ברנשים וחתיכות, עכשיו במוזיאון ברודווי
ברנשים וחתיכות, עכשיו במוזיאון ברודווי
השמלה של ליזה מינלי ב"קברט", הפאה של אלזה מ"פרוזן" או התפאורה של "סיפור הפרברים". הכל מוצג עכשיו במוזיאון חדש ומושקע המוקדש למחזות הזמר של ברודוויי
במשך שנים בלט בחסרונו מוסד הסוקר את ההיסטוריה של ברודוויי. עתה נפתח בלב רובע התיאטראות בניו יורק מוזיאון המציע מסע ייחודי אל מאחורי הקלעים של מחזות הזמר הגדולים. המוזיאון האינטראקטיבי ממוקם ברחוב 45 וכולל חפצים וחומרים מ־500 הפקות, משנת 1700 ועד היום. בחדרי המוזיאון מוצגים תלבושות נוצצות, תפאורות מקוריות, קטעי וידיאו ומוזיקה המספרים את ההיסטוריה של התיאטרון והדרך שעבר, עם דגש על ההפקות פורצות הדרך כמו "סיפור הפרברים" ו"קטס".
חובבי מחזות זמר יכולים למצוא בין השאר את השמלה השחורה שלבשה לייזה מינלי ב"קברט", הפאה של אלזה מ"פרוזן" ודגם מדויק של הבמה ואחורי הקלעים ב־"Wicked". בעת שיטוט במוזיאון מושמעת מוזיקה רקע משלל מחזות הזמר מכל הזמנים.
לחוויה אינטראקטיבית זו התגייסו אמנים, מעצבים והיסטוריונים לתיאטרון מצליחים מכל העולם. הם מבקשים להציג רגעים פורצי דרך בהיסטוריה של ברודוויי. המבקרים עוברים דרך תצוגות חזותיות של ברודוויי מתחילת דרכה ועד היום, עם דגש על חלוצי התיאטרון והשינויים החברתיים שהשפיעו עליו.
את המוזיאון ייסדו המפיקה ג'ולי בורדמן, זוכת ארבעה פרסי טוני, בהם על "קומפני" ו"אמריקאי בפריז", והבמאית והמפיקה דיאן ניקולטי. "ברודוויי קיימת מאז 1700 ואנחנו רוצים לחשוף אותה לכולם", אומרת בורדמן. "אנו נשענים על כל מי שהיו כאן לפנינו, מורי הדרך שדחפו את האמנות הזאת קדימה. המחזמר הוא אמנות אמריקאית ייחודית שהתפתחה בטיימס סקוור, ולכן המוזיאון צריך להיות ממוקם פה". בורדמן וניקולטי מספרות שחוויית המעריצים חשובה מהכל, לכן הן מגדירות את המוזיאון כ"אינטראקטיבי ואינסטגרמי".
התערוכה הראשונה המוצגת במוזיאון מוקדשת לקריקטוריסט אל הירשפלד שלוקחת את המבקרים דרך תשעה עשורים של איורים שלו לתיאטרון מ־1928 עד 2002. הירשפלד נחשב לקריקטוריסט הבית של עולם השואו ביזנס ואייר את הכוכבים הגדולים של ברודוויי והוליווד: מצ'רלי צ'פלין, דרך מרילין מונרו ועד סיינפלד ומדונה. בין האיורים המוצגים במוזיאון החדש: מתוך "כנר על הגג", "פנטום האופרה", "המלך ואני", "מצחיקונת", "היפה והחיה", ודיוקנאות של מריל סטריפ, סטיבן זונדהיים, ג'ולי אנדרוז, ליזה מינלי, ג'ון לגוזימו ועוד. וכן פוסטרים, עטיפות אלבומים ושערים של חוברות Playbill (תוכניות להצגות) שעוצבו על ידיו. כן מוצגים ספרי סקיצות של עבודות איקוניות שלו.
ברודוויי מגלגלת עשרות מיליוני דולרים בשבוע ומושכת אליה מיליוני צופים בשנה. על פי הנתונים האחרונים שפרסם איגוד התיאטראות של ברודוויי, בעונת 2019-2018 (לפני הקורונה) הסתכמו ההכנסות מכרטיסים ב־1.8 מיליארד דולר ונמכרו 14.7 מיליון כרטיסים. במוזיאון יש כמובן גם חנות מזכרות וכן חנות מקוונת. כרטיסי הכניסה נעים בין 39 ל־49 דולר וחלק ממכירות הכרטיסים ייתרמו לארגון Broadway Cares למלחמה באיידס.