פודקאסט כלכליסט
המחיר של ביטול עילת הסבירות: עסק בינוני עלול לשלם עוד 50 אלף יורו בשנה
פרופ' ערן טוך, חבר המועצה להגנת הפרטיות, מזכיר איך עילת הסבירות עזרה להגביל את השימוש בכלי השב"כ בתקופת הקורונה, מזהיר מההשלכות בעבודה מול מדינות האיחוד האירופי ומספר איך הגיב שר המשפטים לאזהרת המועצה
השבוע בפודקאסט קוקיז:
אחד המקומות שבהם ביטול עילת הסבירות יפגוש אותנו בחיי היומיום הוא הפרטיות המקוונת והלא-מקוונת שלנו. פרופ' ערן טוך מאוניברסיטת תל אביב וחבר המועצה להגנת הפרטיות, שפועלת כיחידה בתוך משרד המשפטים, מזכיר שבתי המשפט השתמשו בעבר בעילת הסבירות על מנת להגן על פרטיות האזרחים, למשל כשבית המשפט העליון הורה לממשלה להגביל את הפעלת כלי השב"כ נגד אזרחים במסגרת המאמצים לבלימת הקורונה. "הרבה מהחקיקה שפוגעת בפרטיות אפשר לפסול על פי עילת הסבירות, בלעדיה נהיה נתונים להחלטות שרירותיות של כל גוף שלטוני", אמר.
בנוסף, מתריע טוך שפגיעה במערכת המשפט עלולה למנוע את חידוש התאימות בפרטיות מול האיחוד האירופי, מהלך שיפגע מיידית ומשמעותית בכל עסק שעובד מול מדינה באיחוד: "עסק בינוני יצטרך לשלם 50 אלף יורו בשנה אם אין את התאימות הזו. הנזק מאוד משמעותי".
ואיך הגיב שר המשפטים יריב לוין למכתב מפברואר של טוך ועמיתיו למועצה על הסכנות האלו? "לשכת השר אמרה שהמכתב התקבל, וזהו. אין קול ואין עונה, לא קיבלנו שום תגובה. הוא פשוט התעלם מזה".
וגם: שיבוט הטוויטר של מטא, ת'רדס, הגיע ל-100 מיליון משתמשים בתוך כחצי שבוע בלבד. אבל האם הם יהיו שם גם עוד שנה, יבנו קהילות ויהפכו את ת'רדס לפלטפורמה חברתית משמעותית?
השבוע בקוקיות: שירלי ממליצה על יקב במיקום מפתיע, עומר על ספר שעוסק לכאורה בשפל הכלכלי הגדול, אך למעשה מתקל סוגיות אישיות ועמוקות הרבה יותר.