סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
גיא פלכטר מייסד סיידר סקיוריטי
גיא פלכטר מייסד סיידר סקיוריטי

איפה תהיה בעוד חמש שנים: מייסד סיידר סקיוריטי שנמכרה לפאלו אלטו בראיון עבודה

במקום לשאול על יתרונות וחסרונות, גיא פלכטר מעדיף לשאול מועמדים לעבודה על הצלחות וכישלונות. אקזיט, הוא אומר, זו חוויה מורכבת רגשית: "לא משנה מה היה סכום הכסף, בסופו של דבר זה משהו שבנית בעשר אצבעות ונלחמת עליו - ועכשיו אתה צריך לתת את זה למישהו אחר"

תוך פחות משנתיים גיא פלכטר הספיק להקים חברת סייבר, בה שימש כמנכ"ל, ולמכור אותה לפאלו אלטו ב-300 מיליון דולר. סיפור הצלחה בכל קנה מידה. אולי זו הסיבה שכאשר הוא מראיין מועמדים לעבודה, במקום לשאול אותם על יתרונות וחסרונות הוא מבקש מהם לספר על הצלחה ועל כישלון. "אפשר להסיק מתוך זה אילו תכונות מלוות את האדם ומה מניע אותו. כשאתה מבקש ממישהו לספר על משהו שלא הצליח אפשר לראות אם הוא יודע לבקר את עצמו, לזהות מתי הוא לא היה טוב והבין שהוא פחות הצליח במשימה שמולו", הוא אומר.
הכישלון עליו פלכטר בחר לספר בתשובה לשאלה הזו הוא דווקא אישי ולא מקצועי. "הייתי צריך לעשות יותר כדי לשמור על איזון. הרבה פעמים ויתרתי מול הילדות שלי. היו מקרים שהייתה לי עוד פגישה אז ויתרתי על להוציא את הבנות מהגן ולא הייתי צריך לוותר לעצמי", הוא אומר.
ההצלחה, שהוא מציין בתגובה לשאלה הזו היא המכירה המהירה לפאלו אלטו. אבל אקזיט, הוא אומר, זו חוויה מאוד אינטנסיבית וגם לא פשוטה מבחינה רגשית . "לא משנה מה היה סכום הכסף, בסופו של דבר זה משהו שבנית בעשר אצבעות ונלחמת עליו, היו לילות ללא שינה ועכשיו אתה צריך לתת את זה למישהו אחר, זה מורכב".
אחרי המיזוג לתוך פאלו אלטו סיידר סקיוריטי שהעסיקה 88 עובדים פיטרה כשליש מהם. "כחלק מתהליך הכניסה, מכיוון שהיו כפילויות בתוך פאלו אלטו, נאלצנו לשחרר חלק מהאנשים אבל כולם, גם אלה שלא נשארו יצאו סופר מרוצים ודאגנו לכולם לעבודה במקומות אחרים", הוא מסביר.
למרות שברקע שלו יש עשרים שנות עבודה בסייבר, ושבמהלך הקריירה שלו עבר לא מעט ראיונות עבודה, הראשון היה דווקא לתפקיד שאינו בתחום הסייבר – מדריך פסיכומטרי. "אחרי הצבא טסתי לדרום אמריקה, חזרתי משם הפוך והתראיינתי לתפקיד מדריך פסיכומטרי בחברת איזי-ויי. היו שם קבוצות עם לקויות למידה אז מאוד התמקדו בשאלות על התמודדות עם אנשים עם קשיי למידה. ניסו לברר איך אדם שלא בא מהעולם הזה מחינוך מיוחד יתמודד עם המורכבויות בלמידה, בעיקר הרגשיות. זה היה ראיון מאתגר. שאלו שאלות כמו 'אם מישהו קם ופתאום עושה בלאגן בכיתה כי הוא לא מסתדר עם שאלה, איך תתמודד עם הסיטואציה ותרתום אותו להמשיך לשבת וללמוד'. הייתי בן 25, בלי מומחיות בחינוך מיוחד, אבל עניתי שהייתי מנסה להרגיע את הסיטואציה ואחרי זה לנסות להבין את התסכול. צריך לבודד את הגורם ולראות איך עוזרים לאותו אדם להתמודד עם הסיטואציה בדגש על כך שזה אירוע וולנטרי, אף אחד לא חייב ללמוד לפסיכומטרי, אם לא טוב לאדם שם – הוא לא צריך לסבול", הוא מספר.
