מנועי הכסף
מדוע החברה הערבית לא מצליחה לממש פוטנציאל של 40 מיליארד שקל
פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט פרק 210 - החברה הערבית היתה אמורה להיות המרוויחה העיקרית מהשינויים בשוק העבודה בעקבות הקורונה - אלא שבפועל זה לא קרה. בפרק היום בו התארח איימן סייף, ניסינו להבין מדוע המדינה לא השכילה לשלב בכוח העבודה חמישית מהאוכלוסיה ומדוע 40% מהצעירים במגזר לא עובדים ולא לומדים
2022 היתה אמורה להיות השנה של המהפך בחברה הערבית. אחרי השינוי הדרמטי בשוק העבודה בעקבות הקורונה שגרם לנו להבין שאין צורך ללכת למשרד כדי לעבוד ואין משמעות מיוחדת למקום המגורים הגיאוגרפי - החברה הערבית היתה אמורה להיות המרוויחה העיקרית מכך. אלא שזה לא קרה.
שיעור הסטודנטים הערבים באוניברסיטאות נמוך מחלקם באוכלוסיה. שיעור הסטודנטים הערבים שסיים לימודים אקדמאים במדעי המחשב עומד על אחוזים בודדים מתוך כלל מסיימי התואר במדעי המחשב - בעוד שחלקם מבין שוק העבודה בהייטק אפילו נמוך מכך ועומד על מעט יותר מ-2%.
אבל הבעיה לא מתחילה ומסתיימת בהייטק. כ-40% מהצעירים בחברה הערבית חסרי מעש - לא לומדים ולא עובדים. ולמרות שיש התעוררות מסויימת בקרב הנשים הערביות בכל מה שקשור ללימודים אקדמאים המספרים רחוקים מלהשביע רצון. ובשורה התחתונה הכלכלה הישראלית מפסידה 40 מיליארד שקל מדי שנה בשל אי שילובה של האוכלוסיה הערבית.
אז היום בפרק מספר 210 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד עשינו הפסקה מהאינפלציה, מהריבית ומבנקים מרכזיים והתרכזנו ב-20% מהאוכלוסיה בישראל - בחברה הערבית.
ניסינו להבין מדוע מדינת ישראל לא השכילה לשלב בכוח העבודה חמישית מהאוכלוסיה ומה כן ניתן לעשות כדי לנסות לשפר את המצב בעתיד. בפרק השתתף איימן סייף, מהפעילים הבולטים ביותר לשילוב החברה הערבית בחברה הישראלית בעשור האחרון. בעברו כיהן סייף כראש הרשות לפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים ואחר כך כממונה הקורונה במגזר.
האזנה נעימה!