פיץ': "החשיפה של הבנקים באסיה ל-SVB ולסיגניצ'ר - אינה משמעותית"
פיץ': "החשיפה של הבנקים באסיה ל-SVB ולסיגניצ'ר - אינה משמעותית"
בסוכנות הדירוג סבורים כי הבנקים באסיה והפסיפיק "עמידים לסיכונים" בעקבות קריסת שני הבנקים האמריקאיים; לדבריהם, יש סיכון משמעותי לאי יציבות בפיקדונות בבנקים דיגיטליים באזור, אך ציינו כי קרוב לוודאי שהממשלות יתערבו בעת הצורך
בסוכנות הדירוג פיץ' מעריכים כי הבנקים באזור אסיה והפסיפיק "עמידים לסיכונים" בעקבות הכשלים שנחשפו בסקטור הבנקאות האמריקאי, וכי החשיפה לסיליקון ואלי בנק (SVB) ולסיגניצ'ר שקרסו אינה משמעותית בבנקים האזוריים, כך לפי דיווח באתר CNBC.
"החשיפה הישירה בקרב הבנקים המדורגים בפיץ' באזור אסיה והפסיפיק ל-SVB ולסיגניצ'ר שאנחנו מודעים אליה אינה מהותית להתנהלות האשראי שלהם", נכתב בדו"ח שפרסמה הסוכנות. "החולשות שתרמו לקריסת שני הבנקים הן בין הגורמים שכבר נשקלים בהליך הערכת הדירוג שלנו לבנקים באזור אסיה והפסיפיק, אך לרוב מקוזזים על ידי גורמים מבניים". בפיץ' ציינו כי החשיפה הגדולה ביותר באזור היא בהודו וביפן.
בסוכנות הדירוג מעריכים כי יש סיכון משמעותי לאי יציבות בפיקדונות בבנקים דיגיטליים באזור, אך ציינו כי קרוב לוודאי שהממשלות יתערבו בעת הצורך כדי לתמוך בבנקים. "אנחנו סבורים שסיכונים מירידה בהערכות השווי יקוזזו על ידי הסבירות שהרשויות יספקו את הנזילות לתמוך בבנקים במקרה הצורך", הוסיפו וציינו כדוגמה את הרגולטורים באוסטרליה וביפן.
בפיץ' מעריכים גם כי אם הבנק הפדרלי המרכזי בארה"ב יבצע מוקדם מהצפוי שינויים במדיניות המוניטרית שלו, כמו הורדת ריבית, לא תהיה לכך השפעה ממשית על הבנקים באסיה והפסיפיק. עם זאת, בסוכנות לא סבורים שההתפתחויות האחרונות יובילו לשינויים משמעותיים במדיניות המוניטרית בארה"ב.