כמי שייסד חברה הוא ראיין מאות מועמדים. "כמראיין תמיד ניסיתי לשאול בסוף הראיון אם היה משהו שהייתי צריך לשאול ולא שאלתי, אם הייתה נקודה שפספסתי ולא שאלתי עליה במהלך הראיון. בדרך כלל עולות שם סוגיות מעניינות כי אנשים חוו דברים או רצו לשתף בדברים מסויימים ולא תמיד השאלות נשאלות במהלך הראיון. בתור מייסד לא נכנסתי לשאלות המקצועיות אלא רציתי לראות שיש התאמה ברמת האישיות".
אלה התשובות של פלכטר לשאלות הפופולריות בראיונות עבודה:
ספר לי על עצמך
"אני גיא, בן 39 מתל אביב, נשוי פלוס שלוש בנות קטנות מהממות, עלמה מילה ואוליביה. אני בשוחות הסייבר סקיוריטי כבר קרוב ל-20 שנה. צמחתי בחיל האוויר שם התחלתי בתחום בטחון השדה, השתחררתי מהצבא בדרגת רב סרן ולאחר מכן עשיתי הפסקה קצרה, הלכתי להדריך פסיכומטרי שנה וחצי ואז נשאבתי חזרה לתחום והייתי בצוותי סקיוריטי שונים.
שימשתי יועץ עצמאי לגופים וחברות ישראליות, בין היתר למשרד הביטחון. עברתי לאחר מכן ללייבפרסון שם הייתי במספר תפקידים במשך חמש וחצי שנים ואז עברתי לאפספלייר שם הייתי מנהל אבטחת המידע של הארגון לאחר שהקמתי את תחום הסקיוריטי די מאפס. הצטרפתי לאפספלייר כשהחברה הייתה 250 עובדים ולאחר שלוש שנים היא הפכה לחברה של למעלה מאלף עובדים ואז דיגדג בי משהו והחלטתי להקים סטארט-אפ משלי. במשך כמעט שנתיים הייתי מנכ"ל ומייסד של סיידר סקיוריטי, חברה שעוסקת בהגנה על תהליכי הפיתוח בחברות השונות ולאחר פחות משנתיים נרכשנו על ידי פאלו אלטו. היום אני כאן, בפאלו אלטו בתפקיד שמוגדר Chief Application Security Officer".
איפה אתה רואה את עצמך בעוד חמש שנים?
"נורא מדגדג לי אחרי שאסיים בפאלו אלטו לחזור לעוד סיבוב, של עוד סטארט-אפ. אני מאמין שאחרי שאסיים בפאלו אלטו, שם אני מחוייב לשנתיים וחצי, אמצא את עצמי בסטארט-אפ. אבל הדבר הבא יהיה ארוך יותר לדעתי כי אני רוצה לראות איך זה לבנות חברה גדולה, בתקווה שזה יצליח. זה צריך גם להצליח כמובן, אבל מתחשק לי לראות איך זה להוביל ארגון של 200-300 עובדים, להיות עם יותר אימפקט ולבנות משהו שהוא יותר לטווח ארוך. יש לי השראה מאוד גדולה מאורן קניאל ורשף מן מאפספלייר על מה שהם בנו. זו חברה שכבר 12 שנה בונה, גדלה וצומחת, בא לי להיות שם".
"או לנוח. זו האופציה השנייה".
מהם היתרונות שלך?
"אני חושב שאחד היתרונות שלי זה שאני מאוד תכליתי, פועל לנקודה, בא ועושה. אני פחות אוהב לנפח ולעשות מלא דברים, אלא מאוד מפשט דברים. אני גם מאוד יודע להסתגל לכל סביבה, למצוא את עצמי בכל סיטואציה בכל סביבה מבחינה חברתית. אלה החוזקות המרכזיות.
