אנבידיה חושפת: מחשב העל החזק בעולם
אנבידיה חושפת: מחשב העל החזק בעולם
במסגרת כנס GTC חשפה אנבידיה סדרה של מוצרים וטכנולוגיות, ביניהם מעבד המבוסס על טכנולוגיית חיבור שבב אל שבב ופלטפורמת תקשורת שפותחה בישראל. המוצרים החדשים נועדו לחזק את המירוץ לפסגת השבבים אותו מנהלת החברה מול אינטל
אנבידיה חשפה הערב (ג') במסגרת כנס GTC שלה סדרה של מוצרים וטכנולוגיות המיועדים לחזק את המירוץ לפסגת השבבים אותו היא מנהלת מול אינטל. המוצר הראשון אותו חשפה הוא NVIDIA Eos, שלדברי החברה הוא מחשב העל החזק בעולם לחישובי AI.
בעוד אינטל חושפת הרבה מאוד טכנולוגיות המיועדות למרכזי נתונים, גם אנבידיה רוצה חלק בשוק הרותח הזה. מדובר בתחום שאפילו הפך למפלט עבור משקיעי נדל''ן רבים, בחסות הגידול בשימוש במחשוב ענן ובינה מלאכותית.
ה-NVIDIA Eos מהיר פי ארבעה ממקבילו החזק ביותר כיום, שנמצא ביפן ופותח בידי היטאצ'י. הנקודה הישראלית היא שבבי BlueField-3 DPU, שפותחו במרכז הפיתוח בישראל ומשמשים לטיפול בנתונים בהיקפים עצומים. המחשב צפוי לספק ביצועים של עד 18.4 אקסהפלופ (Exaflops) כאמור פי ארבעה ממחשב העל היפני Fugaku, המוגדר כיום כחזק ביותר. עבור ביצועי מחשוב מדעיים סטנדרטיים, ה-NVIDIA Eos יספק עד ל-275 פטהפלופס (Petaflops).
אנבידיה גם הציגה שבב CPU - מעבד מרכזי לתחום מחשוב העל ובינה מלאכותית. ה-Grace CPU Superchip הוא מעבד חדש ליישומי AI ומחשוב על (HPC), מבוסס על ארכיטקטורת Arm; כמו שבב ה-M1 אולטרה שאפל שחשפה למחשבים אישיים, גם כאן מדובר במעבד המורכב משני שבבי CPU נפרדים המחוברים בטכנולוגיית NVLink-C2C החדשה של היצרנית. אנבידיה מתגאה בכך שמדובר בשבב-על, אשר יכיל 144 ליבות Arm ו-1 טרה-בייט/שנייה של זיכרון - החיבור בין שני השבבים הוא בעל רוחב פס גבוה וזמני השהייה נמוכים כדי לשמור על ביצועים גבוהים במקביל.
טכנולוגיית חיבור שבב אל שבב נראית כפתרון מצוין להגדלה זולה ופשוטה (יחסית) של עוצמת המעבדים. היא גם מאפשרת לחבר ביניהם שבבים של צד שלישי ולא רק של אנבידיה. כך למשל ניתן לדמיין חיבור בין שני שבבים שמאפשר להם לפעול במקביל כיחידה אחת, כאשר אחד שייך ליצרן אחד והשני ליצרן אחר. זו שיטה מעניינת, שכן היא מאפשרת להוסיף דור לסדרת שבבים מבלי להזדקק לתכנן ולפתח אותם מחדש בכל שנה.
עוד חשף מנכ"ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, את ה-NVIDIA Spectrum-4 – הדור הבא של פלטפורמת תקשורת בטכנולוגיית Ethernet של החברה. הפלטפורמה, שפותחה בישראל, מספקת מהירות של 400Gps מקצה לקצה ומסוגלת להעביר תעבורה בקיבולת גבוהה פי 4 מהדורות הקודמים – בקצב של 51.2 טרה-בייט לשנייה. מדובר בשדרוג הכרחי להתאמת מרכזי נתונים לעיבודים של כמויות גדולות של מידע, כפי שמצפים למשל בתסריטי שימוש בעולמות וירטואליים. תחום זה, אגב מציאות וירטואלית, נמצא גם הוא על הכוונת של אנבידיה.
החברה לא חשפה מוצרים מהפכניים אבל כן הציגה שני מוצרים שמרחיבים את פלטפורמת אומניברס שלה, שמיועדת לאפשר לחברות לבנות לעצמן עולם וירטואלי לפי דרישה. אחד המוצרים האלה הוא Omniverse Cloud, מאגד של שירותי ענן שיאפשרו ליוצרים, מעצבים ואמנים לשתף פעולה בעיצוב ויצירת סימולציות תלת-מימד. בין השירותים של Omniverse Cloud נמצא Nucleus Cloud, כלי לשיתוף פעולה בקליק אחד, המאפשר לגשת ולערוך סצנות תלת-מימד גדולות מכל מקום, מבלי להידרש להעביר מערכי-נתונים גדולים. מדובר בשירות שיכול לפשט מאוד את העבודה על עולם וירטואלי בין גופים או צוותים שונים מבלי שידרשו להיות באותו מקום פיזית.
אחד החידושים העיקריים של אנבידיה בתחום המטאוורס הוא התאומים הדיגיטליים. מדובר בהפשטה במודליזציה של חפץ, מיקום, מוצר או אפילו אנשים אמיתיים בתוך עולם וירטואלי. הרעיון הוא לבנות מקבילה וירטואלית כדי לאפשר למשל הכשרה של עובדים על דגם וירטואלי לפני שהם מועברים לעבודה על המכונה בעולם האמיתי. ניתן גם להשתמש בפיצ'ר הזה כדי לתכנן מוצרים או מבנים למשל, תוך התחשבות בגורמים שלא ניתן לחזות מראש לפני הבנייה. ניתן ליצור תאום דיגיטלי לכל דבר בעולם האמיתי - אפילו לכדור הארץ. זאת אומרת שניתן להריץ סימולציות בעולם שמחקות באופן מושלם את העולם האמיתי, מה שיכול לשפר מאוד תכנון ערים או הקמה של מפעלים, למשל.
עוד הציגה החברה ארכיטקטורה חדשה הקרויה על שמה של גרייס הופר, מחלוצות מדעני המחשב בארה"ב, ושתשמש כבסיס של המעבד הגרפי (GPU) החדש של אנבידיה למרכזי נתונים – NVIDIA H100. לדברי החברה, ה-H100 הוא מעבד ה-AI החזק והגדול בעולם הנועד להתמודדות עם מודלים עצומים של עיבוד שפה, מערכות המלצה, מחקר רפואי ומחקר בתחום האקלים. לשם השוואה - 20 שבבים כאלה יכולים לספק כוח עיבוד השקול לתעבורת האינטרנט העולמית כולה.
עוד היא הכריזה על עדכונים לפלטפורמת ה-AI שלה, שיאפשרו פיתוח מודלים חדשים לעיבוד שפה, מערכות המלצה והסקת מסקנות בסדר גודל רחב. פתרונות אלה כבר אומצו על ידי חברות, בהן מיקרוסופט וסנאפ.
וכמובן שאי אפשר בלי עסק הליבה של החברה מימיה הראשונים - כרטיסי מסך. הפעם הוצגו דגמים חדשים בסדרת RTX – ובהם ה-NVIDIA RTX A500, A1000, A2000 8GB, A3000 12GBm A4500 ו-A5500. אלה מיועדים לתחנות עבודה ויספקו יכולות עיבוד גרפי מתקדמות לאנשי מקצוע, אומנים ויוצרים.