$

מנועי הכסף

מדוע גל הטרור מפחיד את המשקיעים יותר ממלחמה

פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט, פרק 191: כיצד ישפיע המצב הביטחוני על הכלכלה הישראלית, מה ניתן ללמוד מדו"ח בנק ישראל שפורסם השבוע וגם - מה באמת הסיכוי למיתון אחרי היפוך עקום התשואה באיגרות החוב האמריקאיות

שי סלינס 18:0631.03.22

לחיות בצל מתיחות ביטחונית זה עניין לא חדש במציאות הישראלית. עם זאת, מבחינה כלכלית קיים הבדל מהותי בין גל טרור רצחני כמו שפוקד אותנו בימים אלו לבין מבצע צבאי מוגבל בזמן. 

 

 

 

 

בניגוד למלחמה או פעולה צבאית אשר לרוב ניתן לאמוד את משך הלחימה בזמן, בגל הנוכחי של הטרור - הזמן הוא נעלם. אין לנו, וככל הנראה לאף אחד - מושג כמה זמן הוא יימשך. אפילו לא הערכה.

 

גל טרור הוא משהו בלתי צפוי שרמת חוסר הוודאות בו גבוהה מאוד - הוא יכול להימשך אפילו שנים ולפגוע בכלכלה. לא מאמינים? תחזרו לאינתיפאדה השנייה. במהומות שהחלו אז באוקטובר 2000, נכללו מספר אירועים אשר בנו את המיתון והשפיעו על הבורסה כגון הלינץ' ברמאללה אשר הפיל את מדד ת"א 25 ביום אחד ביותר מ-7%. המשקיעים בשוק הבינו אז כי העימות יהיה ממושך - עניין שהוביל לשנים של ירידות בשוקי המניות, להתכווצות התוצר ואפילו לחילופי שלטון. מתחילת האינתיפאדה השנייה עד מרץ 2003 השיל מדד הדגל של הבורסה ת"א 25 יותר מ-40% מערכו.

 

בפרק מספר 191 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד, דיברנו על המצב הביטחוני וההשפעה שלו על הכלכלה הישראלית. בנוסף בחנו את דו"ח בנק ישראל שפורסם השבוע וגם ניתחנו את היפוך עקום התשואה באיגרות החוב האמריקאיות ועל הסיכוי למיתון קרוב.

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 צילום: AFP

  

 

x