30 דקות או פחות
"הנפילה של חברות קריפטו מפוקפקות דווקא טובה לנו"
מיכאל שאולוב, מייסד ומנכ"ל פיירבלוקס, מספר על הכישלון בסטארט-אפים הקודמים שלו, מה למד אחרי מכירת חברה לצ'קפוינט ומאיפה נולד הרעיון ליצור אחסון מאובטח של מטבעות קריפטו
מיכאל שאולוב הוא המנכ"ל ואחד מהמייסדים של אחד מחדי הקרן הכי מצליחים שיצאו מישראל - פיירבלוקס, שפיתחה פלטפורמה לאחסון מאובטח של מטבעות קריפטו וביצוע עסקאות בלוקצ'יין, ששווה כבר 8 מיליארד דולר. הכל טוב ויפה היום, אבל מעטים יודעים שהעסק הראשון שלו היה בכלל חנות אינטרנטית למכירת נרגילות שהוא הקים עם חברים כשעוד היה תיכוניסט בחיפה בעיצומן של שנות התשעים.
אחרי שירות מאוד מעניין ב-8200, מיכאל ניסה את מזלו בהתחלה בסטארט-אפ בתחום האופנה, שנכשל באופן טוטאלי, ואז סטארט-אפ אחר שלא התרומם. בניסיון השלישי שלו הוא חזר לעולם הסייבר, אותו נטש אחרי הצבא, והקים את לאקון, שנמכרה בכמאה מיליון דולר לצ'קפוינט.
במקום לצאת לפנסיה בגיל שלושים ומשהו, הוא הקים את פיירבלוקס ובשיחה בפודקאסט "30 דקות או פחות" מספר על הצמיחה הגדולה שהם חווים, על המשבר שעברו כשלקוח תבע אותם בעשרות מיליוני דולרים ולמרות זאת יגיעו השנה למכירות של כמאה וחמישים מיליון דולר, ואיך נפילתן של פלטפורמות ההשקעות בקריפטו כמו צלזיוס דווקא תעזור לתחום הקריפטו ולחברה שלו, שמכוונת להיות הוויזה של עולם הבלוקצ'יין.
מראיין: אביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.