תאגיד השידור נגד חוק השידורים של קרעי: "כלי באמצעותו מתכוון השר לשלוט בתקשורת החופשית"
תאגיד השידור נגד חוק השידורים של קרעי: "כלי באמצעותו מתכוון השר לשלוט בתקשורת החופשית"
הדברים נכתבו על ידי תאגיד השידור הציבורי כאן נגד תזכיר חוק השידורים של שר התקשורת שלמה קרעי - שצפוי לפגוע משמעותית בשידור הציבורי על ידי פגיעה בהכנסותיו וצמצום תדרי הרדיו בהם משדר. "התזכיר אינו מנותק מהצהרות השר לסגור, להפריט או לפגוע בשידור הציבורי פגיעה אנושה"
"תזכיר חוק התקשורת הוא כלי באמצעותו מתכוון השר קרעי לשלוט בתקשורת החופשית, לפגוע בחופש העיתונות ובחופש היצירה ואינו מנותק מהצהרותיו לסגור, להפריט, או לפגוע בשידור הציבורי פגיעה אנושה. מדובר בהחלת שליטה ממשלתית מוחלטת על מרבית גופי התקשורת בישראל", כך נכתב בהתייחסות תאגיד השידור הציבורי כאן נגד תזכיר חוק השידורים של שר התקשורת שלמה קרעי, שצפוי לפגוע משמעותית בשידור הציבורי, על ידי פגיעה בהכנסותיו. כמו כן, החוק מציע צמצום תדרי הרדיו בהם הוא משדר. בתאגיד מציינים כי הצעת החוק מהווה פגיעה בחופש העיתונות ומוסיפים: "לצערנו, תזכיר זה אינו מנותק מהצהרותיו של שר התקשורת לסגור, להפריט או לכל הפחות לפגוע בשידור הציבורי פגיעה אנושה".
כחלק מתזכיר החוק של קרעי, מוצע להקים גוף חדש שיפקח על שוק השידורים ויחליף את הרשות השנייה ואת מועצת הכבלים והלווין. על אף הצורך בהקמת גוף אחיד שייפקח על הערוצים המשודרים ללא קשר לטכנולוגיה בה התוכן משודר (אינטרנט, לווין, כבלים), הרגולטור החדש שמציע קרעי, כולל הוועדה שבראשותו, תהיה כפופה לממשלה, ומרבית המינויים בה יבוצעו ישירות על ידי השרים.
בתאגיד חוששים מהמהלך להכנסת שיקולים פוליטיים בשידורי הטלוויזיה והתערבות פוליטית בתוכן. "הגוף המאסדר לא יהנה מעצמאות כלשהי. מדובר למעשה בהחלת שליטה ממשלתית על מרבית גופי התקשורת במדינה, העשויה להוביל לפגיעה חמורה בחופש העיתונות בישראל". חשש נוסף שעולה הוא שהמועצה החדשה תוכל להטיל קנסות גבוהים על גופי השידור בישראל, באופן שיוביל לקריסתם הכלכלית, ומעבר לסכומים אותם יכולה הרשות השנייה להטיל כיום. בתאגיד מתנגדים גם לכך שהמועצה שתהיה פוליטית תהיה אחראית למדידת הרייטינג של הערוצים, שכן מדידת הרייטינג קריטית להפעלת הערוצים ולשיקולים המסחריים של הערוצים.
במרכז ההתנגדות של התאגיד ההחלטה של קרעי לאפשר לגופי השידור המסחריים לקבל את תכני התאגיד, כולל ארכיון, ללא תשלום, מה שיפגע בהכנסותיו. מתוך הכנסות של כ-750 מיליון שקל בשנת 2021, ההכנסות של התאגיד ממכירת זכויות שידור וארכיון בכ-15 מיליון שקל. לטענת התאגיד: "הגוף המאסדר לא יהנה מעצמאות כלשהי. מדובר למעשה בהחלת שליטה ממשלתית על מרבית גופי התקשורת במדינה, העשויה להוביל לפגיעה חמורה בחופש העיתונות בישראל".