מנועי הכסף
צמיחה של 8.1% - איך נוכל להרוויח מזה
פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט - פרק 186: אחרי נתוני הצמיחה שהציבו את הכלכלה הישראלית בפסגה העולמית, הלחץ עובר לבנק ישראל כדי להילחם במחירים העולים ובנדל"ן הרותח - ולנצל את המומנטום החיובי
בריטניה, ארה"ב, צרפת, קנדה, ניו זילנד, ספרד, שוודיה, הולנד, נורווגיה, אוסטרליה, גרמניה ויפן. לכל המדינות האלו יש מכנה משותף אחד - כולן, ללא יוצאת מהכלל רשמו שיעורי צמיחה נמוכים משל מדינת ישראל ב-2021.
חדשות טובות? אין בכלל ספק. הכלכלה הישראלית היא מהבולטות מבין כלכלות העולם ובפרט מבין הכלכלות ב-OECD. המשק המקומי צמח בשנה שעברה בקצב של 8.1% - שיא של 21 שנה. רק בינואר האחרון העריך בנק ישראל כי הצמיחה בשנת 2021 תעמוד על 6.5% בלבד, בעוד שגם התחזיות האופטימיות יותר – כמו זו של הכלכלנית הראשית במשרד האוצר – העריכו כי הצמיחה תעמוד על 7.1% בלבד.
צמיחת המשק הישראלי בשנת 2021, בהשוואה למדינות אחרות למס
אלא שהחדשות הטובות האלו אינן מושלמות משום שיומיים לפני נתוני הצמיחה פורסמה האינפלציה. ושם הסיפור שונה ומדאיג - כזה שמחייב טיפול מהיר ויעל בעיקר מצד בנק ישראל והממשלה. לפי הפרסום האינפלציה עמדה בינואר על 3.1% בחישוב שנתי - שיא של 11.5 שנים - ומעל הגבול העליון של יעד יציבות המחירים שקבעה הממשלה ובנק ישראל.
בפרק מספר 186 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד דיברנו על נתוני הצמיחה המרשימים - מדוע כל התחזיות טעו, מה חלקו של ההייטק, איך השפיעה הקורונה וכיצד ניתן לנצל בצורה הטובה ביותר את הנתונים לתועלת הציבור. במקביל התכוננו להחלטת הריבית הקרובה של בנק ישראל אשר תושפע מהאינפלציה.
האזנה נעימה!