגמש, "יש דבר אחד וודאי בהקמה של סטארטאפ או קרן - שזה יהיה קשה, ושברוב הרגעים זה ייראה שזה לא מצליח, ואתה תצטרך להגיב לסיטואציה ולמצוא פתרונות. זה קורה ב-100% מההשקעות".

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

 

גלי בלוך לירן היא מייסדת ומנכ"לית The Human Founder; מאמנת בכירים ויועצת לסטארטאפים וקרנות הון סיכון; מרצה ליזמות באוניברסיטת רייכמן; יוצרת ומנחת הפודקאסט The Human Founder; סופרת.

 

 

גלי בלוך לירן גלי בלוך לירן צילום: עומר הכהן

 

x