גיימריסטסדרת "טומב ריידר" תעבור ידיים כחלק מעסקה בסך 300 מיליון דולר
גיימריסט
סדרת "טומב ריידר" תעבור ידיים כחלק מעסקה בסך 300 מיליון דולר
המפתחת היפנית סקוור אניקס מכרה שלושה מאולפניה לקבוצת אמברייסר השוודית, לצד הבעלות על כמה ממותגי המשחקים הוותיקים שלה. אמברייסר מנהלת מסע רכישות חובק עולם בשנים האחרונות, ובאוגוסט רכשה גם את קרייזי לאבס הישראלית
תאגיד הגיימינג השוודי אמברייסר גרופ (Embracer Group) הודיע אתמול (ב') על רכישת שלושה מאולפניה של ענקית המשחקים היפנית סקוור אניקס (Square Enix). כחלק מהעסקה, חברת אברייסר תקבל בעלות גם על חלק מזכיונות המשחקים שלה - ביניהם "טומב ריידר" (Tomb Raider), "דאוס אקס" (Deus Ex) ו-"Thief". העסקה, בשווי 300 מיליון דולר, צפויה להיחתם בין יולי לספטמבר.
סקוור אניקס תעביר לקבוצת אמברייסר בעלות על שלושה אולפנים מערביים - Crystal Dynamics, Eidos Montreal ו-Square Enix Montreal, המעסיקים יחדיו כ-1,100 עובדים. "אנחנו מתרגשים לצרף את האולפנים הללו לאמברייסר גרופ", מסר מנכ"ל תאגיד האחזקות, לארס ווינגפורס (Lars Wingefors). על אף שאמברייסר גרופ אינה ידועה במיוחד, היא אחת מחברות הגיימינג הגדולות בעולם.
החברה ניהלה בשנה האחרונה אסטרטגיית רכישות אגרסיבית, וקנתה למעלה מ-40 חברות בשנתיים האחרונות. בדצמבר, רכשה החברה את דארק הורס קומיקס (Dark Horse Comics), ההוצאה לאור השלישית בגודלה של חוברות קומיקס בארצות הברית, שהדפיסה בין היתר את "הלבוי" (Hellboy), "המסכה", ו"עיר החטאים", שהפכו לאחר מכן לסרטים מצליחים.
אמברייסר נוסדה בשנת 2011, ומאז החלה לבלוע עוד ועוד אולפני משחקים, המורשים להמשיך לפעול עצמאית גם לאחר רכישתם. בנובמבר, הכריזה אמברייסר כי היא מעוניינת להמשיך בטקטיקת הרכישות האגרסיבית. בתחילת אוגוסט, רכשה אמברייסר 100% ממניות קרייזי לאבס (CrazyLabs) הישראלית, המפתחת משחקי היפר קז'ואל, תמורת סכום לא ידוע. תחת קבוצת האחזקות השוודית פועלים כיום 17 מפיצי משחקים ו-124 אולפני פיתוח, הידועים שבהם הם THQ Nordic ו-Gearbox Software, שנרכשה בחודש פברואר תמורת 1.3 מיליארד דולר. לאחר שתושלם הרכישה, תעסיק אמברייסר יותר מ-14 אלף עובדים.
מנגד, האולפנים המערביים של סקוור אניקס התקשו להציג רווחים נאים בפני ההנהלה היפנית של החברה. בפרט, המכירות של המשחק המבוסס על סדרת סרטי "הנוקמים" היו מאכזבות, וכך גם המשחק של "שומרי הגלקסיה". המשחקים הללו פותחו על ידי Crystal Dynamics ו-Eidos Montreal, בהתאם. החברה גם הוציאה לפגרה את המותגים הוותיקים, כגון "Deus Ex" ו-"Thief", והעדיפה במקום להתמקד בפיתוח משחקי RPG יפניים, שנחלו לה הצלחה רבה יותר.