מנכ"ל הבורסה למנועי הכסף: "יש לי שיח עם משקיעים זרים, והם מתקשים להבין מה קורה פה"
פרק מספר 231 בפודקאסט של כלכליסט - מה הסיכוי שדירוג האשראי של ישראל יירד בעקבות התוכניות של הממשלה החדשה, כיצד משפיע המשבר החוקתי על המדדים בבורסה ומדוע חברות ההייטק הישראליות לא רוצות להירשם בבורסה הישראלית. בפרק התארח מנכ"ל הבורסה של ת"א איתי בן זאב
השבוע בפרק 231 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט, עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד:
"יש לי שיח עם משקיעים מחוץ לגבולות הארץ ולא נתקלתי בשאלות ספציפיות לגבי הרפורמות שרוצים לעשות פה - אלא שאלות של משקיעים שלא ממש מבינים מה קורה פה", כך אמר מנכ"ל הבורסה של תל אביב איתי בן זאב, היום (ה') בשיחה בפודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט.
בן זאב התייחס לשאלה האם הוא מודאג מהמצב ואמר כי "כשאתה חי בישראל אתה צריך להיות תמיד מודאג. מדינת ישראל היא מדינה שמרכזת עניין מצד המשקיעים - והדרך הטובה ביותר לדעתי היא השקעה בחברות ציבוריות".
בן זאב מתח ביקורת על חברות ההייטק הישראליות שלא רוצות להיסחר בתל אביב למרות התנאים הטובים לטענתו שהן יכולות לקבל בבורסה המקומית שלנו: "יש לנו חברות הייטק פרטיות שיש להן חלום להיסחר בניו יורק, אבל החברות האלו לא רוצות לבוא לארץ. ואני שואל אותן - אם כל כך אכפת לך מהמדינה, למה לא לתת אפשרות למשקיע הישראלי לסחור במניה שלך? למה לא לתת לפנסיה של הישראלים להשקיע בחברה שלך? הרבה משקיעים זרים שואלים אותי למה החברות הישראליות לא נסחרות גם בתל אביב ואין לי מה להשיב להם".
בן זאב התארח בחלק השני בפרק מספר 231 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד ודיבר בנוסף על המהלך שהוא מוביל בימים אלו של הפרדת מערך יועצי ההשקעות מהבנקים.
בחלק הראשון של הפרק דיברנו על השיח סביב הרפורמות המשפטיות המתוכננות של הממשלה. איזו והאם תהיה השפעה על דירוג החוב של ישראל, מה זה בעצם אומר שחברות מודיעות שהן מושכות את הכסף מישראל ומדוע ראינו תגובה של איגרות החוב בבורסה.
בחלק השלישי היו לנו את הפינות הקבועות של הולכים לשוק והדבר המוטרף.
האזנה נעימה!