סגור
דואר ישראל ב יפו
דואר ישראל (צילום: ריאן פרויס)

פרסום ראשון
בכירי האוצר נגד קרעי: "הדחת יו"ר הדואר תערער את החברה ותסכן ההפרטה"

מנכ"ל האוצר, הממונה על התקציבים והחשב הכללי כתבו לשר התקשורת כי הדחתו של מישאל וקנין שבועות ספורים לפני ההפרטה המתוכננת של הדואר עלולה להעביר מסר שלילי למשקיעים הפוטנציאליים; אתמול פנה שר האוצר לראש הממשלה כדי שיעצור את המהלכים של קרעי בנושא

בכירי משרד האוצר שוב יוצאים נגד ניסיונו של שר התקשורת, שלמה קרעי, להדיח את יו"ר דואר ישראל, מישאל וקנין. מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, הממונה על התקציבים, יוגב גרדוס, והחשכ"ל, יהלי רוטנברג, טוענים במכתב ששלחו לקרעי ולשר דוד אמסלם, האחראי על רשות החברות, כי הדחת היו"ר תערער את יציבות החברה ותעכב את ההפרטה.
במרץ זימן קרעי את וקנין לפגישה בה הודיע לו כי בכוונתו להחליפו באיש אמונו. וקנין האשים את קרעי כי המהלך מנוגד לטובת החברה ועלול להביא לקריסת תוכנית ההבראה וההפרטה, וכן נובע משיקולים פוליטיים, זאת מאחר שוקנין מונה על ידי שר התקשורת הקודם יועז הנדל.
בעקבות כך הזהירו באותו חודש רוטנברג, גרדוס והממונה על רשות החברות, מיכל רוזנבוים, את קרעי, על דעת שר האוצר בצלאל סמוטריץ', מפגיעה בחברה אם וקנין יודח. למרות זאת, שר התקשורת הודיע כי יזמן בקרוב את וקנין לשימוע לפני הדחה. אתמול פנה סמוטריץ' לראש הממשלה בנימין נתניהו, הביע את התנגדותו להדחת יו"ר הדואר, ודרש לעצור את המהלכים של קרעי בעניין.
בכירי האוצר כתבו היום לקרעי ואמסלם כי "כל שינוי העלול לערער את יציבות החברה יוציא אותה מאיזון ובכך עלול לסכן את הליך ההבראה וההפרטה ויהיה בעל השלכות שליליות על תקציב המדינה".
לדבריהם, "הדחת יו"ר החברה בעת הנוכחית , ללא קשר לזהותו של היו"ר החדש שימונה, עלולה להביא לשינויים משמעותיים גם בהנהלת החברה ובראשם לפרישת המנכ"ל , שהודיע כי לא ימשיך לכהן בתפקידו אם היו"ר יודח. שינויים אלה עלולים לסכן את הליך ההפרטה ויעבירו למשקיעים הפוטנציאליים מסר שלילי של התערערות הנהלת החברה ושל חוסר יציבות בסביבה העסקית והרגולטורית".
עוד הם כותבים כי "לא נפל פגם בהתנהלות הנהלת החברה המצדיק את החלפתם של מי מנושאי המשרה בה בעת הזו".
המכרז להפרטת דואר ישראל צפוי להתפרסם בעוד כשבועיים. התוצאות המשופרות של החברה ברבעון הראשון, שכללו מעבר לרווח של 23 מיליון שקל לראשונה אחרי 3 שנות הפסדים מצטברים של 1.9 מיליארד שקל, מעניקות רוח גבית לתהליך ההפרטה, אותו מובילה רשות החברות. ולכן סבורים במשרד האוצר שאין שום היגיון בהדחתו של וקנין.