מלחמת השווי בין ענקיות השבבים: AMD שוב עוקפת את אינטל
מלחמת השווי בין ענקיות השבבים: AMD שוב עוקפת את אינטל
פעם שלישית השבוע שהן מחליפות מיקום - שווי AMD עומד על 188 מיליארד דולר - 6 מיליארד דולר יותר מאינטל; ברקע, AMD מעמידה דו"חות פיננסיים טובים בהרבה משל אינטל, אך אינה מייצרת את שבביה בעצמה, ותלויה ב-TSMC הטייוואנית, שמתקשה עם טכנולוגיית ייצור שבבי 3 ננומטר
היריבות הוותיקה בין AMD לאינטל לא צפויה להסתיים בקרוב, בוודאי לא אחרי שאתמול (ד') הצליחה AMD לעקוף את שווייה של אינטל - בפעם השנייה השבוע. על פי נתוני יאהו פייננס, שווייה של AMD עומד כעת על כ-188 מיליארד דולר, לעומת שווי של כ-182 מיליארד דולר של אינטל.
המניה של AMD אגב לא מפסיקה לטפס, והיא נסחרת כיום בסביבות 115 דולר ובמגמת עלייה. השיא הקודם שלה היה 118 דולר לפני חמישה ימים, אז עקפה לראשונה את אינטל. כך או כך שתיהן במרחק רב למדי מאנבידיה, ששווייה 582 מיליארד דולר - כמעט כפול משתיהן יחד.
ל-AMD יש לא מעט חן עבור המשקיעים. היא נחשבת לאחת ההשקעות הטובות עבור מומחי וול סטריט בזכות עמדת הזינוק הנמוכה שלה, ובעיקר בזכות סדרות מעבדי ה-Ryzen שלה, שהוכיחו שהיא מסוגלת להכות את אינטל במירוץ הביצועים. אינטל אמנם הציגה מעבדים מאוד מרשימים בדור 12, אך גם אלה של היריבה מציעים מספר יתרונות שמעבדי אינטל לא מצליחים להתמודד עמם כיום, כמו צריכת חשמל חסכונית בהרבה או ביצועים עדיפים בריבוי משימות.
זאת ועוד, AMD רכשה לפני שבוע את Xilinx, העוסקת בפיתוח וייצור שבבים הניתנים לתכנות (FGPA), בכ-35 מיליארד דולר. זו הרכישה הגדולה ביותר שלה ואחת מהגדולות בשוק השבבים. בנוסף בחברה לא מהססים ללכת על הראש של אינטל בתחום מעבדי מרכזי נתונים ומחשוב ענן - תחום אותו אינטל מובילה ללא עוררין כבר שנים. מנכ''לית החברה, ד''ר ליסה סו, אמרה שהיא מתכננת לעדכן את המודל הפיננסי של החברה בחודשים הקרובים.
ועדיין ל-AMD יש בעיה מכיוון שהיא לא מייצרת את שבביה בעצמה, בניגוד לאינטל. היא תלויה ב-TSMC הטייוואנית, שמייצרת לרוב החברות בעולם, וכעת מדיווחים שמגיעים מהתקשורת המקומית באי עולה שזו מתקשה להתמודד עם טכנולוגיית ייצור שבבי 3 ננומטר, המיועדת לשבבי הדור הבא של AMD, אנבידיה ואחרות.
סדרת רייזן מודפסת כיום בגודל 7 ננומטר, כאשר סדרת הדור הבא - רייזן 7000 - כבר תעשה שימוש בגודל של 5 ננומטר. אבל השבבים ש-AMD מפתחת כיום מיועדים לעשות שימוש בטכנולוגיית ה-3 ננומטר, וכאן היא עשויה להיתקל במכשולים שעשויים להקטין את היקפי הייצור.
אבל בינתיים AMD מצליחה להציג דו"חות פיננסיים הרבה יותר טובים משל אינטל כבר כמה רבעונים. אמנם הרכישה של טאואר כנראה תשפר את הביצועים של אינטל בעתיד ותוסיף לה גם מרכזי ייצור רווחיים, אך זה עשוי לקחת עוד קצת זמן.
הכנסות AMD זינקו ב-68% ב-2021 לעומת 2020, וגם הרווחים הרשימו עם גידול של 117%. בנוסף החברה צופה גידול בהכנסות 2022 של כ-31% ושולי רווח גולמי של כ-51%. מנגד, אינטל הגדילה את ההכנסות והרווח רק ב-2% ו-7% בהתאמה ב-2021. הצפי שלה למכירות ב-2022 גדל רק ב-2%, אבל היא צופה גידול ברווחיות של כ-36% עם המעבר לייצור שבבים עבור חברות אחרות.