$

מנועי הכסף

יוקר המחיה, הממשלה ועצמאות בנק ישראל: פרופ' טרכטנברג במנועי הכסף

השבוע בפרק מספר 249 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט התארח פרופ׳ מנואל טרכטנברג, במסגרת החלק השני של סדרת הפרקים מפרקים את האינפלציה: "הבעיה שלנו היא יוקר המחייה ולא האינפלציה. אני מודאג מהבעיות הכלכליות חברתיות שלא מטופלות ע"י הממשלה"

שי סלינס 16:4922.06.23

 

 

 

השבוע בפרק מספק 249 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט, עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד: חלק שני מבין שלושה על סדרת הפרקים - מפרקים את האינפלציה.

 

בפרק הזה אירחנו את פרופ' מנואל טרכטנברג, ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי inss. דיברנו על ההיפר אינפלציה שהיתה כאן בשנות ה-80 ועדיין משאירה את הסימנים שלה גם היום. דיברנו על מדינות אחרות שחוות משברים אינפלציוניים כמו ארגנטינה וטורקיה, על חלקה של הממשלה ביוקר המחיה. וגם על תפקיד הבנקים המרכזיים במלחמה ביוקר בעליות המחירים.

 

"כשחיים בעידן של אינפלציה - יש פגיעה ביעילות הכלכלית של המשק כולו", אמר טרכטנברג. "בהתנהלות המאקרו כלכלית, ישראל פועלת לפי הספר - יעד הגירעון שלנו הוא סביר ומתון ולכך דאגו בתקציב האחרון", הוסיף.

 

טרכטנברג הפריד בין האינפלציה שמודדת את קצב עליית המחירים, לבין יוקר המחיה ממנו אנחנו סובלים - שזו בעיה שהחלה לטענתו לפני 15 שנה ויותר. "הבעיה שלנו היא שיקר פה - וזו בעיה חמורה. אני מודאג מהבעיות הכלכליות חברתיות שלא מטופלות ולא מהאינפלציה. קצב עליית המחירים יירד, אבל זה שיקר פה זו בעיה שלא טופלה בתקציב האחרון על ידי הממשלה".

 

"לא קיים גורם אחר לאינפלציה מלבד גירעון ממשלתי גדול שממומן על ידי הדפסת כסף. בישראל, למזלנו, אנחנו במצב אחר לחלוטין, כאשר לרוב - הממשלה עומדת ביעד הגירעון וחוק בנק ישראל דואג לשמור על אוטונומיה מלאה", אמר טרכטנברג.

 

טרכטנברג התייחס למדינות אחרות שסובלות וסבלו משיעורי אינפלציה גבוהים ששיבשו את הכלכלה: "הסיכוי שנמצא את עצמו בישראל עם אינפלציה של עשרות ומאות אחוזים כמעט ולא קיים משום שבנק ישראל הוא גוף עצמאי. המצב היום בישראל הוא שהאינפלציה מונעת מגורמים חיצוניים, כאשר החלק מתוך מדינת ישראל שתורם לאינפלציה נובע מאובדן אמון בכלכלה".

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

x