30 דקות או פחות
הסטארט-אפ הישראלי שבונה סימולציות לענקיות הטכנולוגיה
דאטהג'ן מייצרת עולמות וירטואליים, קצת כמו במשחקי מחשב, כדי לבחון בהם מערכות שישמשו אותנו במציאות - כמו שואב אבק רובוטי או מכונית אוטונומית. המנכ"ל והמייסד אופיר צוק מסביר איך זה עובד
כשחברות הרכב הגדולות מאמנות מכוניות אוטונומיות, כשפייסבוק בונה את המטאוורס ואפילו כשחברת אלקטרוניקה מפתחת שואב אבק רובוטי, הן חייבות לאמן את מערכות הבינה המלאכותית שלהן בעולם האמיתי - כלומר נהיגה של מיליוני קילומטרים או אימון של הרובוט במשך אלפי שעות. את זה בדיוק דאטהג'ן, החברה שהקים אופיר צוק, רוצה לחסוך לחברות כאלו.
לפני שלוש וחצי שנים הוא הקים את החברה בגראז' בצפון הארץ, בלי לגייס כסף, והתחיל למכור את המערכת שלו שבוראת מציאות סינתטית ללקוחות בכל העולם. במקום להסיע רכב אוטונומי בשטח לאורך מיליוני ק"מ, למשל, החברה מייצרת מגוון תסריטים שאיתם צריכות מערכות הרכב להתמודד. באותו אופן אפשר לייצר גם תצורות שונות של חדרים בדירות שונות כדי לאמן שורב אבק רובוטי. בשלב מסוים הם הבינו שהם עלו פה על משהו, גייסו סיבוב סיד ואחריו עוד שלושה סבבי המשך והיום מוכרים במיליוני דולרים כל שנה.
כמה זה מסובך? למה הוא מתחרה על עובדים עם חברות כמו פיקסאר? ואיך הצליח למכור לשלוש מתוך חמש חברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם? הכל בפרק חדש של הפודקאסט "30 דקות או פחות".
מראיינים:
נבות וולק, איש הייטק (navotvolk@ בטוויטר).
אביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.