פרסום ראשוןליברמן והנדל סיכמו: הפרטת הדואר - במכה אחת למשקיע פרטי
פרסום ראשון
ליברמן והנדל סיכמו: הפרטת הדואר - במכה אחת למשקיע פרטי
שר האוצר ושר התקשורת החליטו שהפרטת הדואר תהיה בצורת מכירה של 100% מניות החברה ישירות למשקיע. בכך קיבלו השרים את עמדת רשות החברות, בעוד האוצר, בראשות המנכ"ל רם בלינקוב, סבר שיש להנפיק 40% בבורסה, ובשלב שני למכור 60% למשקיע אסטרטגי
שר האוצר אביגדור ליברמן ושר התקשורת יועז הנדל החליטו שהפרטת הדואר תהיה בצורת מכירה של 100% מניות החברה ישירות למשקיע פרטי. בכך קיבלו השרים את עמדת רשות החברות, בעוד האוצר, בראשות המנכ"ל רם בלינקוב, סבר שיש להנפיק 40% בבורסה, ובשלב שני למכור 60% למשקיע אסטרטגי.
הנימוקים של רשות החברות, בראשות מיכל רוזנבוים, היו שמכירה של 40% בשלב ראשון בבורסה היתה משאירה את הניהול של הדואר בידי המדינה, וחושפת אותה להזרמות נוספות בעתיד לאור הפסדי החברה. יועצת הרשות, גיזה זינגר אבן, סברו גם כי במצב הנוכחי בשווקים הנפקה תהיה משימה קשה. נימוק נוסף היה שרוכש אסטרטגי שייכנס להשקעה אחרי שהחברה כבר הונפקה בבורסה יקבל מחיר נמוך יחסית שנקבע בגיוס הראשון, וימצא את עצמו מול צורך להגיע להסכמי שותפות עם גופים נוספים.
מנכ"ל האוצר בלינקוב נתמך בממונה על התקציבים יוגב גרדוס. החשב הכללי יהלי רוטנברג תמך בעמדת רשות החברות הממשלתיות ורוזנבוים.
בלינקוב וגרדוס דרשו להיצמד לתוכנית במסגרתה יונפקו 40% ממניות הדואר בבורסה בשלב ראשון, ובשלב השני תמכור המדינה את ה-60% הנותרים - כגרעין שליטה או בהנפקה. הם טענו שמכירה של 100% תעכב את הפרטת הדואר. התהליך אמור לארוך כשנה וחצי ואולי מעט יותר.
יצוין שעד היום - שלושה חודשים לאחר החלטת ועדת השרים להפרטה - לא פורסם אפילו מכרז לבחירת חתמים להנפקת 40% מהדואר.
כפי שנחשף הבוקר ב"כלכליסט", הקרב על מתווה ההפרטה גרם למתיחות בין ראשי האגפים באוצר.
נזכיר כי למרות החלטת השרים מהבוקר, גם תוכנית ההבראה של הדואר, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל, עדיין לא נחתמה סופית. כל עוד אין חתימה על תוכנית ההבראה, הנהלת הדואר לא יכולה להוציא לדרך את תוכנית ההבראה, במסגרתה יפוטרו יותר מ-20% מ-5,000 עובדי הדואר, ייסגרו מאות סניפים ויצומצמו ימי ושעות הפעילות, כולל חלוקת הדואר.
חברת הדואר נקלעה לפני מספר חודשים למצב של חדלות פירעון בעקבות הפסדים של קרוב ל-200 מיליון שקל בשנה