בלעדיהמדינה תקבל מהתעשייה האווירית דיבידנד ענק של 655 מיליון שקל
בלעדי
המדינה תקבל מהתעשייה האווירית דיבידנד ענק של 655 מיליון שקל
דירקטוריון התעשייה האווירית אישר את הדיבידנד בעקבות דרישת רשות החברות; ברקע: הרווח שרשמה החברה אשתקד - 148 מיליון דולר; ב-2019 היא חילקה דיבידנד של 140 מיליון שקל
דירקטוריון התעשייה האווירית (תע"א) מאשר בשעה זו דיבידנד ענק של 655 מיליון שקל למדינה - הגבוה ביותר בתולדות החברה. הדיבידנד יחולק על רקע רווח גדול של 148 מיליון דולר, על הכנסות של 4.5 מיליארד דולר, שרשמה החברה, המנוהלת על ידי בועז לוי, ב-2021. יצוין כי הדיבידנד מחולק מתוך יתרת הדיבידנדים הראויים לחלוקה של החברה, העומדת על 398 מיליון דולר - כ-1.4 מיליארד שקל.
עם כניסת מיכל רוזנבוים לתפקיד מנהלת רשות החברות הנחה אותה שר האוצר אביגדור ליברמן לגייס דיבידנדים בהיקף של מעל מיליארד שקל מהחברות הממשלתיות. בתחילת החודש הודיעה חברת תש"א (תשתיות אנרגיה, תש"ן לשעבר) על חלוקת דיבידנד של 200 מיליון שקל למדינה. תש"א הצטרפה לרפאל, שחילקה במאי 206 מיליון שקל כדיבידנד.
בעקבות ההחלטה אמרה רוזנבוים: "זהו הדיבידנד הגדול ביותר שחברה ממשלתית חילקה אי פעם בחלוקה בודדת, והיא מביאה להשלמת ההנחיה של שר האוצר להגיע לחלוקה של מיליארד שקל".
לדברי מנהלת רשות החברות, "הדיבידנד מבטא את האחריות והדאגה של חברה ממשלתית לבעלי המניות שלה - הציבור בישראל. נמשיך להקפיד על תשלומי דיבידנדים שוטפים כפי שכל חברה עסקית נוהגת כלפי בעלי מניותיה. התעשייה האווירית מוכיחה כי היא בעלת חשיבות לאומית, ביטחונית ומשקית למדינת ישראל".
עמיר פרץ, יו"ר התעשייה האווירית, אמר אחרי ההחלטה: "אנחנו מעבירים כאן מסר שהתעשייה האווירית שייכת קודם כל לעם". לדבריו, החברה תבחן את "שיתוף העובדים בפירות ההצלחה", אם כי פרץ לא פירט באיזה אופן היא תעשה זאת.
יאיר כץ, יו"ר ועד עובדי תע"א, מסר: "העובדים הם אלה שאחראים על הרווחים ועל הצלחות החברה, ולכן כשהחברה נמצאת באיתנות ונהנית משגשוג כלכלי, אנחנו חושבים שגם העובדים צריכים להיות חלק. לאור הכוונה להעביר למדינה דיבידנד נפגשתי עם יו"ר ומנכ"ל החברה והבעתי בפניהם את הדרישות. הוסכם להיכנס לסבב דיונים ולבחון את אופן השתתפות העובדים בפירות השגשוג".