אלה יתרונות שבאים לידי ביטוי באופן מורגש בסטארט-אפ. למשל, באפספלייר התחלתי כשהם היו 250 עובדים, סטארט-אפ, ולכן הצורך היה לדלוור מאוד מהר. הקצבים של הדברים היו מטורפים, תוך שלוש שנים החברה צמחה ללמעלה מאלף עובדים , לכן קצב העשייה דרש להיות מאוד ענייני. אי אפשר לבנות תהליכים מאוד כבדים או להגיע לתוצרים שנה וחצי של תהליך. צריך לדעת מה הבעיה, להביא את הפתרון ולדלוור אותו".
מהם החסרונות שלך?
"אין לי סבלנות לתהליכים ביורוקרטיים ורואים את זה עלי, אני מאוד משדר את חוסר הסבלנות וחוסר שביעות הרצון מתהליך שהוא מאוד מייגע ומסורבל. זו תכונה גרועה כי אני מאבד עניין. לצערי אני משדר את זה לצד השני שיש לי חוסר שביעות רצון מהסיטואציה ודבר שני זה עלול לפגוע ברמת הדילוור שלי.
עכשיו אחרי המיזוג, אני לומד להתמודד עם זה. לא חוויתי ארגונים בסדר גודל של פאלו אלטו. לייבפרסון בשיא הגודל שלה היו 2000 עובדים ולא הייתי מנהל בכיר שם, הייתי חבר צוות. לכן, לא חוויתי איזו ביורוקרטיה מאוד גדולה בארגון. היום, אצטרך לראות איך אני מתמודד עם זה, אבל זה חלק מהחוויה של הלמידה בכניסה לארגון חדש".
למה אתה רוצה את התפקיד?
"אני חושב שאני מאוד טוב בהנעת אנשים, להוביל אנשים למשימה שלהם, למטרה שלהם, אני מאוד יודע לחבר ביניהם ומאוד אוהב לבנות ולהקים את הדברים. תהליך הבנייה הוא משהו שאני חושב שאני די טוב בו ואני חושב שזה בדיוק הסיבה שהייתי רוצה את התפקיד - כי לבנות משהו זה הדבר הכי מדהים שאפשר, תהליך היצירה הוא הכי מספק. זה נותן לך בתור בנאדם משהו שהוא מאוד מעצים ברמה האישית. כשאתה רואה את הדבר הזה מתקדם ונוצר ומתפתח - זה פרייסלס".
למה כדאי לנו להעסיק אותך?
אני מפוצץ במוטיבציה להצליח, יש לי גישת 'Can Do' ואני מאוד אוהב לדחוף ולקדם דברים. אני יודע להניע את האנשים קדימה, למטרה ולמשימה גם עם הקשיים. זה נכון גם ללקוחות וגם למשקיעים ואני יודע לרתום את כולם למטרה שאנחנו רוצים להשיג ולכן יכולה להיות הצלחה מאוד גדולה. אני חושב תמיד בצורה אפקטיבית איך לעשות את הדברים בצורה יעילה, מהירה שלא דורשת הרבה משאבים או תהליכים מאוד כבדים.
בסופו של דבר גם העובדים, המשקיעים והלקוחות זו אסופה של אנשים שכל אחד בא ממקום שונה ויש לי את היכולת לרתום את כולם לחזון ומשימה אחת תוך כדי הבנה שחשוב שהדרך תהיה נעימה וטובה לכולם. אני מאוד לא אוהב את הגישה של חלק מהסטארטאפים שאם האורות לא דולקים ב-11 בלילה משהו לא בסדר. היו לנו משימות ויעדים ומאוד דאגנו שהתהליך יהיה בריא ומאוזן לעובדים. לא רק בעבודה אלא גם מחוץ לעבודה. צריך להיות מאוד מאוזנים בעשייה וזה חוזר לעניין הרתימה של האנשים. כשמייצרים להם את האיזונים לאורך העבודה ולאורך החיים שלהם אז הם מאוד רתומים, יש להם המון כוח ואנרגיה לאורך זמן והם לא נשחקים."