סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
אלון מאסק טוויטר
אלון מאסק, הבעלים של טוויטר (צילום: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration)

נטישת המפרסמים: צניחה של 40% ברווחים ובהכנסות של טוויטר בדצמבר

לפי וול סטריט ג'ורנל, הרשת החברתית רשמה את הירידה השנתית לאחר שמפרסמים רבים עזבו אותה בעקבות השתלטותו של אלון מאסק עליה; על טוויטר לשלם חוב של 13 מיליארד דולר שסייעו לו לבצע את הרכישה

טוויטר דיווחה על ירידה ברווח ובהכנסות בחודש דצמבר לאחר שמפרסמים רבים נטשו את פלטפורמת המדיה החברתית בעקבות השתלטותו של אלון מאסק עליה - כך על פי אנשים המקורבים לנושא המצוטטים ב"וול סטריט ג'ורנל".
בעדכון למשקיעים דיווחה טוויטר על ירידה שנתית של כ-40% בהכנסות וברווחים המותאמים בחודש האחרון של 2022. מנכ"ל החברה אלון מאסק, שהשלים את רכישת טוויטר באוקטובר האחרון ב-44 מיליארד דולר, פועל כדי לייצב את המצב הפיננסי של החברה, שנפגע גם בשל עלויות החוב הגבוהות שלה. טוויטר אמורה לשלם חוב של 13 מיליארד דולר, שעזרו למאסק לרכוש אותה, עם תשלומי ריבית שנתיים של יותר ממיליארד דולר. במקביל רשמה הרשת החברתית נטישה של מפרסמים בשל גישתו הגמישה לניטור תכנים וביקורת מצד משקיעים על התנהלותו התזזיתית בניהול החברה, אולם לפני כחודש הוא התפאר בציוץ שפרסם כי הצליח "להציל את טוויטר מפשיטת רגל".
אחת הדרכים בהן מאסק מתכנן להעלות את הכנסות החברה היא באמצעות חשבונות בתשלום, שמאפשרים לערוך ציוצים ולקבל גישה למאפיינים למשתמשים משלמים בלבד. תוכנית המנויים החדשה של מאסק הושקה מחדש ב-12 בדצמבר, לאחר השקה כושלת בנובמבר. במקביל ערכה החברה סבבים נרחבים של פיטורים, שעל האחרון שבהם דווח לפני כשבוע וכלל מעל 200 עובדים - כ-10% מכלל כוח האדם בחברה.
טוויטר, שעוד הייתה חברה ציבורית בדצמבר 2021, לא פרסמה אז דו"חות כספיים חודשיים, אך דיווחה על הכנסות של 1.57 מיליארד דולר ברבעון הרביעי של אותה שנה, ורווח נקי של 182 מיליון דולר. החברה מסרה לאחרונה שכמה מפרסמים חזרו אליה. בשנה שעברה התרחשה האטה בתחום השיווק המקוון, אשר השפיעה על פלטפורמות מדיה חברתית רבות, כיוון שאנשים הוציאו פחות כסף באינטרנט לעומת ימי המגפה, ובשל חשש המפרסמים מהאטה כלכלית נוספת שתפגע בהוצאות הצרכנים.